تامیلا جانی زاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مسکو افزود: برای نزدیکی بیشتر دو ملت ایران و روسیه، نیاز است که گروه های بیشتری از هنرمندان موسیقی ایران به مسکو بیایند و مطمئنا برنامه های آنها با استقبال زیادی مواجه خواهد شد.
این پژوهشگر روس که تحقیقات و کتاب هایی درباره موسیقی ایران و جهان اسلام گردآوری کرده است، اظهار داشت: چندی پیش، در حوزه موسیقی جهان مشغول به کار بودم و در هر نوبت که از هنرمندان ایرانی برای حضور در مسکو دعوت می کردیم، برنامه های آنها با شوق و استقبال زیاد مردم روسیه همراه می شد.
وی ادامه داد: مخاطبان روس برنامه های موسیقی، واقعا علاقه مند بودند که به موسیقی ایرانی گوش فرا دهند و آنچه در این میان برای آنها جذاب تر بود، این بود که آنها دوست داشتند بیشتر شنونده آواز سنتی ایران باشند.
این استاد آکادمی موسیقی روسیه اظهار داشت: اگر بتوانیم میزبان استادان آواز ایران در روسیه باشیم، قطعا برنامه های آنها با استقبال خوبی همراه خواهد شد.
جانی زاده با تمجید موسیقی ایران و قدمت دیرینه آن گفت: ایرانیان به خوبی توانسته اند مجموعه ای از گوشه ها و ملودی ها را ایجاد کنند که می توان به عنوان یک فرهنگ لغت به آن نگاه کرد و با بهره گیری از این مجموعه، می توان آثار بیشمار موسیقی را خلق کرد.
وی اظهار داشت: اصالتا اهل آذربایجان هستم، هرچند که هیچ گاه به این منطقه نرفته ام، اما با توجه به اینکه در فضای اتحاد جماهیر شوروی سابق زندگی می کردیم، حال و هوای شرقی در من ، قوی است و قبلاً پیش بینی می کردم روزی مثل امروز ایران و روسیه به یکدیگر نزدیک شوند و از این روند، خوشحالم.
خانم تامیلا جانی زاده از اساتید انستیتو آکادمی موسیقی روسیه (گنسین) پیش از این کتاب هایی همچون مجموعه مقالات « تاریخ و مردم شناسی موسیقی جهان اسلام: سنت های محلی» و «موسیقی در متن اسلام؛ سنت های ایرانی» را به زبان روسی تدوین کرده که توسط انتشارات صدرا وابسته به بنیاد مطالعات اسلامی ابن سینا منتشر شده است.
نظر شما