به گزارش خبرنگار ایرنا، ۲ سال از روی کار آمدن دولت سیزدهم گذشت دولتی که مردمی بودن را در راس شعارهای خود قرار داد و با تمام توان برای خدمت به مردم وارد میدان عمل شد.
دولت سیزدهم در این مدت در همه عرصهها پای کار بوده و برای جلب اعتماد عمومی و امیدآفرینی تمامی همت خود را به کار گرفته است.
در استان زنجان نیز در ۲ سال خدمت دولت سیزدهم، طرح های مهم اقتصادی، عمرانی، زیرساختی و صنعتی به مرحله اجرا رسیده و برای ایجاد رونق اقتصادی و اشتغالزایی گام های بلندی برداشته شده است.
به این بهانه محسن افشارچی استاندار زنجان به عملکرد ۲ ساله دولت در استان پرداخته است.
ایرنا: عملکرد دولت در ۲ سال گذشته را چگونه ارزیابی می کنید؟
افشارچی: اصلیترین و اولین شعار دولت سیزدهم دولت قوی است که برای رسیدن به این مهم باید یکسری ساز و کارها فراهم می شد.
زمینه دولت قوی استقلال است یعنی کشوری که می خواهد، بر روی پای خود ایستادگی و مسیر خود را انتخاب کند این موضوع برای آن اهمیت ویژه ای دارد و اگر می خواهیم بررسی کنیم آیا دولت موفق عمل کرده یا نه باید این ساز و کارها را بررسی کنیم.
برای مثال کشور ما با یکسری از تهدیدات مواجه بوده و هست که نمونه بارز آن تحریم های نفتی و مسائل مالی بود، حال باید پرسید دولت برای گذر از این مساله مهم آیا تلاش کافی را انجام داده یا نه؟
در این خصوص اگر به کدهایی که توسط مقام معظم رهبری داده شده توجه کنیم به این نتیجه می رسیم، دولت به این سمت حرکت کرده است که تولید ثروت را از آورده نفتی به سمت رشد و تولید هدایت کند و باید گفت در این زمینه موفق عمل کرده است.
ایرنا: برای رشد و تولید در استان چه گام های برداشته شده است؟
افشارچی: در خصوص جذب سیستماتیک سرمایه گذار در استان گام هایی برداشته شده به طوری که طبق برنامه ریزی تا پایان تیر امسال مرکز جدید خدمات سرمایه گذاری استان افتتاح خواهد شد.
در ارتباط با تامین مالی شرکت ها نیز باید گفت، طبق تبصره ماده ۱۸ بالاتر از حد توان کمک کرده ایم و همچنین خارج از این ماده نیز وام های بنگاههای اقتصادی و همچنین روش های تامین مالی واحدها برنامه ریزی شده و در ارتباط با احیای واحدهای راکد نیز کارهایی انجام گرفته است و در حال حرکت به سمت رشد و توسعه هستیم.
ایرنا: اتفاقاتی را در حوزه تعاملات مالی شاهد هستیم،نظر شما در این خصوص چیست؟
افشارچی:این حرکت و رشد موجب خواهد شد، به تدریج کشور از اقتصاد متکی صرف به نفت "تحریمی" به سمت ایران قوی حرکت کند.
مساله بعدی دلار زدایی است، در زمان حال به این سمت در حال حرکت هستیم تا با کشورهای دیگر مبادله مالی کنیم، به عنوان مثال با یک تاجر روس در استان گفت و گو کردیم که در نمایشگاهی در تهران با تاجران استان تعاملاتی داشت به طوری که تبادلات پولی آنها براساس روبل روسیه و ریال برقرار شده بود.
به نظرم همین روند به تدریج ادامه خواهد یافت و از طرفی ارتباطات منطقه ای که توسط دولت ایجاد شده از قبیل پیمان شانگهای به این سمت در حرکت است که تعاملات و همکاری بین ۲ کشور یا چند کشور با هدف حذف دلار برقرار شود که نمونه عینی آن در استان وجود دارد.
نظر شما