معاون رئیس جمهور چین: پکن همواره مدافع صلح جهانی است

تهران- ایرنا- معاون رئیس جمهور چین گفت: پکن همواره مدافع صلح جهانی است و مایل است با همراهی همه کشورهای صلح‌دوست و توسعه‌محور در جهان در جهت مسیری به سوی صلح پایدار همکاری و این صلح را از نسلی به نسل دیگر منتقل کند.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری شینهوا، یازدهمین مجمع جهانی صلح در دانشگاه شینهوا پکن امروز (یکشنبه ۱۱ تیر) با حضور هان ژنگ معاون رئیس جمهور چین، دیلما روسف رئیس بانک توسعه جدید و رئیس جمهور سابق برزیل و دیگر مقامات خارجی افتتاح شد.

معاون رئیس جمهور چین در افتتاحیه یازدهمین مجمع جهانی صلح با اشاره به برقراری روابط سیاسی بین ایران با عربستان با میانجی گری چین، گفت: چین تمایل دارد همراه با سایر کشورها به طور مشترک حافظ صلح و امنیت جهانی باشد و به دنبال توسعه شکوفایی جامعه جهانی، حمایت از مبادلات و یادگیری متقابل میان تمدن ها و به اشتراک گذاشتن ثمرات توسعه انسانی، امنیت و تمدن است.

هان افزود: در مواجهه با تغییرات عمیق در وضعیت بین‌المللی چین مجموعه‌ای از ابتکارات مهم مانند ابتکار توسعه جهانی، امنیت جهانی و تمدن جهانی را مطرح کرده است.

معاون رئیس جمهور چین گفت: ما باید با هم کار کنیم تا مرحله جدیدی از توسعه جهانی متوازن، هماهنگ و فراگیر را آغاز کنیم، همکاری‌های توسعه بین المللی را ارتقا دهیم، رفاه مردم کشورهای شرکت کننده را بهبود بخشیم و پایه‌های اجتماعی صلح جهانی را تحکیم کنیم.

معاون رئیس جمهور چین: پکن همواره مدافع صلح جهانی است

همچنین دیلما روسف رئیس بانک توسعه جدید و رئیس جمهور سابق برزیل در نشست جهانی صلح افزود: وضعیت اقتصاد کلان جهانی با توجه به تاثیر تورم و بدهی در یک لحظه قابل تشخیص نیست و به همین دلیل باید فوری سیاست نهادها را تنظیم و ایجاد کرد.

روسف با بیان اینکه بعضی از کشورها برای ارتقای خود نظام ارزشی تحمیلی که بر مسائل توسعه تمدن، حقوق بشر و دموکراسی می‌پردازد را پذیرفته‌اند، گفت: در حالیکه اگر کشوری این نظام ارزشی تحمیلی را نپذریرد مجازات یا با اقداماتی مانند جنگ، کودتا یا تحریم مواجه خواهد شد.

به اعتقاد رئیس بانک توسعه جدید، تاثیرات این مفاهیم «جداسازی» و «ریسک زدایی» که به تازگی در صحنه بین‌المللی رایج شده است به عنوان سلاح سیاسی برای جلوگیری از ظهور شرکت کنندگان جدید در صحنه بین المللی استفاده می‌شود.

روسف در ادامه با اشاره به اینکه در مواجهه با شکاف‌های جهانی‌سازی نیاز به اصلاح حکمرانی جهانی برای شکستن حمایت‌گرایی و یکجانبه‌گرایی وجود دارد، گفت: بنابراین باید به دنبال اجماع بر اساس رفاه مشترک بود و به همه کشورها اجازه داد از ثروت ایجاد شده در سطح جهانی بهره مند شوند.

معاون رئیس جمهور چین: پکن همواره مدافع صلح جهانی است

همچنین «دانیل راسل» دستیار اسبق وزیر امور خارجه در امور شرق آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه آمریکا نیز در حاشیه مجمع جهانی صلح تاکید کرد: مقامات دو کشور آمریکا و چین خواهان درگیری یا جنگ نیستند ولی چون کانال‌های گفت وگوی خوبی نداریم و اعتماد بین دو کشور در سطح پائینی وجود دارد، بنابراین ممکن است حادثه‌ای بین چین و آمریکا رخ دهد که تبدیل به بحران بزرگ شود.

وی با تاکید براینکه ما باید راه‌هایی برای برگرداندن بی‌اعتمادی بین کشورهایمان پیدا کنیم، تصریح کرد: بی اعتمادی بین دو کشور باید با تلاش‌های دیپلماتیک باز گردد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha