به گزارش ایرنا، احداث برجهای دوقلوی کیش در سال ۱۳۸۶ آغاز شد که امروز در ۲۴ طبقه و با زیربنای حدود ۷۰ هزار متر مربعی یکی از سازههای بلند و بزرگ این جزیره محسوب میشود.
ماجرا از این قرار است که اظهارات «حیدر نوروزی» مدیرعامل شرکت همای تهران به عنوان سازنده برجهای دوقلوی کیش و ادعای او مبنی بر تغییر بدون مجوز سازه توسط خریدار سه دانگ از این برجها، بازتاب گستردهای در فضای مجازی داشته که تشابه آن به سرنوشت تلخ «برجهای دوقلوی متروپل آبادان» به تیتر رسانههای ملی نیز تبدیل شد.
اختلافات شرکا و حاشیههایی که به فضای مجازی کشید
بررسیهای اولیه خبرنگار ایرنا حاکی از آن بود که ماجرای اصلی برجهای دوقلوی کیش گویا به اختلافات شرکای این پروژه برمیگردد که با کشیده شدن حاشیههای آن به فضای مجازی، موجی از نگرانیها در افکار عمومی را دامن زده است.
سازنده برجهای دوقلوی کیش در گفت و گو با رسانهها با بیان اینکه عملیات ساخت برجهای دو قلوی کیش سال ۱۳۹۲ به پایان رسیده و در سال ۱۳۹۷ با تغییرات غیر مجاز در سازه توسط خریدار، برجهای دوقلو آسیب پذیر شده است، مدعی شد: ما از این واهمه داریم حادثه متروپل تکرار شود.
او ابراز نگرانی کرده که در حادثه متروپل همه سازنده را میشناسند نه مالک را، پس اگر در برجهای دوقلوی کیش نیز حادثهای رخ دهد، همه سراغ سازنده آن را خواهند گرفت و او نمیخواهد زیر بار مسوولیت باشد.
در همین راستا، «مشتاق مشتاقی» مالک سه دانگ برجهای دوقلوی کیش که با سازنده برج «حیدر نوروزی» به مشکل برخورده، مدعی است که پس از مدتی اقامت در خارج از کشور متوجه شده که بدون هماهنگی و قبل از اخذ پایان کار، سازنده برج اقدام به پیش فروش واحدها کرده است.
او میگوید: پس از شکایت قضایی و محکومیت سازنده برجهای دوقلوی کیش، سم پاشیها علیه برجهای دوقلو و تشویش اذهان عمومی در رابطه با نا ایمن بودن سازه این واحدها در فضای غیر رسمی رسانهای آغاز شده است.
«مشتاقی» با بیان اینکه به دلیل حاشیهها، حساسیت بالایی در اعطاء پایان کار به برجهای دوقلوی کیش به کار گرفته شد، افزود: بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال برای سیستم اطفاء حریق این برجها هزینه شد و در نهایت پس از ۲۰ بار بازدید تخصصی کارشناسی، گواهی پایان کار با اعلام دارا بودن ایمنی لازم صادر گردید.
وی اضافه کرد: حتی بدهی حدود ۳۰۰ میلیارد ریالی سازنده این پروژه به سازمان منطقه آزاد کیش نیز برای اخذ پایان کار، پرداخت شد.
«مشتاقی» با اشاره به تبعات انتشار اخبار کذب در رابطه با نا ایمن بودن برجهای دو قلوی کیش و تشابه آن با برجهای متروپل، گفت: متاسفانه انتشار اخبار اینگونه و بدون توجه به نظر کارشناسی مراجع ذی صلاح میتواند موجی از نگرانیها را دامن بزند.
اصل ماجرای برجهای دوقلوی کیش بر اساس روند پرونده
طبق احکام قضایی که در اختیار ایرنا قرار گرفت، سازنده برجهای دوقلوی کیش قبل از پایان کار و بدون اطلاع شریک طرح به عنوان مالک نیمی از این پروژه، اقدام به پیش فروش واحدها کرده است.
