به گزارش روز شنبه ایرنا، روزنامه تایمز چاپ لندن نوشت که مقامات امنیتی انگلیس هشدار دادهاند که این مطالب فقط باید توسط افرادی مشاهده شود که دارای بالاترین سطح مجوز امنیتی هستند و در صورت بازگرداندن آنها به جانسون، باید به طور مناسب در مکانی امن نگهداری شوند.
اختلاف بر سر این یادداشتها بار دیگر جانسون را به کانون نبرد حقوقی با دولت و کمیته تحقیقات پارلمان بر سر رسوایی پارتیگیت کشانده است. کمیته تحقیقات پارلمان انگلیس هفته پیش با انتشار گزارشی شدیداللحن افزون بر ۴۰ هزار واژهای، نخست وزیر اسبق انگلیس را به فریب عمدی پارلمان و افکار عمومی، درباره برگزاری مهمانیهای غیرقانونی در اوج محدودیتهای کرونایی موسوم به پارتیگیت، متهم کرد.
در گزارش منتشر شده آمده است که جانسون نه تنها پارلمان را گمراه کرده که روند تحقیقات کمیته را نیز منحرف و اصول دموکراتیک کشور را تضعیف کرده است. این گزارش میافزاید که جانسون «با گمراه کردن عمدی پارلمان، مرتکب اهانت جدی شده است».
کمیته تحقیقات پارلمان انگلیس، تخلف صورت گرفته از سوی یک نخست وزیر به عنوان بلندپایهترین عضو دولت را توهین جدیتری توصیف کرده که در گذشته سابقه نداشته است. نویسندگان این گزارش توصیه کردهاند که به جانسون مجوز تردد به داخل پارلمان، به عنوان نماینده سابق هم داده نشود.
یافتههای کمیته تحقیقات پارلمان انگلیس نشان میدهد که تخلفات جانسون تا حدی جدی است که اگر او همچنان نماینده پارلمان بود، ۹۰ روز از فعالیت معلق میشد. این درحالیست که طبق قانون اگر نمایندهای بیش از ۱۰ روز از فعالیت در پارلمان تعلیق شود، انتخابات میاندورهای برای تعیین جانشین وی برگزار میشود.
نمایندگان پارلمان انگلیس قرار است روز دوشنبه، هم زمان با زادروز بوریس جانسون، درباره گزارش تحقیقات پارلمان رایگیری کنند. گفته میشود که این برای نخستین بار در تاریخ انگلیس است که پارلمان درباره گزارش تخلفات یک نخست وزیر رایگیری میکند.
نزدیکان جانسون وعده دادهاند که مانع تصویب این گزارش شده یا دست کم مانع تصویب بندهای تند آن خواهند شد. اما نخست وزیر اسبق انگلیس این اقدام را بیهوده خوانده و گفته که وی از مرحله فعالیت در عرصه سیاسی عبور کرده است.
گزارشها حاکیست که جانسون طی یک سال گذشته که از مقام نخست وزیری استعفا داده است، صدها هزار پوند از محل سخنرانی در محافل مختلف سیاسی درآمد کسب کرده و بهتازگی هم بهعنوان ستوننویس روزنامه دیلی میل، مشغول بهکار شده است. یادداشتهای وی قرار است هر هفته در این نشریه دست راستی منتشر شود. گفتنی است که روزنامه دیلی میل در جریان رسوایی پارتیگیت از جانسون طرفداری میکرد و گزارش منفی علیه دولت وی منتشر نکرد.
یک منبع نزدیک به جانسون گفته است که «هیچ مطلب حساس امنیتی» در این دفترچه ها وجود ندارد و آنها را «نوشته های روزانه از جلسات غیرمحرمانه» توصیف کرد. با این حال، تایمز نوشت که بررسیهای سرویسهای امنیتی موارد متعددی از مطالب حساس را شناسایی کرده و نگرانیها در بالاترین سطح مطرح شده است. برهمین اساس بعید است که دفترچه ها قبل از بررسی قضایی که قرار است در ۳۰ ژوئن (۹ تیر) انجام شود، بازگردانده شوند.
این تحولات در حالی صورت میگیرد که اختلافات داخلی در حزب حاکم محافظهکار در کنار مشکلات عمیق اقتصادی و مالی در انگلیس به سقوط محبوبیت این حزب نزد افکار عمومی منجر شده است. نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که حزب ریشی سوناک نخست وزیر هیچ شانسی برای پیروزی در انتخابات عمومی سال آینده ندارد و بر همین اساس، حزب کارگر به رهبری کییر استارمر خود را برای تصاحب قدرت پس از ۱۴ سال حکومت محافظهکاران آماده میکند.
نظر شما