دکتر مجتبی سلطانی احمدی روز سه شنبه در حاشیه نشست اعضای هیات رییسه و روسای مراکز استان های دانشگاه پیام نور در ساری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : اصل آمایش مراکز واحد های دانشگاهی وزارت علوم به عنوان یک اصل ملی در همه مراکز در حال انجام است.
وی به کاهش محسوس جمعیت دانشجویی اشاره کرد و ادامه داد: طبق آمایش جغرافیایی وزارت علوم از ۲ هزار و ۴۰۰واحد و مراکز آموزشی دانشگاه های موجود در کشور، طبق جمعیت دانشجویی مراکز اموزشی و واحد های دانشگاهی به ۶۳۰ واحد و مراکز کاهش می یابد.
وی با توضیح این که دانشگاه پیامنور برای هدفمند کردن و چابک سازی اداری و مراکز آموزشی در این آمایش جغرافیایی گام مهمی برداشته است، تصریح کرد: چهار کارگروه آمایش مناطق جغرافیایی، منابع انسانی، اساس نامه و نظام نامه راهبردی و آمایش تلفیق در این دانشگاه فعال شد که نتیجه این کارگروه ها به کمیته آمایش و نظام حکمرانی وزارت علوم ارسال می شود.
توسعه پارک علم و فناوری در اجرای طرح مولد سازی دانشگاه ها
سلطانی احمدی آمایش جغرافیایی دانشگاه ها را سودمند برای نظام توصیف کرد و ادامه داد: صد البته این آمایش باید از دل نظرات کارشناسی بیرون بیاید، اگر آمایش با نظرات کارشناسی باشد به نفع آموزش عالی است، اما اگر نظرات آمایش بیرون از بدنه کارشناسی باشد این طرح دولت در پوشش آمایش سبب تصرف و تجاوز املاک دانشگاه ها می شود.
معاون حقوقی، مجلس و امور استان های دانشگاه پیام نور با اظهار این که نباید مانع اجرای این طرح شویم چراکه به نفع نظام آموزش عالی است، ادامه داد: در حالی که حاکمیت به دنبال اجرای صحیح اصل آمایش جغرافیایی دانشگاه و مراکز آموزشی است، اما بعضی ها در برخی از دانشگاه و مراکز آموزش عالی به رغم کاهش محسوس جمعیت دانشجویی در صدد توسعه کاذب هستند که با اصل حاکمیت آمایش در تضاد است.
سلطانی احمدی با ذکر این نکته که توسعه پردیس های علم و فناوری در دانشگاه ها از برنامه های وزارت علوم است، گفت: در اجرای طرح مولد سازی می توان با تغییر کاربری زمین های مازاد به این توسعه در دانشگاه رسید.
وی تصریح کرد: طرح مولد سازی دانشگاه پیام نور در سه استان گیلان، کرمانشاه و کرمان شروع شده است.
نظر شما