آرزو ذکایی فر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر جلسات تخصصی این طرح در حال برگزاری است و همچنین پروتکل و شیوه نامه های اجرایی آن در حال تدوین و نهایی شدن است و امیدواریم که ظرف سه ماه آینده شاهد افتتاح باشگاه ها باشیم.
وی تاکید کرد: نکته حائز اهمیت این است که در اینگونه برنامه ها مشارکت جمعی و همدلی سایر دستگاه ها و نهادها بسیار اهمیت دارد چرا که اداره این باشگاه ها برعهده خود نوجوانان است و از این طریق مهارت های گفتگو، حمایت طلبی، توان افزایی، مهارت ورزی و مهارت آموزی در عین رشد سالم و موثر اعتماد بنفس و عزت نفس، استقلال و خوداتکایی در نوجوانان تقویت خواهد شد و این ظرفیت و آمادگی وجود دارد که در صورت مشارکت سایر دستگاه ها در استان های دیگر نیز در سالجاری چنین باشگاه هایی راه اندازی شود.
معاون پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: با توجه به اینکه در طول عمر چند دوره طلایی وجود دارد از جمله دوران کودکی که هم علم و هم آموزه های دینی بسیار به آن تاکید کرده، همچنان که سند رشد و تکامل ابتدای کودکی همواره مورد توجه بوده و از ساحتهای مختلف به رشد دوران کودکی پرداخته شده یکی دیگر از دوران طلایی عمر، دوران نوجوانی است دورانی که از آن به عنوان سن یا دوران فرصت ها یاد می شود.
هر آنچه که برای رشد و تعالی فرد و جامعه مهم است مانند خانواده سالم با کارکردهای موثر تربیتی و فرهنگی و همچنین جامعه سالم با کارکردهای مولد، پویا و کارآمد، نیاز به سرمایه گذاری در دوران نوجوانی دارد.
وی با بیان اینکه یکی از کارکردهای برنامه های مشارکت اجتماعی به ویژه نوجوانان که بیش از ۳ سال است توسط سازمان بهزیستی کشور اجرا میشود، موضوع مهارت آموزی و توانمندسازی اجتماعی نوجوانان به عنوان افراد موثر در آینده خود و جامعه است، افزود: در همین راستا با توجه به دستاوردهای برنامه مشارکت اجتماعی نوجوانان تحت عنوان "مانا" در تمام استانها در دو گروه مجزای دختران و پسران ۱۳ تا ۱۸ سال اجرا میشود.
در حال حاضر بیش از ۱۶۰۰ گروه فعال در کشور وجود دارد که ۱۱۰۹ نفر تسهیلگر اجتماعی تحت نظارت سازمان راهبری برنامه را در حوزه اجرا به عهده دارند و همچنین پروژه هایی که نوجوانان با هدف حل یا کاهش مسائل محیطی در محلات پیشنهاد و اجرا می کنند.
ذکایی فر افزود: همچنین حمایت طلبی که خود نوجوانان با کمک تسهیلگر از نهادهای دیگر دارند و همه مصداق توانمندسازی و مهارت افزایی آنان است و سایر دستاوردهای علمی و عملی برای گروه هدف برنامه در راستای ارتقای برنامه و افزایش گروه های نوجوانان و تدوین برنامه های مستمر و موثر برای آنان از جمله پرورش و آموزش آنان بعنوان تسهیلگران نوجوان در محلات و سایر برنامه های فرهنگی و مهارت آموزی برگزار میشود.
نظر شما