به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، صندوق بینالمللی پول پنجشنبه اعلام کرد که عدم اجرای اصلاحات در لبنان باعث شده است که بحران مالی این کشور وخیمتر شود و هشدار داد که این کشور ممکن است که «در مسیری غیرقابل پیشبینی» قرار بگیرد.
این نهاد افزود که انقباض اقتصاد لبنان در حدود چهار سال گذشته موجب شده که واحد پول این کشور ۹۸ درصد از ارزش خود را از دست داده و تولید ناخالص داخلی ۴۰ درصد کاهش یافته، تورم به سمت سه رقمی شدن حرکت کرده و دو سوم از ذخایر ارزی بانک مرکزی این کشور کاهش پیدا کند.
صندوق بینالمللی پول «بحران سیاسی ادامهدار» و «مقاومت گروههای ذینفع در مقابل اصلاحات ضروری» را از جمله عوامل موثر در وخامت بحران مالی لبنان خواند.
این نهاد بینالمللی در گزارش خود اعلام کرد که تاخیر در اجرای اصلاحات به کاهش سپردهگذاری خارجی منجر شده و سپردهگذاران بانکی این کشور در مقایسه با سال ۲۰۲۰ حدود ۱۰ میلیارد دلار ضرر کردهاند.
صندوق بینالمللی پول هشدار داد که بدون انجام اصلاحات، بدهی دولت لبنان ممکن است تا سال ۲۰۲۷ به ۵۴۷ درصد تولید ناخالص داخلی برسد.
این نهاد در گزارش خود افزود: ادامه این وضعیت ممکن است که بزرگترین ریسک را برای ثبات اجتماعی و اقتصادی لبنان ایجاد کرده و کشور را در مسیری غیرقابل پیشبینی قرار دهد.
نظر شما