به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، بر اساس تقویم ۷۳۱ روز از برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ می گذرد، روزی که ملت ایران با حضور حدود ۳۰ میلیونی خود پای صندوقهای رأی، آیتالله سید ابراهیم رئیسی را برای سکانداری قوه مجریه کشور برگزیدند و او توانست عنوان هشتمین رئیسجمهور ایران را از آن خود کند.
دولت سیزدهم که با شعار دولت مردمی بر سر کار آمد، طی دو سالی که از عمرش می گذرد، با وجود تنگناهای مالی، اقدامات ارزشمندی را به انجام رسانده و با عملکردی که تاکنون از خود بر جای گذاشته، نشان داده است که دست از تلاش مضاعف نخواهد کشید.
با نیمنگاهی به عملکرد دولت مردمی و انقلابی سیزدهم یا همان دولتِ کار، تلاش و اقدام و عمل، می توان به این نکته پی برد که در مسیر خدمت به مردم از هیچ تلاشی برای گرهگشایی از مشکلات اقشار جامعه دریغ نکرده و سفر به ۳۱ استان در یک سال اول مؤید این امر و ثبت رکورد سفرهای استانی در طول ۳۶۵ روز از وجوه تمایز این دولت با ادوار گذشته و دیگر دولتهای پاستورنشین است.
اصلاح ساختارها و زیرساختها در دستور کار دولت
براساس اعلام آیتالله رئیسی از همان روزهای آغازین دولت، اصلاح زیرساختهای کشور شروع شده و طرحهای بزرگ آبرسانی و نیروگاهی و بخش نفت و گاز در دستور کار دولت قرار گرفته است و همچنین در بخش اصلاح ساختارهای اقتصادی برای مهار تورم نیز گام هایی برداشته شده که با قوت دنبال خواهد شد.
سفرهای استانی رئیس جمهور از دیگر برنامههای مهم و پر افتخار دولت است که راه میانبر ارتباط با مردم را ایجاد می کند و طبق گفته مردم در مناطق محروم، گرههای بزرگی از زندگی آنها در این سفرها باز شده است.
رئیس جمهور در طی این دو سال نشان داده به جملهای که در جلسه رأی اعتماد بیان کرد، جامه عمل پوشانده است؛ اینکه بازسازی اعتماد آسیبدیده در گرو عمل به وعدههاست و عمل به وعدهها میتواند اعتماد را بازسازی کند.
حالا در آستانه دوسالگی دولت مردمی آیتالله رئیسی، بخشی از اقدامات اقتصادی صورت گرفته در استان سیستان و بلوچستان را مورد بررسی قرار می دهیم:
نخستین سفر رئیس جمهور به استان سیستان و بلوچستان در ۱۱ شهریور ۱۴۰۰ صورت گرفت و آیت الله رئیسی این استان را به عنوان دومین مقصد دور اول سفرهای خود انتخاب کرد. البته رئیس جمهور در ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ نیز به این استان سفر کرد، سفری که نه تنها نشان دهنده اهتمام مضاعف دولت به این استان به نسبت محروم بود بلکه عزم جدی و اقتدار دولت را به نمایش گذاشت.
تحقق وعده رییس جمهور و گاز رسانی به خاش
به همت دولت سیزدهم گازرسانی به ۷۵ هزار نفر از ساکنان شهر خاش سیستان و بلوچستان در ۱۲ آبان ۱۴۰۱ آغاز شد.
گام بلند دولت با افتتاح ۲۲۳ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان
سیستان و بلوچستان در دوران گذار خود از محرومیت بزرگراه هماینک با همت بلند دولت سیزدهم حرکت شتابان را به سمت اوج توسعه باند دوم آغاز کرده بطوریکه از ابتدای دولت مردمی تا کنون۲۲۳ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی ساخته شده این در حالیست که در گذشته تنها سالی ۱۰ کیلومتر بزرگراه در این استان ساخته میشد.
ساماندهی حاشیه نشینی در چابهار
ساماندهی مناطق حاشیهنشینی چابهار مطالبه بیشاز ۷۰ هزار نفر از اقشار محروم و فاقد امکانات است که این خواسته بر حق آنان پس از سفر آیت الله رئیسی و قول پیگیری مشکلات و تسریع در ساخت یکهزار واحد مسکونی در محله مرادآباد بارقه امیدی در دل مردم حاشیه نشین این شهرستان ایجاد کرد.
راه اندازی قطار مسافربری خاش به زاهدان
قطار مسافربری خاش به زاهدان که یکی از وعده های رئیس جمهور در سفر به این استان بود روز ۲۳ خرداد۱۴۰۲ راهاندازی شد.
