به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نشست خبری تشریح دستاوردهای سفر رییس جمهور به کشورهای آمریکای لاتین در حاشیه نشست علنی روز دوشنبه مجلس با حضور محمد مهدی مفتح که در این سفر حضور داشت، برگزار شد.
مفتح به خبرنگاران توضیح داد: سفر اخیر آیت الله سیدابراهیم رییسی به سه کشور آمریکای لاتین، نیکاراگوئه، ونزوئلا و کوبا بسیار مهم بود زیرا این سه کشور از لحاظ روابط بین المللی و مقابله با آمریکا از متحدان ایران هستند و از سوی آمریکا هم مورد تحریم قرار گرفته اند و همراه بین المللی ما در مسائل حقوق بشری هستند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس این سفر را از لحاظ سیاسی در عرصه بین المللی مهم خواند و گفت: بیشترین دستاورد سفر رئیس جمهور در حوزه اقتصادی بود و موفق شدیم که قراردادهای متعددی را بین دولت جمهوری اسلامی ایران و سه کشور ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه امضا شود.
مفتح تصریح کرد: مهمترین هدف اقتصادی در توسعه روابط با کشور ونزوئلا ایجاد بازارچه برای تجارت و احیای اقتصاد انرژی بود و علاوه بر آن در حوزه معدن هم ظرفیت های بسیار خوبی برای همکاری وجود دارد و توانستیم قراردادهای لازم را منعقد کنیم.
این نماینده مجلس افزود: در حوزه استخراج معادن سنگ آهن، فلزات قیمتی، طلا و نقره قراردادهایی در این سفر بین دو کشور به امضا رسید.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس بیان داشت: در این سفر مقرر شد که یک فروند کشتی باری با برنامه منظم ۱۵ روزه کالاهای ایرانی به ونزوئلا ببرد و در برگشت اجناس و مواد معدنی مورد نیاز کشور را بیاورد.
مفتح که در این سفر رییس جمهور را همراهی کرد با اشاره به ظرفیت مهندسین ایرانی در توسعه پالایشگاهها ونزوئلا بیان داشت:در مورد فروش فرآورده های نفتی و توسعه پالایشگاهها زمینههای همکاری خوبی در این کشورها وجود دارد و قرار شد این حوزه مورد توجه قرار گیرد و توسعه پیدا کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اضافه کرد: چند سالی کارخانه تراکتور سازی در ونزوئلا متوقف شده بود و قرار است احیا شود و ما بتوانیم در این حوزهها تلاش اقتصادی بیشتری داشته باشیم.
مفتح افزایش ظرفیت فروش سه هزار دستگاه تولیدی به ۱۰ هزار دستگاه تا سال آینده را از دیگر توافقات ایران و ونزوئلا در این سفر برشمرد.
وی با بیان اینکه ظرفیت خوبی برای ایجاد کارخانه باتری سازی خودرو در کشور کوبا وجود دارد، گفت: قرار شد در کشور کوبا باتری های جدید ساخته شود و با جمع آوری باتری های فرسوده جهت تامین مواد اولیه برای ساخت باتری استفاده شود.
به گفته رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و ونزوئلا، تاسیس کارخانه رینگ سازی اتومبیل در این کشور از دیگر توافق های صورت گرفته بود که می تواند رینگ اتومبیل مورد نیاز کشور را نیز تامین کرده و فرصت صادراتی نیز برای ایران فراهم کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: با توجه به اینکه سطح عمومی قیمتها در نیکاراگوئه بالاست و برای ما صرفه اقتصادی خوبی دارد، قرار بر این شد که بخشی از محصولات خود را به این کشور صادر کنیم و در بازگشت هم مواد معدنی و مورد نیاز کشور وارد شود.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس با اشاره به قراردادهای مخابراتی در این سفر اضافه کرد: قراردادهای مخابراتی تا حدود ۱۵ میلیون دلار و کارخانه آمونیاک با ظرفیت تامین آمونیاک با ظرفیت ۸۰ میلیون دلار در این سفر به امضا رسید.
مفتح بیان کرد: در زمینه تجهیزات پزشکی و دارو بخصوص کوبا میتواند نقطه ارتباطی مناسبی برای کشورمان باشد.
وی روابط تجاری ایران و ونزوئلا را در شرایط کنونی ۳.۶ میلیارد دلار برآورد کرد که قرار شد به ۵ میلیارد دلار و در ادامه به ۱۰ میلیارد دلار و در نهایت به ۲۰ میلیارد دلار برسد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان داشت: مقرر شد کمیسیون اقتصادی مشترک بین ایران با کشورهای کوبا و نیکاراگوئه به زودی تشکیل شود تا بتوانیم توافق های اقتصادی را بررسی و پیگیری کنیم.
نظر شما