به گزارس ایرنا ، کنفرانس های بروکسل که هر از چندگاهی به میزبانی اتحادیه اروپا برگزار می شود، بدون احتساب دولت قانونی سوریه، چیزی جز تبلیغات با هدف خدمت به دستور کار برخی کشورهای سازمان یافته غربی نیست که همواره مصمم به سیاسی کردن اقدامات بشردوستانه و تحمیل شرایط خود بر سازمان های بین المللی هستند و دولت سوریه نیز هیچ گونه مشروعیتی برای این نوع نشست ها قائل نیست.
هفتمین کنفرانس بین المللی حمایت از آوارگان سوریه (۲۴ و ۲۵ خرداد ۱۴۰۲) با حضور نمایندگان دولتی، کنشگران مدنی و سازمانهای بینالمللی در بروکسل برگزار شد. در روز نخست کنفرانس افراد حقیقی و شخصیت های وابسته به سازمانهای مردم نهاد، در موارد مختلف تبادل نظر کردند. در روز دوم نیز نمایندگان دولتها پیرامون وضعیت آوارگان و حمایت از بازسازی سوریه گفتوگو کردند.برگزارکنندگان این نشست به حضور ابزارهای فاسد خود که با «داعش» و «جبهه النصره» و دیگر سازمانهای تروریستی که به توطئه خود علیه سوریه ادامه میدهند و در مقابل خواست و منافع حیاتی مردم این کشور میایستند، اکتفا کردند.
همچنین ۴۰ میزگرد تخصصی در حاشیه این کنفرانس برگزار شد. هدف از برگزاری این جلسات ادامه حمایت از مردم سوریه و جستن راه های سیاسی معتبر برای پایان درگیری ها در سوریه و در راستای قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل اعلام شده است.
مواضع منسوخ بروکسل
وزارت امور خارجه سوریه در بیانیهای در اعتراض به دعوت نشدن این کشور به اجلاس دو روزه «حمایت از آینده سوریه و منطقه» به میزبانی اتحادیه اروپا، تصمیم این اتحادیه برای کنار گذاشتن دولت سوریه از این اجلاس به عنوان نماینده اصلی ملت این کشور را تکرار مواضع منسوخ بروکسل ارزیابی کرد.
وزارت امور خارجه سوریه در این باره تاکید کرد که اتحادیه اروپا تصمیم گرفت کشور سوریه را از کنفرانسی که در مقر خود در بروکسل برگزار شد و عمدتاً به سوریه اختصاص داشت، حذف کند تا حقیقت اهداف و سیاستهای ورشکستهاش در نتیجه اقدامات غیرانسانی و غیراخلاقی خودسرانه علیه ملت سوریه افشا نشود.
در این بیانیه آمده است: برگزارکنندگان این نشست به حضور ابزارهای فاسد خود که با «داعش» و «جبهه النصره» و دیگر سازمانهای تروریستی که به توطئه خود علیه سوریه ادامه میدهند و در مقابل خواست و منافع حیاتی مردم این کشور میایستند، اکتفا کردند.
وعده کمک به مردم سوریه
کشورهای شرکت کننده در اجلاس دو روزه «حمایت از آینده سوریه و منطقه» که به میزبانی اتحادیه اروپا برگزار شد، با تامین ۵.۶ میلیارد یورو برای ارائه کمکهای بشردوستانه به آوارگان سوری و کشورهای میزبان توافق کردند.
به گزارش ایرنا، اتحادیه اروپا با صدور بیانیهای اعلام کرد که از این مبلغ ۴.۶ میلیارد یورو برای سال ۲۰۲۳ و یک میلیارد یورو برای سال ۲۰۲۴ اختصاص یافته است. این بیانیه میافزاید: بودجه ای که امروز وعده داده شد از مردم داخل سوریه و کشورهای همسایه میزبان پناهندگان سوری حمایت می کند.
از این میزان ۳.۸ میلیارد یورو توسط اتحادیه اروپا، ۲.۱ میلیارد یورو از کمیسیون اروپا و ۱.۷ میلیارد یورو توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا تامین خواهد شد.
چرا دولت سوریه از اجلاس حذف شده است ؟
در اینجا این سوال مهم مطرح می شود که چرا اتحادیه اروپا قصد دارد کشور سوریه را از کنفرانسی که در مقر آن در بروکسل برگزار شد و عمدتاً به سوریه اختصاص داشت حذف کند؟
روزنامه الثوره سوریه در گزارش به این سوال اینگونه پاسخ داده است : بدون شک اتحادیه اروپا که از ابتدای جنگ سوریه تاکنون در حمایت از تروریسم و تروریست ها بوده و توسط اسناد محرمانه فاش شده و رسانه های غربی فاش شده است، نمی خواهد دوباره افشا شود و حقیقت از اهداف خود، سیاست های ورشکسته و نقشه های شکست خورده در نتیجه اقدامات قهری غیرانسانی و غیراخلاقی که مردم با آن روبه رو هستند، آشکار می شود.
سوریه با مقاومت ، محرومیت های گسترده و تحمیل شده توسط ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا و غرب را به این کشور شکست داده و زروگویان در نقشه خود ناکام مانده اند و حالا کید ونیرنگ آنان آشکار شده است.
شکست های پی در پی اتحادیه اروپا
به نقل از روزنامه الثوره ، در مقابل این ناامیدی ها، شکست ها و شکست های پی در پی اتحادیه اروپا و ابزارهای آن، به ویژه پس از موفقیت های بزرگ سیاست های دولت سوریه و استقبال بین المللی از قدرت های بزرگ جهانی مانند روسیه، چین، ایران، هند و برزیل و آفریقای جنوبی و وورد مجدد به اتحادیه عرب بدون قید و شرط در جده ، سوریه علاوه بر فضای مثبتی که بر آن حاکم است، روابط خود را با کشورهای عربی و کشورهای منطقه گسترش میدهد.
و این در شرایطی است که آمریکا و کشورهای غربی به طور کلی با کاهش نفوذ خود و پیشروی خوشایند روسیه و چین و نیروهای همسو با آنها در منطقه روبرو هستند.
حامیان غرب که به ظاهر به اصول اخلاقی و دیپلماسی پایبند هستند، باید فوری کشورهایی که از تروریسم حمایت کردند و به این کار ادامه دادند، را بازخواست کنند و آنان را مستحق محاکمه شدن توسط یک دادگاه بین المللی بدانند.
آنچه در این کنفرانس قابل توجه بود ، تماس های طرف های مشکوک و گردانندگان آن ها و درخواست ها مبنی بر عدم اجازه بازگشت آوارگان به کشورشان، عدم ارائه کمک های بشردوستانه به آسیب دیدگان تروریسم و زلزله و عدم اجرای قطعنامه های شورای امنیت بود. آنها خواستار حمایت از تامین مالی پروژه های احیای زودهنگام، که همگی نشان دهنده نیات بد رژیم های غربی به منظور تداوم و طولانی شدن رنج مردم سوریه است.
این در حالی است که وزارت خارجه سوریه دربیانیه خود تاکید کرد: سوریه که اهداف جنگ تروریستی علیه خود را خنثی کرد و تلاشها برای مداخله در امور داخلی خود را ناکام گذاشت، تأکید میکند که تلاشها برای تضعیف مواضع این کشور به نتیجه نخواهد رسید.
نظر شما