طرح خودکفایی استان سیستان و بلوستان در تولید گوشت مرغ
در سفر آیت الله رئیسی به این استان، بهره برداری از ۸۹ واحد مرغداری با سرمایهگذاری بالغ بر ۲۳۲۵ میلیارد تومان و با ظرفیت ۱۷۸۰۰۰۰ قطعه در سال و تعداد ۳۳۲ واحد مرغداری در حال ساخت، صورت گرفت که این طرح ها، افزایش ظرفیت تولید گوشت مرغ استان به میزان ٥٧٢٥٦ تن در سال را به همراه خواهد داشت.
احداث کارخانه استحصال طلا در استان
اجرای پروژه کارخانه استحصال طلا در استان با سرمایهگذاری بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان و با پیشرفت فیزیکی ۵۵ درصد، با سفر رئیس جمهور به این استان صورت گرفت که سبب بهرهمندی از ظرفیت معادن طلای شناسایی شده در استان با ذخیره قابل استحصال ۲۴ تن، خواهد شد.
آغاز عملیات طرح انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان و در ادامه به استانهای خراسان جنوبی و رضوی به منظور تأمین منابع آب پایدار برای استان سیستان و بلوچستان از طریق شیرینسازی آب دریا
افتتاح کارخانه سیمان تیس با ظرفیت تولید ۳۳۰۰ تن در روز
این طرح علاوه بر تکمیل خط تولید سیمان کارخانه سیمان تیس، سبب ایجاد اشتغال مستقیم به میزان ٤٠٠ نفر و افزایش تولید سیمان خواهد شد.
پیگیری لازم به منظور افتتاح بازارچه مرزی خردهفروشی پیشین
این طرح که با حضور رئیس جمهور صورت گرفت هم تکمیل بازارچه مرزی خردهفروشی پیشین را در بردارد و هم باعث توسعه تجارت مرزی با کشور پاکستان برخورداری مرزنشینان واقع در محدوده بازارچه از معافیت تجاری به میزان ٤٠٠ دلار در هر هفته بر هر خانوار
ایجاد معیشت پایدار برای حدود ۷۳۰۰ نفر مرزنشین در حوزه جغرافیاییمذکور خواهددشد و برای عوامل فعال در غرفههای بازارچه حدود ۲۰۰ نفر اشتغال زایی مستقیم دارد.
امکان صادرات ١٢٤ قلم کالای مصوب به کشور پاکستان توسط مرزنشینان و امکان واردات ۱۲۸ قلم کالای مصوب از پاکستان از دیگر مزایای این طرح است.
رئیس جمهور در دور دوم سفر های استانی خود به استان سیستان و بلوچستان از طرح توسعه سواحل مکران بازدید کرد و افتتاح طرح عظیم آبرسانی از دریای عمان به سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و خراسان جنوبی و بازگشایی بازارچه مرزی و تبادل انژی میان ایران و پاکستان، گفتگو بی واسطه با مردم و فعالین اقتصادی مکران از مهم ترین رهاوردهای سفر یک روزه دولت به سیستان و بلوچستان بود.
سفر رئیس جمهور به سواحل مکران
رئیس جمهور، که برای پیگیریِ طرحِ های راهبردیِ پیشرفت در سواحلِ مکران به جنوب سیستان و بلوچستان رفته، پس از افتتاحِ چند طرح عمرانی، با نخست وزیرِ پاکستان هم دیدار و گفتگو کرد.
محرومیت زدایی در استان سیستان و بلوچستان به ویژه سواحلِ مکران از اهداف سفر رئیس جمهور به این منطقه اعلام شده است.
دیدار در نقطه صفر مرزی
رئیسجمهور در ادامه برنامههای سفر یک روزه خود به استان سیستان و بلوچستان، پس از مراسم افتتاح بازارچه مرزی مند - پیشین با شهباز شریف نخستوزیر پاکستان دیدار و گفتوگو کرد.
اخطار جدی به طالبان
آیتالله رئیسی در سفر به سیستان و بلوچستان خطاب به مقامات افغانستانی گفت: به حاکمان افغانستان اخطار میکنم، حقآبه مردم سیستان و بلوچستان را بدهند. اگر کارشناسان ما کمبود آب را تایید کنند حرفی نداریم، وگرنه اجازه نخواهیم داد حق مردم ما تضییع شود. دولت مصمم است حق مردم کشور را در هر کجا که باشد بگیرد.
نظر شما