به عبارتی دیگر شرکت انبوه سازان همای تهران که به عنوان سرمایه گذار در سال ۱۳۸۳ قرارداد واگذاری زمین این مجموعه را منعقد کرده است، پس از این قرارداد و پیش از صدور پایان کار، بر خلاف تبصره ماده ۱۲ آئین نامه نحوه استفاده از زمین و منابع ملی در مناطق آزاد تجاری صنعتی، اقدام به پیش فروش واحدها کرده است.
این به آن معناست که شرکت سازنده طبق قانون، مسوولیت هرگونه تغییر در طبقات و یا پروژه قبل از صدور پایان کار را بر عهده داشته و ادعای ایجاد اخلال در روند صدور پایان کار به دلیل تغییرات اعمال شده از سوی پیش خریداران وجه قانونی ندارد، زیرا که طبق ضوابط شهرسازی مسوولیت پروژه تا مرحله پایان کار در تعهد سرمایه گذار طرف قرار داد ( شرکت انبوه سازان همای تهران) است.
در همین راستا و با توجه به پروندههای مطروحه توسط پیش خریداران علیه سرمایه گذار اصلی، معاونت معماری و شهرسازی شرکت عمران، آب و خدمات منطقه آزاد کیش به استناد دستور مقام قضایی و با حفظ حقوق سرمایه گذار و صیانت از بیت المال و رعایت کلیه ملاحظات قانونی و فنی، هیات سه نفره متشکل از کارشناسان رسمی، اساتید دانشگاه و کارشناسان شرکت تشکیل داد که منجر به صدور گواهی پایان کار پروژه برجهای دوقلو در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ شد.
کارگروهی فنی و تخصصی متشکل از افراد صلاحیت دار از سوی شرکت عمران، آب و خدمات کیش، هیچ یک از گزارشات تاثیر تغییرات معماری بر سازه بنا را تایید نکرده است.
پس از صدور پایان کار، به دلیل شکایت شرکت انبوه سازان همای تهران مبنی بر ساخت و ساز و تغییرات غیر اصولی در برخی واحدهای برج دوقلوی کیش با توجه به اهمیت موضوع کارگروهی فنی و تخصصی متشکل از افراد صلاحیت دار تشکیل شد که طبق اسناد ارائه شده از سوی شرکت عمران، آب و خدمات کیش، هیچ یک از گزارشات این گروههای تخصصی تاثیر تغییرات معماری بر سازه بنا را تایید نکرده است.
با توجه به انقضای مهلت اعتبار گواهی پایانکار و با دستور قاضی واحد اجرای احکام مدنی دادگستری کیش در نهایت در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۴۰۱ گواهی پایان کار اصلاحی پروژه به نام سرمایه گذار این پروژه صادر شده است.
مورد جالب توجه اینکه، شرکت انبوه سازان همای تهران به عنوان سرمایه گذار این پروژه در مراحل متعدد در مراجع قضایی از جمله دادگستری کیش و دیوان عدالت اداری اقدام به طرح دعاوی متعدد علیه شرکت عمران، آب و خدمات در خصوص ابطال پایان کار کرده که طبق اعلان رسمی در تمامی دعاوی حکم به رد ادعای نامبرده صادر شده است.
شرکت عمران، آب و خدمات کیش: برجهای دو قلو هیچ مشکل ایمنی ندارد
پیگیریهای ایرنا از معاونت معماری و شهرسازی شرکت عمران، آب و خدمات منطقه آزاد کیش نیز حاکی از آن است که صدور پایان کار با اطمینان از موارد فنی و ایمنی پروژه و تایید مراجع فنی واجد صلاحیت و با حکم مقام قضایی صورت گرفته است؛ به عبارتی دیگر برجهای دوقلوی کیش طبق نظر کارشناسان رسمی هیچ مشکل ایمنی ندارد.
به گزارش ایرنا، برجهای دوقلوی کیش بیش از ۴۵۰ واحد مسکونی دارد که انتشار اخبار کذبی مبنی بر نا ایمن بودن این سازه بدون توجه به نظر کارشناسی مراجع ذی صلاح، میتواند تاثیر بسیار منفی در بحث روانی ساکنان آنان و افکار عمومی داشته باشد.
نظر شما