محمدرضا جوانمرد روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: این اقدام به منظور رعایت نکات بهداشتی و با هدف حفظ سلامت شهروندان و پیشگیری از بروز بیماریهای مشترک بین انسان و دام انجام میشود.
وی بیان کرد: گروههای ثابت در میدان دام، اداره دامپزشکی و کشتارگاه و یک گروه سیار در سطح شهر بر ذبح بهداشتی دام در روز عید قربان در خمین نظارت میکنند.
رییس اداره دامپزشکی خمین ادامه داد: به شهروندان توصیه میشود از ذبح دام خارج از محیط کشتارگاهها و مکانهای موقت ویژه کشتار عید قربان خودداری کنند چرا که ذبح خارج از ضوابط بهداشتی دام خطر انتقال بیماریهای مشترک انسان و دام را به دنبال دارد.
جوانمرد با بیان اینکه افراد باید از خوردن گوشت قربانی شده بلافاصله پس از ذبح خودداری کنند، اظهار کرد: نگهداری گوشت به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در دمای یخچال و نه سردخانه (صفر تا چهار درجه) موجب نابودی عوامل بیماری زا از جمله تب کریمه کنگو و تب مالت میشود.
وی تاکید کرد: شهروندان اگر دام قربانی را در منزل ذبح میکنند، در صورت مشاهده موارد مشکوک در لاشه دام، موارد را برای نظارت تیمهای سیار، به دامپزشکی اطلاع دهند.
رییس اداره دامپزشکی خمین اظهار کرد: با توجه به وجود بیماریهای مشترک بین انسان و دام مردم دامهای خود را از میادین عرضه دام مورد نظارت و تایید دامپزشکی تهیه کنند.
به گزارش ایرنا، بیش از ۸۰۰ نوع بیماری مشترک بین انسان و دام شناسایی شده است.
نظر شما