به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محسن اردکانی افزود: پنجشنبه ۱۸ خرداد اتفاقی غافلگیرکننده رخ داد بر اثر بارش باران سیلاب در جاده چالوس به راه افتاد و این باعث شد تودههای عظیم سنگ در مسیر جریان آب تهران و کرج قرار بگیرد.
وی ادامه داد: این تودههای سنگ حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن بودند و برآورد کارشناسان این بود که دو تا سه هفته طول میکشد این مسیر باز شود، این مسیر از چهار جهت مسدود شده بود.
مدیرعامل آبفای استان تهران خاطرنشان کرد: قبل از مسیر انتقال سنگها که مسیر انتقال آب را بسته بود، یک باتلاق عظیم شکلگرفته بود و امکان عبور از آن وجود نداشت و تنها یک راه وجود داشت و ۳ مسیر دیگر نیز اصلاً قابلدسترسی نبود و در بین کوه قرار داشت.
اردکانی گفت: امکان انتقال امکانات از طریق ترابری هوایی نیز وجود نداشت؛ ولی در ظرف چهار روز این مسیر باز شد و از همه تکنولوژیها و ابتکارهایی که لازم بود برای باز کردن این مسیر استفاده شد.
وی ادامه داد: سد کرج تأمینکننده ۲۵ درصد از آب تهران و آب کرج بود. ذخایر آبی تهران نیز فقط برای یک روز بود وقتی ۲۵ درصد آب به طور ناگهانی قطع میشود طبیعتاً باید ۲۵ درصد جمعیت تهران به آب دسترسی نمیداشتند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران افزود: همه ارگانها به ما کمک کردند تا بتوانیم این مسیر را هر چه زودتر باز کنیم و مشکل قطع آب تهران را حلوفصل کنیم.
اردکانی گفت: بالاخره بعد از چهار روز این مسیر باز شد وقتی که این مسیر باز شد و قرار بود آب به تصفیهخانهها برسد؛ چون از یک مسیر سیلابی در حال انتقال بود، تصفیهخانهها نمیتوانستند این آب را قبول کنند، به همین دلیل اجازه ندادیم که آب با آلودگی بالا وارد تصفیهخانهها شود.
وی ادامه داد: بر اساس تمهیداتی که اندیشیده شد تقریباً حدود ۸۰ الی ۸۵ درصد از کمبود آب را از سامانههای دیگری مثل سد لتیان، سد لار، سد ماهور و سد طالقان تأمین کردیم و تأثیرات قطعی آب را از ۲۵ درصد به ۵ درصد کاهش دادیم.
مدیرعامل آبفای تهران افزود: بعد از اینکه ۶ روز از این اتفاق گذشت، مسیر انتقال آب عادی شد و رفتهرفته کدورت آب کم شد.
اردکانی گفت: علت در دسترس نبودن سامانه ۱۲۲ این بود که تعداد تماسگیرندگان به ۶۰۰ نفر در ساعت رسیده بود و ما فقط میتوانستیم به تماس ۸۰ نفر پاسخ بدهیم.
وی افزود: هم اکنون هیچ مشکلی قطعی آب و کمبود فشار آن در تهران که نتوانیم این مشکل را برطرف کنیم، نداریم.
مدیرعامل آبفای تهران ادامه داد: مشکلاتی که وجود دارد به دلیل نوسان است و همشهریان تهرانی با سامانه آب و فاضلاب تهران تماس بگیرند تا این مشکل برطرف شود.
اردکانی به مردم توصیه کرد که باتوجهبه اینکه ۴۴ درصد بارندگی امسال کمتر شده، مردم باید مصرف خود را حداقل ۱۰ درصد کاهش دهند.
تأمین آب در همه استانهای کشور پایدار است
هاشم امینی معاون شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور درباره وضعیت پایداری شبکه آبرسانی در کرج گفت: بر اثر این حادثه که ۱۸ خرداد رخ داد، بخش پایینی سد کرج مسدود شد و برای بخشی از مردم تهران و کرج مشکلاتی را به وجود آورد.
وی ادامه داد: وضعیت شبکه آبرسانی برای تأمین آب شرب بهداشتی در همه شهرها و استانهای کشور پایدار است و در شهرهایی که منابع و مصارف آب همخوان نیست مثل مشهد پروژههای اضطراری را تعریف کردیم تا مشکلی برای آنها به وجود نیاید.
امینی افزود: برخی از استانها مثل سیستان و بلوچستان مشکل کمبود آب خاصتر است؛ ولی نگرانی برای تأمین آب مردم این استان نداریم.
نظر شما