به گزارش روابط عمومی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، اعتیاد به مواد مخدر، از مشکلات اصلی زندگی بشر محسوب میشود. سازمان بهداشت جهانی، اعتیاد به مواد مخدر را در کنار سه معضل بزرگ جهان یعنی، تولید و انباشت سلاحهای کشتار جمعی، آلودگی محیط زیست، فقر و اختلاف طبقاتی قرار میدهد. اعتیاد به مواد مخدر، مسئله مهمی است که حیات بشری را در ابعاد اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در معرض چالش قرار داده است.
روز جهانی مبارزه با مواد مخدر بهمنظور تقویت اقدام و همکاری در دستیابی به هدف جهانی عاری از سوء مصرف مواد مخدر، نامگذاری شده است. اعتیاد به مواد مخدر، تحت تأثیر توسعه ارتباطات و رایانهای قرار گرفته و آن چنان دچار پیچیدگی شده که سازمان ملل متحد، آن را جرایم سازمان یافته به شمار میآورد.
شعار روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در سال ۲۰۲۳
شعار روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در سال ۲۰۲۳، اول مردم: انگ و تبعیض را متوقف کنید، پیشگیری را تقویت کنید.
امروزه مشکل مواد مخدر مشکل جهانی است که بر میلیونها نفر در سراسر جهان اثر گذاشته است. بسیاری از مردمی که از مواد مخدر استفاده میکنند، با انگ و تبعیض مواجه میشوند که میتواند بر آینده ذهنی و جسمی آنها آسیب بیشتری وارد کند و آنها را از دستیابی به کمک مورد نیاز بازدارد. دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، رویکرد مردم محوری نسبت به سیاستهای مواد مخدر دارد که بر حقوق انسانی، شفقت و شیوههای مبتنی بر شواهد استوار است.
۲۶ ژوئن برابر با پنجم تیر روز جهانی مبارزه با سوء مصرف مواد مخدر و قاچاق غیرقانونی یا مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است. بههمین مناسبت در این گزارش، به بررسی مقالات فارسی با موضوع مواد مخدر در حوزههای موضوعی مختلف خواهیم پرداخت.
معرفی مقالات پربازدید علمی با موضوع مواد مخدر
براین اساس «گاباپنتین و علایم ترک در درمان بیماران وابسته به مواد مخدر»، «اثر مواد مخدر بر میزان قندخون، تری گلیسرید و کلسترول در وابستگان به مواد مخدر» و «اعتیاد در متقاضیان دریافت گواهینامه رانندگی» بهترتیب پربازدیدترین مقالات فارسی مرتبط با مواد مخدر هستند.
مقاله «گاباپنتین و علایم ترک در درمان بیماران وابسته به مواد مخدر» با همکاری چهار نویسنده در سال ۱۳۸۷ منتشر شد. این مقاله به بررسی اثر گاباپنتین بر کنترل علایم ترک در بیماران وابسته به مواد مخدر پرداخته است. محققان این مقاله به این نتیجه رسیدند که افزودن روزانه ۹۰۰ میلیگرم گاباپنتین به رژیم درمانی MAD در ترک مواد مخدر نسبت به دارونما در کنترل این علایم معنیدار نیست.
برای دسترسی به لینک مقالات پربازدید با موضوع مواد مخدر به پیوست یک در انتهای گزارش مراجعه شود.
جدول یک. مقالات فارسی پربازدید با موضوع مواد مخدر:
معرفی مجلات علمی پربازدید با موضوع مواد مخدر
مجلات «اعتیاد پژوهی»، «مجله علمی پزشکی قانونی» و «رفاه اجتماعی» بهترتیب مجلاتی هستند که بیشترین مقالات فارسی پربازدید مرتبط با مواد مخدر را منتشر کردهاند.
معرفی نویسندگان با انتشار بیشترین تعداد مقالات فارسی با موضوع مواد مخدر
علیرضا حیدرنیا، استاد گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دانشگاه تربیت مدرس، نویسندهای است که بیشترین مقالات فارسی پربازدید مرتبط با مواد مخدر را منتشر کرده است.
کلمات کلیدی مقالات فارسی با موضوع مواد مخدر
کلمات کلیدی عصاره هر مقاله است و نویسنده موضوعات مقاله خود را در کلمات کلیدی نشان میدهد.
براین اساس «پیشگیری»، «سوء مصرف مواد» و «اعتیاد به مواد مخدر» کلمات کلیدی هستند که بیشترین تکرار را در مقالات فارسی پربازدید مرتبط با مواد مخدر داشتهاند. علاوهبر این، در مقالات مرتبط با مواد مخدر «تریاک» مادهی مخدری است که بیشتر روی آن مطالعه صورت گرفته است. «دانشجویان» نیز جامعه آماریای است که محققان بیشتر آنها را بررسی کردهاند.
شکل ۱. کلمات کلیدی بهکار رفته در مقالات فارسی با موضوع مواد مخدر
منبع:
خیرآبادی، غلامرضا، رنجکش، منصور، مراثی، محمدرضا، و صالحی، مهرداد. (۱۳۸۷). گاباپنتین و علایم ترک در درمان بیماران وابسته به مواد مخدر. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، ۱۳(۱ (مسلسل ۴۷))، ۱۳-۲۰. SID. https://sid.ir/paper/۷۶۵۴۶/fa
*************************
پیوست یک. برای ورود به صفحه مقالات پربازدید با موضوع مواد مخدر روی عنوان مقاله کلیک کنید.
* گاباپنتین و علایم ترک در درمان بیماران وابسته به مواد مخدر
* اثر مواد مخدر بر میزان قندخون، تری گلیسرید و کلسترول در وابستگان به مواد مخدر
* اعتیاد در متقاضیان دریافت گواهینامه رانندگی
* مقایسه اثربخشی دو روش سم زدایی در بیماران وابسته به تریاک
* بررسی رفتارهای پرخطر در میان نوجوانان راهکارهایی برای پیشگیری از جرم در محیط خانواده
نظر شما