حمیدرضا خادم روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: خانه مجبول نیازمند تعمیر و بازسازی بود ولی اقدامی نشد و همراه با یک خانه دیگر طی سه سال اخیر تخریب و در مجموعه پلابچیلون ریزش کرد.
وی با بیان اینکه تخریب این خانه منجر به مسدود شدن کوچه و زیرآوارماندن مجموعه پلابچیلون(یکی از آثار تاریخی دزفول) شده است، افزود: نامه نگاریهای لازم در این زمینه انجام شده و از مالک خواسته شده در مدت ۷۲ ساعت نسبت به آواربرداری و پاکسازی منطقه اقدام کند در غیراینصورت از طریق قضایی اقدام خواهد شد.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول اظهارکرد: با توجه به شیب، امکان ورود ماشین آلات برای آواربرداری وجود ندارد و باید به صورت دستی اقدام شود.
وی ضمن قدردانی از همکاری شهرداری دزفول افزود: شهرداری منطقه ۲ نسبت به بازکردن کوچه اقدام کرده بود ولی مالک دوباره اقدام به مسدود کردن کوچه کرد؛ با توجه به اینکه مجموعه پلابچیلون از آثار ثبت ملی دزفول است، هرگونه تخریب و آسیب رساندن به این مجموعه پیگیری قضایی خواهد شد.
وی ادامه داد:بافت این نقطه خطرناک است و مالکان باید نسبت به مقاوم سازی املاک خود اقدام کنند در غیراینصورت شاهد اتفاقات ناگواری در این خصوص خواهیم بود.
مجموعه تاریخی پله بچیلون دزفول یکی از آثار شاخص و قدیمی این شهر است که ارتفاعات شهر را به رودخانه دز وصل میکند.
با احیای این بنای تاریخی، ورود به یکی از مهمترین مسیرهای گردشگری بافت کهن دزفول شامل گذرهای مهراس، سیوند، هفت پر، صوبیون و سراب تسهیل مییابد.
مجموعه تاریخی پله بچیلون (پلا بچیلون، بندار بچیلون) بنایی قاجاری است که با توجه به اختلاف سطح محلههای لوریان و مقدمیان با رودخانه برای سهولت دسترسی اهالی به ساحل احداث شده است و همچنان نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
این پله تاریخی بهمن ۸۸ با شماره ۲۹۱۷۸ در زمره آثار ملی میراث فرهنگی ثبت شده است.
مجموعه تاریخی پلابچیلون سال ۹۸ با همکاری سازمان نوسازی شهرداری دزفول مرمت شد.
نظر شما