به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، آیین تکریم و معارفه رئیس فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران روز شنبه (سوم تیر) با حضور حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور، غلامعلی حدادعادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دکتر علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی، علی اکبر صالحی معاون پژوهشی و قائم مقام رئیس فرهنگستان علوم، سیدمحمد هاشمی معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی و جمعی از مسئولان و هنرمندان در تالار ایران فرهنگستان هنر برگزار شد.
در آیین از خدمات بهمن نامورمطلق رئیس پیشین فرهنگستان هنر تجلیل و مجید شاهحسینی به عنوان رئیس جدید این فرهنگستان معرفی شد. ۳۰ خرداد امسال طی حکمی از سوی آیتالله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور، مجید شاهحسینی به عضویت فرهنگستان هنر درآمد و به سمت رئیس این فرهنگستان منصوب شد.
معرفی ۱۰ عضو جدید فرهنگستان
همچنین در این مراسم ۱۰ نفر از فرهیختگان و شخصیتهای برتر هنری؛ داریوش ارجمند، محمدحسین ایمانی خوشخو، حسن بلخاری، محمدرضا پورجعفر، عبدالحمید قدیریان، محسن مومنی شریف، ابوالفضل داودی رکن آبادی، محمدرضا حسنایی، علیرضا عندلیب و عبدالحمید نقرهکار به انتخاب شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان اعضای پیوسته فرهنگستان هنر معرفی شدند.
محمدحسین ساعی رئیس دانشگاه سوره و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی که مدیریت و اجرای این مراسم را برعهده داشت، این برنامه را همچون نشست علمی عنوان کرد و گفت: فرهنگستان هنر ۲۴ سال پیش، ۲۵ اسفند سال ۱۳۷۷ براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی با هدف پاسداری از میراث فرهنگی، هنر اسلامی و ملی، پیشنهاد سیاستها و ارتقای فرهنگ اسلامی تشکیل شد که این اهداف در دوره نامورمطلق پیگیری شد و امیدواریم در دوره شاهحسینی نیز ارتقا پیدا کند.
تامین بودجه فرهنگستان هنر آب آوردن از علقمه است!
مجید شاهحسینی رئیس جدید فرهنگستان هنر در این آیین اظهارداشت: فرهنگ جبهه و عرصه جهاد نرم است، بنده برحسب وظیفه مسئولیتهایی را تاکنون داشتم و همیشه در فاصله این مسئولیتها، افتخارم معلمی بود و یکی از ناراحتیهایم امروزم این است که در طول این ۱۴ سال فراغتی که از آخرین مسئولیتم داشت، معلمی کمی با مسئولیت جدید مشوش میشود که امیدوارم باب معلمی هیچ گاه برای عاشقان این حوزه بسته نشود به آقای نامورمطلق تبریک میگویم که به این بهشت بازمیگردد.
وی افزود: تعاریف مختلفی از تاریخ گفته شده است، فیلسوفانی میگفتند که جنگ موتور تاریخ است و معتقد بودند که تاریخ چیزی نیست جز فاصله میان جنگها، این نگاهی نظامی به تاریخ است.
شاهحسینی افزود: منظر ما به هنر، تاریخ مقدس است و اگر به دنبال هنر دینی هستیم و اگر پذیرفتهایم که انقلاب اسلامی ایران یکی از ایستگاههای متعدد تاریخ مقدس بوده است، (ایستگاه قبلی کربلاست و ایستگاه بعدی ظهور منجی) قاعدتا وظایفی داریم که خیلی این روند به سلایق امثال بنده سپرده نشده است و در این مسیر باید گام برداریم.
رئیس فرهنگستان هنر بیان کرد: میدانیم که مسیر ما، مسیر امام خمینی(ره) است، امیدواریم در مسیر اعتلای هنر ایرانی، اسلامی و انقلابی در فرهنگستان هنر گام برداریم. به همه افرادی که تا امروز منشأ خدمات بودند، به آنان خدا قوت میگویم.
وی با اشاره به مشکلات بودجه و دغدغه مالی در فرهنگستان هنر اظهارداشت: گویا تامین بودجه در این نهاد همچون آب از علقمه آوردن است! سالها قبل حکیم سنایی غزنوی سرود؛ «گوگرد سرخ خواست ز من سبز من پریر/ در پیشش ار نیافتمی روی زردمی/ خود سهل بود سهل که گوگرد سرخ خواست/ گر نان خواجه خواستی از من چه کردمی» طبق این سروده، مثل اینکه بودجه نان خواجه است و بودجه گرفتن گاهی آب از علقمه آوردن است! امیدوارم بودجه مهیا شود و بتوانیم آن گونه که در شأن هنر انقلاب اسلامی است در فرهنگستان هنر، خدمت کنیم.
