۷۵ پاجوش نخل بدون مجوز در عنبرآباد امحا شد

جیرفت- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی عنبرآباد گفت: ۷۵ اصله پاجوش نخل تهیه شده از مناطق آلوده به آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما که بدون رعایت ضوابط قرنطینه ای در بخش مردهک شهرستان جابه جا شده بود توقیف و از بین برده شد.

ابوالحسن پیرنیا روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پاجوش های توقیف شده، از باغ های آلوده به آفت سرخرطومی حنایی روستای خاتون آباد خریداری و در دهستان گرم سالار رضا در این شهرستان منتقل شده بود که طی عملیات ردیابی کارشناسان این مدیریت، شناسایی و به منظور جلوگیری از آلودگی نخلستان های شهرستان نابود شد.

وی به باغداران توصیه کرد برای احداث نخلستان، پاجوش های مورد نیاز خود را با هماهنگی کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی شهرستان و از مناطق سالم تهیه کنند و در صورت مشاهده هرگونه پاجوش که بدون هماهنگی، به صورت غیرقانونی و بدون توجه به ضوابط قرنطینه ای در شهرستان حمل شود با نخل‌کاران و حمل کنندگان برخورد خواهد شد.

پیرنیا ادامه داد: سوسک سرخرطومی حنایی آفت قرنطینه ای خطرناک است که به صورت خاموش از تنه درختان تغذیه می کند و در مدت کوتاهی باعث خشک شدن و مرگ درختان نخل می شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان عنبرآباد از بخشداری مردهک و پاسگاه انتظامی این شهر نیز بابت همکاری با تیم مبارزه با سوسک سرخرطومی تشکر کرد.

وی با بیان اینکه ۱۱۶ مورد از نخل های آلوده شهرستان تیمار و ۱۳ مورد نیز از بین برده شده است اضافه کرد: پنج تیم هم در حال پایش درختان نخل شهرستان هستند.

۷۵ پاجوش نخل بدون مجوز در عنبرآباد امحا شد

پیرنیا با اشاره به اینکه این آفت بیشتر به درختان پنج تا ۱۵ ساله خسارت می زند یادآور شد: از ابتدای امسال تا کنون ۳۸ هزار اصله درخت خرما پایش شده است.

وی ادامه داد: هفت هزار هکتار سطح زیر کشت نخیلات عنبرآباد است که نخلستان های روستای قائم بخش مرکزی و روستای کوشک مور در بخش جبالبارز جنوبی به این آفت آلوده شده اند.

پیرنیا افزود: آفت سوسک سرخرطومی در عنبرآباد برای اولین بار در سال ۱۴۰۰ در روستای علی آباد قدیری بخش مرکزی و در جنوب کرمان در منوجان در ۱۳۹۶ مشاهده شده است.

به گزارش ایرنا ۴۰ میلیارد ریال برای مقابله با سوسک سرخرطومی در استان کرمان اختصاص یافته، قرارگاه مقابله با مهاجمان زیستی در کرمان و مرکز تحقیقات زیستی مشترک حوزه بهداشت و کشاورزی جنوب کرمان ایجاد شده است و اخیرا نیز در شورای تامین استان مصوب شده که هرگونه نقل و انتقال پاجوش نخل بدون داشتن مجوز گواهی سلامت از جهادکشاورزی ممنوع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha