اردشیر شهرکی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: چیکو به عنوان میوه گرمسیری در سطح ۲۳۱ هکتار از باغات میوه سیستان و بلوچستان کشت میشود.
وی ادامه داد: امسال پیشبینی میشود یکهزار و ۲۰۰ تن از این محصول تولید و روانه بازار مصرف شود.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: این محصول گرمسیری عمدتا در شهرستانهای چابهار، سرباز، کنارک و قصرقند کشت میشود.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان با دارا بودن شرایط آب و هوایی تقریبا استوایی، گرم و مرطوب خاستگاه متنوع ترین میوههای گرمسیری کشوراست به طوریکه در تولید برخی میوهها در ایران بیرقیب است.
چیکو یکی از درختان میوه مناطق گرمسیری است که در شهرستانهای جنوب سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط اقلیمی گرم و مرطوب بخوبی رشد میکند که هم مصرف خوراکی و هم دارویی دارد.
درخت چیکو رشد نسبتا کمی دارد ولی دارای عمر طولانی و در مقابل بادهای شدید نیز مقاوم است و خشکسالی متوالی را بخوبی تحمل می کند و از نظر تحمل به میزان شوری خاک نیز مشابه درختان خرما است.
میوه چیکو به دو شکل گرد و تخم مرغی است که در زمان نارس بسیار سفت و غیرقابل مصرف است و طعم شیرینی آن شبیه گلابی است، هم تازه خوری دارد و هم در تهیه شیرینی، سالاد و دسر مورد استفاده قرار میگیرد.
میوه درخت چیکو مصرف خوراکی دارد اما از بخش های مختلف آن مثل گل ها، برگ ها، میوه نارس، پوست و بذر چیکو نیز به عنوان دارو استفاده میشود.
زاهدان- ایرنا- سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: برداشت میوه گرمسیری چیکو از سطح ۱۵۰ هکتار از باغهای بارور این استان آغاز شد.
نظر شما