به گزارش خبرنگار ایرنا، روز دوازدهم تیرماه ۱۳۶۷ هواپیمای مسافربری ایرباس ایران به شماره ۶۵۵ که از بندرعباس عازم دبی بود در ساعت ۱۰ و ۲۲ دقیقه (هفت دقیقه پس از پرواز) به دستور فرمانده ناو جنگی وینسنس آمریکا با شلیک ۲ فروند موشک برفراز آبهای نیلگون خلیج فارس و در نزدیکی جزیره هنگام مورد اصابت قرار گرفت و سقوط کرد.
هواپیمای ایرباس خطوط هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در حالی مورد حمله نظامیان آمریکایی مستقر در خلیج فارس قرار گرفت که طبق قوانین بین المللی در کریدور هوایی در حال پرواز بود.
ساقط کردن هواپیمای مسافربری ایران از سوی جنایتکاران آمریکایی با استفاده از یک فروند ناو جنگی در حقیقت یکی دیگر از مراحل رویارویی استکبار جهانی با جمهوری اسلامی ایران به منظور کمک به پیروزی عراق در جنگ تحمیلی و مقدمات تحمیل قطعنامه ۵۹۸ سازمان ملل متحد به کشورمان برای ادامه ندادن جنگ هشت ساله بود.
در چنین وضعیتی بود که ایالات متحده با هدف تحمیل قطعنامه ۵۹۸ به ایران و ترغیب این کشور به دست کشیدن از خواستههای خود؛ در ۱۲ تیر ماه ۱۳۶۷ هواپیمای مسافربری ایرباس جمهوری اسلامی ایران را بر خلاف همه موازین و مقررات مورد حمله نظامی و موشکی قرار داد.
این اقدام، در اصل هشداری بود از سوی کاخ سفید که می خواست از طریق آن اعلام کند که چنانچه جمهوری اسلامی ایران تن به صلح تحمیلی ندهد و دست از حملات خود علیه رژیم بعثی صدام بر ندارد، آمریکا از هیچ گونه جنایتی فروگذار نخواهد کرد.
اکنون ۳۵ سال از این ماجرا می گذرد و دریا از آن روز تاکنون در آب های محدوده جزیره هنگام سمفونی اندوه را ثانیه به ثانیه تکرار می کند و ساحل این جزیره ایرانی خلیج فارس زنده ترین شاهد جنایت شیطان بزرگ است.
سنگینی این غم از ساعت ۱۰:۲۲ دقیقه روز دوازدهم تیرماه ۱۳۶۷ از صدای دریا در محدوده این جزیره ایرانی خلیج فارس پیدا است.
عقربه های ساعت وقتی به این روز و تاریخ می رسند خلیج فارس دیگر توان تلاطم ندارد و صدای امواج آن در سواحل کندالو، شیب دراز و جزیره هنگام در میان فریادهای کودکانه و دل نگرانی های مادرانه مسافران پروازی به مقصد آسمان و بهشت گم می شود.
صداهایی که هر سال در این روز و این ساعت برای صیادان، جامعه محلی و جزیره نشینان هنگام تکرار می شوند، فریادی که هرگز به گوش جنایتکاران این حمله ددمنشانه ناوگان آمریکای جنایتکار در سال ۱۳۶۷ به هواپیمای مسافربری که حامل زنان و کودکان و سرنشینان غیر نظامی بود، هرگز نمی رسد.
اما در این سوی ماجرا، جانبازان دفاع مقدس و آیه های صبر، ایمان و اخلاص، همان هایی که به این صداها در نبرد نا برابر دنیا علیه ایران اسلامی آشنایی کامل دارند، در صبح گرم و شرجی جزیره هنگام در جستجوی شهدای وطن تن های زخمی خود را به آب زدند، تا با صدای بلند فریاد بزنند که هنوز و هر روز برای از خود گذشتگی، جان بازی و ایثار در این آب و خاک آماده اند.
بیشتر آنان بخشی از جانشان را در جبهه های غرب و جنوب جا گذاشتند و حقوق بشر غرب و آمریکا را با گوشت و پوست و استخوان خود لمس کرده اند.
آری آنان دوباره امروز بی هراس از موج و گرما به یاد مسافران این پرواز تن مجروح خود را به آب های فیروزه ای خلیج فارس سپردند، به یاد همان روزهایی که با شهیدان همرزمشان در عملیات کربلای چهار تن و جان سالم خود را به آب اروند زدند.
آب های نیلگون خلیج فارس صبح امروز - دوشنبه - با طنین صلوات ۳۰ نفر از جانبازان کشورمان همزمان با حمله ناوگان آمریکای جنایتکار به هواپیمای مسافری ایرباس معطر شد.
جانبازان افتخار آفرین این اقدام انقلابی که از ۱۴ استان کشور برای گرامیداشت سی و پنجمین سال سوگ پر کشیدن انسانها بر فراز آسمان خلیج فارس در این همایش ورزشی حضور داشتند با این اقدام نمادین خود بر ادامه راه شهدا و صیانت از دستاوردهای انقلاب و پیروی از خط ولایت فقیه در برابر استکبار جهانی تاکید کردند.
۳۵ سال پیش ۲۹۸ نفر سرنشین این هواپیما شامل ۵۷ کودک ۲ تا ۱۲ ساله، ۷۳ زن و ۱۶۸ مرد به شهادت رسیدند.
دربین مسافران ۳۷ تبعه هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی یوگسلاوی سابق، کویت و ایتالیا حضور داشتند.
آمریکا در این اقدام ضمن تجاوز به آبهای ایران و نقض آشکار حقوق و حریم هوایی آن، حقوق بشر و مقررات کنوانسیونهای بینالمللی در امنیت پروازها مسافربری را نقض کرد.
حضور غیر قانونی آمریکا در آب های منطقه خلیج فارس، حمایت مستقیم از عراق در طول جنگ تحمیلی و اقدام ضد بشری این کشور در کشتار کودکان، زنان و مردان بی گناه امری است که با هیچ منطقی قابل توجیه نیست.
هرچند مقامات آمریکا در ابتدا با این ترفند که هواپیما خارج از مسیر پروازی حرکت می کرده و هدف قرار دادن آن عمدی نبوده سعی داشت که افکار بین المللی را منحرف کند؛ اما بعد از مدتی جرج بوش رییس جمهوری وقت آمریکا به «ویلیام راجرز» فرمانده ناو «وینسنس» که مرتکب این عمل جنایتکارانه شده بود نشان لیاقت داد.
این حادثه بازتاب گسترده ای نیز در داخل آمریکا داشت، هرچند در ابتدا تعدادی از رسانه های آن کشور سعی در توجیه این حمله داشتند ولی از لابلای مطالب منشتر شده، عمدی بودن حمله به هواپیمای ایرانی آشکار شد.
ساقط شدن هواپیمای مسافربری ایران در سطح بین المللی نیز بازتاب گسترده ای داشت به طوری که بیشتر شخصیت های برجسته و کشورهای مستقل جهان این اقدام را محکوم کردند.
هواپیمای ایرباس ایران (پرواز شماره ۶۵۵) ساعت ۱۰:۲۲ دقیقه روز دوازدهم تیرماه ۱۳۶۷ توسط ناو جنگی آمریکایی وینسنس در نزدیکی جزیره هنگام شهرستان قشم در خلیج فارس توسط موشک ناو آمریکایی ساقط شد.
نظر شما