ساماندهی مساله پیچیده حجاب همکاری تمام بخش‌ها را می‌طلبد

تهران- ایرنا- رییس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: حجاب مساله‌ پیچیده‌ای است و به موازات همین پیچیدگی، رفع مسائل مرتبط با آن به همکاری تمام بخش‌های سیاسی، امنیتی و اجتماعی در تعاملی سازنده نیاز دارد.

عبدالله معتمدی در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا اظهار داشت: درباره بحث حجاب در کشور نیازمند یک اراده ملی هستیم و همه مجموعه ها باید در این زمینه همکاری کنند تا بهترین نتیجه حاصل شود.

وی توضیح داد:‌به موازات گستردگی موضوع حجاب در سراسر کشور، لازم است همه مجموعه های انتظامی، نظامی و تربیتی در این زمینه با یکدیگر همکاری داشته باشند و وزارت ارشاد هم به عنوان بخشی از کار در این زمینه ورود کند.

رییس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: حجاب، مساله پیچیده‌ای است که توطئه های سیاسی حول آن طراحی می شود. در واقع تحرکاتی از بیرون کشور شرایطی را به وجود می آورد که نمی گذارد برنامه ریزی های داخلی به طور عادی پیش برود؛ بنابراین می توان گفت که این مساله جنبه های مختلف سیاسی، امنیتی و اجتماعی پیدا کرده است و ساماندهی آن، همکاری تمام بخش ها را می طلبد.

ساماندهی مساله پیچیده حجاب همکاری تمام بخش‌ها را می‌طلبد

رییس دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص وضعیت حجاب در این دانشگاه و میزان توجه دانشجویان به رعایت قوانین مرتبط در این زمینه نیز گفت: فضای دانشگاه علامه طباطبایی فضای مناسبی است و در این دانشگاه حداقل مساله را در مورد حجاب دانشجویان تاکنون داشته‌ایم.

وی اظهار داشت: برای معدود افرادی که هنجارشکنی کنند نیز دستورالعمل هایی وجود دارد که در «دوره های هادی» که در دانشکده ها تشکیل شده است، به آنها تذکرات لازم داده می شود و راهنمایی می شوند. در نهایت اگر دانشجویانی باشند که این هنجارشکنی را تکرار کنند، از ابزارهای انضباطی در مورد آنها استفاده می شود که البته تاکنون چنین موردی نداشته ایم.

بشیر معتمدی عضو هیات‌علمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و ارتباطات در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز در مورد موضوع حجاب می گوید: در رابطه با بحث حجاب چند مولفه مطرح است؛ اولین مولفه اینکه فرایند پذیرش افراد را باید فرایند تدریجی بدانیم، نه فرایند دفعی و این در مسائل فرهنگی قابل اجرا نیست. مولفه دیگر این است که مدیران همه دستگاه‌های مسئول و مرتبط با حجاب معمولا می‌گویند باید کار ایجابی کرد و کار سلبی فرع است؛ ولی به سختی می‌توان اقدام ایجابی قابل اعتنا در جامعه پیدا کرد. 

وی با اشاره به اینکه موضوعات مرتبط به حجاب در تاریخچه همه ادیان و فرهنگ‌ها وجود دارد، می افزاید: برنامه اقناعی امروز باید برنامه‌ای تعاملی باشد، رسانه‌ها عوض شده‌اند و رسانه‌های یک‌طرفه امروز دیگر موفق نیستند. باید فرایند اقناعی در رسانه‌های ما شکل بگیرد. رسانه‌ها امروز نماینده‌های افکار و آرای مختلف را در برنامه‌های خود دعوت می‌کنند تا همه نظر خود را بیان کنند و بیننده تصمیم بگیرد. گفت‌وگو به این صورت شکل می‌گیرد و امکان تفاهم و اقناع وجود دارد.

الگوهای موفق معرفی شوند 

معتمدی افزود: باید الگوهایی از زنان محجبه و موفق در زندگی فردی و اجتماعی را معرفی کنیم. در آیه ۵۹ سوره مبارکه احزاب هم وقتی ابتدا حجاب مطرح می‌شود، اشاره می کند که پیامبر به زنان و دخترانت بگو جلباب‌ها (روسری‌های بلند) خود را بر خویش فروافکنند. یعنی الگویی می‌خواهد بسازد.

عضو هیات‌ علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با تاکید بر اهمیت حفظ وحدت گفت: عمل و باور به حجاب باید در فرایندی تدریجی با گفت‌وگو با همه اقشار جامعه و با ایجاد الگوهای مثبت باید شکل بگیرد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha