به گزارش گروه اقتصادی ایرنا، وبگاه بیبیسی طی گزارشی با عنوان «تأثیر برگزیت بر تورم انگلیس» آورده است:
امواج شوک ناشی از تهاجم روسیه به اوکراین بر قیمت مواد غذایی و انرژی در سراسر جهان احساس شده است؛ اما تورم در انگلیس سریعتر از آمریکا و اتحادیه اروپا افزایش یافته و سرسختتر نیز هست.
با توجه به تأثیر بیماری کرونا و جنگ روسیه و اوکراین، مشخص کردن تأثیر برگزیت بر تورم در انگلیس آسان نیست.
اما شواهدی وجود دارد که نشان میدهد هزینه کاغذبازیهای اداری، پر کردن فرم و سایر موانع، که برای ورود کالا به این کشور لازم است، احتمالاً به هزینه مواد غذایی اضافه شده است.
بیش از یک چهارم مواد غذایی انگلیس از اتحادیه اروپا وارد میشود
پژوهشگران مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی لندن (LSE) نحوه افزایش قیمت برخی از انواع مواد غذایی را در مقایسه با قیمت مواد غذایی واردشده از سایر مناطق مقایسه کردند. این تفاوتها ممکن است منعکسکننده عواملی دیگر باشد و صرفاً به برگزیت مرتبط نباشد؛ اما براساس ادعای این پژوهشگران ممکن است این کاغذبازی اضافی، در مجموع ۲۵۰ پوند به صورتحسابهای خرید مواد غذایی خانوادههای معمولی، بین دسامبر (آذر، دی) ۲۰۱۹ تا مارس (اسفند، فروردین) ۲۰۲۳ میلادی، اضافه کرده و بهویژه بر قیمت گوشت و پنیر تأثیر گذاشته باشد.
آنها بر این باور هستند که ممکن است این موضوع دلیل بیش از یک چهارم افزایش هزینه مواد غذایی مردم در انگلیس از پایان سال ۲۰۱۹ میلادی تا کنون باشد.
بنابراین، ممکن است برگزیت بزرگترین دلیل تورم فزاینده مواد غذایی در این کشور نباشد، اما افزایش هزینههایی که در پی داشت احتمالاً نقشی مهم در ایجاد تورم داشته است.
نظر شما