صداوسیما در حال از دست دادن مرجعیتش است/ اثرگذاری هوش مصنوعی در تمام حوزه‌های بشر

تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امروزه شاهد تغییر مرجعیت از نظام رسانه‌ای مکتوب به نظام رسانه‌ای نوین هستیم. به عنوان نماینده قانونی رئیس جمهوری، عضو شورای نظارت بر صدا و سیما، معتقدم  اینقدر برای این حوزه رقیب داخلی داریم که دارد مرجعیت خود را از دست می‌دهد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدمهدی اسماعیلی روز دوشنبه در همایش «هوش مصنوعی، رسانه و تولید محتوا» در سالن همایش‌های کتابخانه ملی اظهار داشت: موضوع هوش مصنوعی به عنوان تحول و نقطه عطف مهم در تمام حوزه‌های بشری خود را به عنوان تحولی مهم نشان می دهد.

وی افزود: هوش مصنوعی به عنوان انقلاب جدید نظیر انقلاب صنعتی و ارتباطی، مقوله‌ای با تاثیرات و دامنه بالای تأثیرگذاری در تمام حوزه‌های بشری است.

اسماعیلی گفت: روزانه اخبار متنوعی از حوزه کاری هوش مصنوعی منتشر می‌شود.

وزیر ارشاد افزود: در این مقوله نگرانی‌هایی که لازم است در حوزه فرهنگ و هنر و رسانه را باید مطالبه کنیم.

اسماعیلی گفت: مقوله‌های جدید امروز خود را بر ما حاکم کرده‌اند. پیشتر روزنامه‌ها بخش مهمی از اطلاعات مردم را تشکیل می‌دادند و تیراژ برای روزنامه‌ها تا ۵۰۰ یا ۶۰۰ هزار می‌رسید و برخی از مردم هم برای آگهی‌های روزنامه‌ها از آن‌ها استفاده می‌کردند اما امروز برخی از روزنامه‌ها زیر ۲ تا سه هزار تیراژ دارند و پیمایش‌های روزنامه‌ها زیر دو درصد است. یعنی تغییر مرجعیت از نظام رسانه‌ای مکتوب به نظام رسانه‌های دیجیتال را شاهدیم.

عضو شورای نظارت بر صدا و سیما گفت: امروزه شاهد تغییر مرجعیت از نظام رسانه‌ای مکتوب به نظام رسانه‌ای نوین هستیم. من که به عنوان نماینده قانونی رئیس جمهوری عضو شورای نظارت بر صدا و سیما نیز هستم و معتقدم  اینقدر برای این حوزه رقیب داخلی داریم که مرجعیت خود را از دست می‌دهد. حال بعضی ها به اینها نگاه سیاسی دارند که کاری به صحت آن ندارم.

زیر ارشاد ادامه داد: امروز برای این حوزه رقیب داخلی داریم بماند که رقبای خارجی هم هستند. برخی نگاه سیاسی دارند که کاری نداریم مهم تغییر روند رسانه‌هاست. برخی مواقع، گوشی‌های هوشمند اطلاعات هفتگی مراجعه مردم به این گوشی‌ها را نشان می‌دهند. برخی روزانه ۶ تا ۷ ساعت با گوشی‌های هوشمند سر و کار دارند و این روزها نظارت بر این مساله را کسی عهده دار نیست.

اسماعیلی اضافه کرد: حوزه هوش مصنوعی اگر با طراحی دقیق سند الزامات و آینده‌نگری با نگاشتی نهایی تنظیم شود می‌تواند در مراجع بالاتر به تصویب برسد که اگر نسبت به آن منفعل باشیم حوزه‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی ما را دچار چالش خواهد کرد.

وزیر ارشاد اظهار داشت: در برنامه پنج ساله باید برنامه‌ریزی بلند مدت و میان مدت داشته باشیم تا سیاست‌های نظام را پیش ببریم. می‌توان فراخوان گسترده‌ای در این زمینه ارائه کرد تا نخبگان ایده‌ها و دستاوردهای خود را ارائه کنند و به عنوان یک کرسی جدید علمی مطرح کنیم.

اسماعیلی گفت: ما باید در لحظه تصمیم بگیریم و قانون‌ بگذاریم و دفاتر مطالعاتی برای همین کار است. باید بحث سندی آن را دنبال کنیم و از فعالان این حوزه دعوت کنیم تا با همکاری آنان هسته عملیاتی در این زمینه راه بیاندازیم و همایش دوم را امسال برگزار کنیم. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha