به گزارش روز دوشنبه ایرنا از صندوق بازنشستگی کشوری، نعمتالله ترکی در مراسم آغاز به کار دوباره فعالیتهای این موسسه که مدیریت آن برای مدتی از صندوق بازنشستگی به هیات امنای تأمین اجتماعی و صندوقهای وابسته منتقل شده بود، افزود: بخش بزرگی از جمعیت تحت پوشش صندوق بازنشستگی حدود یک میلیون نفر مربوط به بازنشستگان آموزش و پرورش و پس از آن حدود ۳۰۰ هزار نفر نیز مربوط به حوزه بهداشت و درمان و دانشگاههای کشور است که همین امر نشاندهنده حضور بالای متخصصان و مدیران کارآمد دارد که باید از این ظرفیت استفاده شود.
وی تصریح کرد: این نخبگان و مدیران توانمند که بازنشسته هستند، میتوانند در حوزه مطالعات و پژوهشهای کاربردی و به خصوص اکنون که در فرآیند بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه هستیم به صندوق بازنشستگی و مجموعه حاکمیت کمک کنند. بنابراین یکی از برنامههای موسسه پژوهشی باید استفاده از این ظرفیت در بررسی و آسیب شناسی برنامههای ششم و هفتم توسعه باشد.
لزوم انجام پژوهشهای کاربردی برای صندوق بازنشستگی کشوری
وی افزود: موسسه پژوهشی صندوق باید از فعالیتهای نظری و دانشگاهی صرف و مسائل و حواشی اداری فاصله گرفته و در قالب یک موسسه تحقیقاتی و مطالعاتی که آثار آن برای صندوق بازنشستگی و حاکمیت دارای کاربرد بوده و به سیاستگذاریهای کلان کمک میکند، فعال شود؛ در غیر این صورت ادامه روندهای گذشته سودی برای بازنشستگان و صندوق نخواهد داشت.
ترکی تاکید کرد: پس از چند دهه فعالیت صندوق بازنشستگی باید با استفاده از تجربه موجود در کشور و مطالعه و بررسی آنچه از عملکرد و نقشآفرینی صندوقهای بازنشستگی در جهان بدست میآید، به نقطهای برسیم که راهکارها و نقشه راه درست و منطقی پیشنهاد کنیم.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری اضافه کرد: حاصل فعالیت پژوهشی و مطالعاتی ما باید در قالب چند حکم در برنامه هفتم توسعه خود را نشان دهد تا ضمن مدیریت شرایط فعلی، آینده صندوق و بازنشستگان را تامین کرده و این صندوق را از بحران خارج کند.
استفاده از آیندهپژوهی و هوش مصنوعی در حل مشکلات حوزه بازنشستگی
ترکی تصریح کرد: آیندهپژوهی، مساله محوری و مطالعات کاربردی و به ویژه استفاده از دانش روز دنیا به ویژه دانشی مثل هوش مصنوعی در حل مشکلات صندوقهای بازنشستگی باید جدی گرفته شود. ضمن اینکه راهکارهایی ارائه کند تا در نظام مدیریت چند لایه که شامل صندوق، وزارت کار، دولت و مجلس است، بتواند انسجام و یک اتفاق نظر برای مدیریت آن پیش رو بگذارد.
وی با بیان اینکه «صندوقهای بازنشستگی برخلاف صندوقهای بازنشستگی در دنیا به جای فردمحوری، اجتماع محور است و به همین دلیل نیز از آنها در قالب نظام تامین اجتماعی یاد میشود» گفت: به همین دلیل است که در نظام تامین اجتماعی هرجا صندوقها دچار کسری میشوند، دولت کسری آنها را جبران میکند. ما باید به سمتی حرکت کنیم که این وابستگی به منابع دولت را کاهش دهیم.
ترکی همچنین گفت: تلاش ما در صندوق این است که از مدیریت صندوق بازنشستگی براساس دادههای ذهنی افراد که با تغییرات مدیریتی دچار دگرگونی میشود، به مدیریت براساس برنامهریزی اصولی و راهکارهای علمی حرکت کنیم.
صندوق بازنشستگی نخستین نهاد در استفاده از هوش مصنوعی برای کمک به بحران صندوقها خواهد بود
سرپرست موسسه راهبردهای بازنشستگی صبا ضمن قدردانی از مدیرعامل صندوق بازنشستگی برای احیای دوباره این موسسه پژوهشی، گفت: حکمرانی نو، استفاده از هوش مصنوعی، مطالعات دانش بنیان، رفع تعارض منافع و رصد و مطالعه اقدامات سایر کشورها در حوزههای مرتبط بزرگسالی و سالمندی و صندوقهای بازنشستگی از جمله موضوعاتی است که این موسسه به آن ورود خواهد کرد.
افشین سفاهن، تصریح کرد: تولیدات پژوهشی و مطالعاتی این موسسه باید از سطح پژوهش برای پژوهش به سطح پژوهش برای حل مشکلات صندوق و بازنشستگان ارتقا یابد و در این مسیر باید از آیندهپژوهی، امکانسنجی، همکاری و تعامل با دانشگاهها و اندیشمند و متخصصان استفاده شود.
وی یکی از رویکردهای جدید موسسه راهبردهای بازنشستگی صبا را استفاده از دانش هوش مصنوعی برای دستیابی به راهکارهای علمی و عملی کاهش بحران در صندوق بازنشستگی عنوان کرد و گفت: صندوق بازنشستگی به عنوان نخستین نهاد در زیرمجموعه وزارت تعاون، در زمینه استفاده از دانشهای جدید از جمله هوش مصنوعی ورود کرده و از این دانش به صورت کاربردی استفاده خواهد کرد.
نظر شما