تدوین طرح نظام آموزشی «استاد شاگردی»
محمدعلی رجبی دوانی هنرمند پیشکسوت و عضو فرهنگستان هنر نیز اظهارداشت: از ابتدای تأسیس این فرهنگستان حضور داشتم و شاهد تحولات مختلف این خانه فرهنگ و هنر بودم، فرهنگستان هنر افت و خیزهای بسیاری داشت، این افت و خیزها به این دلیل بود که به دنبال یک فرهنگستان بومی بودیم که با مقتضیات کشور، مسایل داخلی خود و مقاصد انقلاب اسلامی همسو باشد.
وی گفت: بر همین اساس قرار شد از کسانی که در متن هنر هستند، مسایل و مشکلات را جویا شویم، با بزرگان هنر سراسر کشور صحبت کردیم و سعی کردیم که فقط در مسایل نظری محدود نشویم.
رئیس گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی فرهنگستان هنر با اشاره به بهرهمندی از نظرات و تجربیات استادکاران پیشکسوت در حوزه ترویج و توسعه هنر افزود: در این راستا توانستیم نظام آموزشی «استاد شاگردی» را طرحریزی کنیم و این طرح با حمایت استاد محمود فرشچیان تدوین شد اما متاسفانه این طرح توسط دولتهای گذشته مورد حمایت قرار نمیگرفت اما در دولت سیزدهم طرح «استاد شاگردی» در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد و قرار است به صورت جهانی معرفی میشود.
رجبی دوانی، حمایت از تحقیقات بنیادی، انتشار آثار مختلف در زمینه هنر، مشارکت با نهادهای فرهنگی و هنری مختلف را از مهمترین اقدامات نامورمطلق در فرهنگستان هنر عنوان کرد و گفت: بهترین رویه برای این نهاد این است که به عنوان نهاد علمی به دور از سیاستزدگی باشد.
وی اظهارداشت: بهترین سیاست کار علمی است به ویژه در حوزه هنر که با رویدادهای مختلف فرهنگی و هنری، به فراتر از مرزهای کشور منتقل میشود. فرهنگستان یک خانواده است و هیچکس نمیتواند نظر خود را به عنوان نظر جمع مطرح کند.
عضو فرهنگستان هنر گفت: تحقیق و پژوهش در زمینه هنرهای سنتی یکی دیگر از برنامههای فرهنگستان است که هنرهای اصیل ایرانی را ملاک قرار دادهایم و امیدواریم این روند در گروه هنرهای سنتی ادامه پیدا کند.
فرهنگستان برای من فرهنگستان است
بهمن نامورمطلق رئیس سابق فرهنگستان هنر نیز در این آیین اظهارداشت: تاکنون مسئولیتهای مختلفی را داشتم اما هیچ گاه در مراسم تکریم و معارفه شرکت نکردم، در چنین مراسمی تشریفات بیش از تشرفات آن است اما فرهنگستان برای من خانه دوم است، فرهنگستان برای من فرهنگستان است. در شادی و سوگواری همکارانم همراه بودم و خواستم در این آیین شرکت کنم، وقتی آمدم تنها آمدم و اکنون تنها میروم. معتقد بودم که باید احوال انسانها تغییر کند تا اینکه افراد تغییر کنند.
وی افزود: قصد ارایه گزارش ندارم، عملکرد، برنامهها و فعالیتهای دو ساله من در سایت فرهنگستان هنر قابل مشاهده است، از مشکلات هم سخن نمیگویم اما میخواهم به این موضوع اشاره کنم؛ اعتباری که به فرهنگستان هنر تعلق میگرفت کمتر از حقوق کارکنان بود.
نامورمطلق خطاب به حجت الاسلام و مسلمین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اکنون که یک نفر را خودتان به ریاست فرهنگستان معرفی کردید، از او حمایت کنید که هم به وضعیت کارکنان فرهنگستان برسند و هم کارهای کیفی انجام دهند. از کسی نه بدهکارم و نه طلبکارم. تشکر میکنم که این بار سنگین را از دوش من برداشتید، در این شرایط کار کردن خیلی سخت است.
رئیس سابق فرهنگستان هنر افزود: همزمان با اعلام تغییر ریاست، دو کتاب من چاپ شد، تلاقی اینها را نشانه الهی میدانم که به دانشگاه بازگردم و به کارهای پژوهشی خودم ادامه دهم، براساس فرمایش خسروپناه فعلا از کارهای اجرایی میخواهم کنارهگیری کنم. در این مدتی که در خدمت اعضای فرهنگستان بودم. یکی از نقاط خوب زندگی من است. به مجید شاهحسینی تبریک میگویم و برای او آرزوی موفقیت دارم.
در پایان این آیین با اهدای هدایا و لوح تقدیر از بهمن نامورمطلق تجلیل و قدردانی شد و متن حکم مجید شاهحسینی رئیس جدید فرهنگستان هنر پس از قرائت محمدحسین ساعی توسط حجتالاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، به وی اهدا شد.
نظر شما