سیده مریم محمدی روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا بیان کرد: کارشناسان و ضابطین خاص دادگستری اداره کل حفاظت محیط زیست همدان در جریان پایش یکی از صنایع بزرگ همدان متوجه شدند این واحد صنعتی برخلاف ضوابط و مقررات در یک اقدام غیرقانونی بیش از ۵۰۰ تن لجن صنعتی را در اراضی کارخانه مدفون کرده است.
وی افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست بلافاصله ضمن صدور اخطاریه های رفع آلایندگی، واحد صنعتی متخلف را به مراجع قضایی معرفی و این واحد را موظف به جمع آوری همه پسماندها و مدیریت آنها کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اظهارداشت: مطابق با قوانین و مقررات حاکم، واحدهای صنعتی موظفند پسماندهای صنعتی و ویژه خود را از طریق شرکت های ذیصلاح و براساس آیین های موجود امحاء، بازیافت و مدیریت کنند
محمدی یادآوری کرد: سال گذشته با پیگیری های مستمر این اداره کل و همت دانشگاه علوم پزشکی ۷۵ تن پسماندهای شیمیایی دارویی در سطح استان از طریق انعقاد قرارداد با شرکت های ذیصلاح امحاء کننده پسماند، مدیریت و بازیافت شده است.
وی افزود: بسیاری از صنایع بزرگ دارای پسماندهای صنعتی نسبت به ارائه برنامه مدیریت پسماندهای صنعتی خود اقدام کردند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اظهار داشت: برابر ماده ۲۳ قانون مدیریت پسماندها، ادارهکلحفاطت محیط زیست استان ناظر عالی قانون یاد شده است.
محمدی تاکید کرد: مدیریت نکردن پسماندهای صنعتی، دفن و رها سازی بی ضابطه آنان در محیط موجب آلودگیهای محیط زیستی شده و تهدید علیه سلامت عموم را فراهم می کند.
وی افزود: برای جلوگیری از آلودگیهای آب، خاک و هوا، اینگونه پسماندها باید مدیریت و با رعایت اصول بهداشتی و محیط زیستی دفع یا بازیافت شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: واحدهای صنعتی به عنوان تولیدکنندگان، طبق قانون مدیریت پسماندها ملزم به مدیریت پسماندهای تولیدی هستند.
محمدی افزود: در جریان نظارت ها و بازدید های اداره کل گاهی اخطاریههای لازم برای برخی صنایع استان صادر که منجر به مدیریت اصولی اینگونه پسماندها شده است.
وی اضافه کرد: پسماندهای صنعتی به دلیل خطرناک بودن به عنوان پسماندهای ویژه طبقهبندی میشوند و نیازمند مدیریت ویژه هستند.
نظر شما