دکتر محمد راضی جلالی دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برگزاری نشست بررسی سند توسعه اقتصاد دریا محور در محل نهاد ریاست جمهوری گفت: با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی و برنامههای دولت در این خصوص، ظرفیت استانهای دارای مرز دریایی مانند خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سایر نقاط مرتبط با دریا در حوزه های مختلف از جمله کشتیسازی، حمل و نقل دریایی، گردشگری دریایی، آبزی پروری و پرورش ماهی در قفس به شکل متراکم بررسی شدند.
وی افزود: در این نشست قرار شد مطابق با مزیت های موجود استان های ساحلی، سند توسعه اقتصاد دریامحور تدوین شود تا از موازی کاری های احتمالی پیشگیری گردد؛ به عنوان مثال اگر منطقهای از زیرساختهای لازم در حوزه کشتیسازی برخوردار است باید ظرفیتهای مربوط چنین فعالیتی بیش از پیش تقویت شود.
راضی جلالی با تاکید بر اینکه همه استان های ساحلی با محوریت اقتصاد دریامحور ماموریت خاصی را دنبال خواهند کرد ادامه داد: همچنین موضوعات دانش بنیان در برنامه ریزی های اقتصاد دریامحور مورد توجه قرار می گیرد.
معاون هماهنگی اموراقتصادی و توسعه منطقهای استانداری خوزستان گفت: قراراست فرصتها و ظرفیتهای هر استان ساحلی اولویتبندی و سند توسعه اقتصاد دریا محور برای کل کشور تنظیم و تدوین شود.
وی تصریح کرد: کشورهای موفق در توسعه اقتصاد دریا محور از رشد اقتصادی مطلوبی برخوردار هستند بنابراین در صورت اجرای این سند در کشور،فرصت های شغلی پایداری ایجاد می شود.
راضی جلالی ادامه داد: مطابق با برنامه ریزی هایی که در حال تدوین است، زمینه فعالیت سرمایه گذاران بخش خصوصی با هدف تحقق اقتصاد دریامحور تسهیل خواهد شد.
پیش از این، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور اعلام کرده که نگاه تحولی وزارت کشور طرح توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی و همچنین اقتصاد دریامحور مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش گستره فعالیتهای اقتصادی آبی فراتر فعالیتهای سنتی مانند شیلات، گردشگری و حمل و نقل دریایی تعریف شده و مستلزم صنایع نوظهوراز جمله انرژیهای تجدیدپذیر، آبزیپروری، فعالیتهای استخراج دردریا، بیوتکنولوژی و زیست هواشناسی دریایی است.
این نقش را به طور کلی میتوان در بخشهای مختلف از جمله تجارت، حمل و نقل، گردشگری دریایی، شیلات و بهرهبرداری از منابع طبیعی، انرژی و همکاریهای تجاری و اقتصادی در سطوح منطقه ای و بین المللی تقسیم بندی کرد.
از طرف دیگر استفاده از سواحل دریا و امواج آن به عنوان منبع تولید برق یا ورزشهای تفریحی، فعالیتهای گردشگری در ساحل یا اعماق دریا و آب درمانی از مهمترین منابع اشتغالزایی محسوب میشوند، به طوری که به ازای ایجاد یک شغل در بخش اقتصاد دریایی، چهار شغل جانبی ایجاد میشود.
نظر شما