دکتر مهدی جلوخانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این اقدام به منظور رعایت نکات بهداشتی و با هدف حفظ سلامت شهروندان و پیشگیری از بروز بیماری های مشترک بین انسان و دام انجام می شود.
این مسوول گفت: مراکز موقت کشتار دام که ناظران دامپزشکی در آنها حضور دارند در روز عید سعید قربان از ساعت ۶ و نیم صبح آماده خدمات دهی هستند.
وی اظهار کرد: به شهروندان و حجاج توصیه می شود از ذبح دام خارج از محیط کشتارگاه ها و مکان های موقت ویژه کشتار عید قربان خودداری کنند چرا که ذبح خارج از ضوابط بهداشتی دام خطر انتقال بیماری های مشترک انسان و دام را به دنبال دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان قزوین با بیان اینکه افراد باید از خوردن گوشت قربانی شده بلافاصله پس از ذبح خودداری کنند،اظهار کرد: نگهداری گوشت به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در دمای یخچال و نه سردخانه (صفر تا چهار درجه) موجب نابودی عوامل بیماری زا از جمله تب کریمه کنگو و تب مالت می شود.
وی یادآور شد: تقریبا نیمی از بیماری های عفونی انسانی دارای منشاء دامی هستند و به عنوان بیماری های با منشاء غذایی شناخته می شوند که منجر به تهدید سلامت جامعه می شود.
مدیرکل دامپزشکی استان قزوین با بیان اینکه کارشناسان دامپزشکی از طریق تلفن ۱۵۱۲ در دسترس شهروندان بوده و آماده پاسخگویی به سوالات آنان هستند، اظهار کرد: در صورت اینکه به هر دلیل امکان ذبح دام در کشتارگاه ها یا مکان های موقت تعیین شده وجود نداشت فرد ذبح کننده باید حتما از دستکش و ماسک استفاده کرد و از خوردن و آشامیدن در حین کشتار دام و نگهداشتن چاقو بین دندان ها جدا خودداری کند.
نظر شما