متقاضیان اقدام ملی ساوه خواستار قطعیت قرارداد خود شدند/  راه و شهرسازی چه گفت؟

ساوه - ایرنا - برخی از متقاضیان اقدام ملی مسکن ساوه روز دوشنبه با حضور در مقابل اداره راه و شهرسازی این شهرستان خواستار رسیدگی به مطالبات از جمله قطعی شدن قرارداد واگذاری مسکن خود شدند.

به گزارش ایرنا، قطعی شدن قرارداد واگذاری، تسریع در ساخت طرح ها به منظور جلوگیری از افزایش هزینه ها، بخشودگی هزینه های مالیات و بیمه تامین اجتماعی، تحقق وعده پیمانکار در اتمام طرح از جمله مطالبه های این متقاضیان بود.

یکی از متقاضیان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه سال ۱۳۹۹ قرار بود که طرح اقدام ملی مسکن در ۱۸ ماه کاری در کنار جذب اعتبارات بانکی مصوب با حدود ۲ میلیارد ریال آورده شخصی به اتمام برسد افزود: اما هم اکنون با گذشته بیش از ۲ سال این واحدها تکمیل نشده است.

وی اضافه کرد: هم اکنون به علت مشمولیت مرور زمان راه و شهرسازی از متقاضیان چهار میلیارد و ۱۵۰ میلیون ریال به عنوان آورده شخصی (به جز تسسهیلات مصوب) مطالبه کرده که این رقم از توان بسیاری خارج است.

یکی دیگر از متقاضیان حاضر نیز به ایرنا اظهار کرد: بخش قابل توجهی از هزینه مطالبه شده برای هر واحد از سوی راه و شهرسازی مربوط به مالیات به ارزش بیش از ۷۰۰ میلیون ریال و حدود ۵۷۵ میلیون ریال برای بیمه تامین اجتماعی است.

با توجه به اینکه واحدهای اقدام ملی در راستای طرح نهضت ملی مسکن با حمایت دولت اجرا می شود انتظار می رود در راستای حمایت از صاحب خانه شدن قشر متوسط و کم درآمد هزینه های مربوط به مالیات و بیمه بخشیده شود.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه واحدهای اقدام ملی در راستای طرح نهضت ملی مسکن با حمایت دولت اجرا می شود انتظار می رود در راستای حمایت از صاحب خانه شدن قشر متوسط و کم درآمد هزینه های مربوط به مالیات و بیمه بخشیده شود.

متقاضی دیگری نیز به ایرنا گفت: راه و شهرسازی هر واحد ۳۸۰ میلیون ریال برای محوطه سازی مطالبه کرده که به نظر می رسد با تجمیع این هزینه نسبت به تعداد کل واحدها رقمی بالاتر از حد انتظار برای این اقدام جمع آوری شود.

وی خواستار اعلام ریز هزینه ها برای محوطه سازی در واحدهای اقدام ملی این شهرستان شد.

متقاضی دیگری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه قبل از نوروز سال جاری متقاضیان به علت افزایش رقم آورده شخصی با حضور در اداره راه و شهرسازی ساوه خواستار رسیدگی به موضوع شده بودند افزود: مسوولان در آن موقع اعلام کردند که این هزینه برای اتمام طرح نهایی است.

وی گفت: هم اکنون که اورده شخصی برای بار دوم افزایش و به رقم چهار میلیارد و ۱۵۰ میلیون ریال رسیده با احتساب رقم اصلاحی تسهیلات قیمت تمام شده هر واحد با هزینه های نقشه و جواز به بیش از ۱۰ میلیارد ریال می رسد.

وی افزود: این درحالی است که هم اکنون قرارداد نیز به صورت علی الحساب بوده و انتظار می رود اینبار رقم قرارداد به صورت قطعی اعلام شود.

طرح اقدا ملی مسکن ساوه پیشرو ترین در استان است

رییس اداره راه و شهرسازی ساوه به منظور پاسخ گویی به مطالبه متقاضیان در جمع آنان حاضر شد و این افراد به گفت و گو نشست.

وی در پیگیری های خبرنگار ایرنا در خصوص آخرین وضعیت طرح اقدام ملی در این شهرستان اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی بر اساس طرح جهش تولید مسکن موظف به راه اندازی اقدام ملی مسکن بوده و طبق قانون تنها مکلف به تامین رایگان زمین و تسهیلات است.

حمزه فضلی با بیان اینکه از همان ابتدای کار در کنار تامین زمین مورد نیاز این طرح در سه نقطه از شهر ساوه، تسهیلات سه میلیارد ریالی نیز برای هر متقاضی مصوب شده است افزود: متقاضیان نیز بر اساس قانون باید بقیه اعتبار نیاز را به صورت آورده شخصی تامین کنند.

وی اضافه کرد: ساوه از طرح اقدام ملی مسکن یک هزار و ۸۴۸ واحد سهم که هم اکنون در سه نقطه از شهر شامل ۹۸۰ واحدی کوی شهید بهشتی، ۴۸۴ واحدی بام ساوه و ۳۸۴ واحدی شهرک علوی در دست ساخت است.

فضلی یادآور شد: هم اکنون با میانگین ۲ میلیارد ریالی آورده اشخاص و تخصیص بخشی از تسهیلات مصوب، همکاری متقاضیان و شرکت پیمانکار این طرح با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی جزء پیشروترین طرح های اقدام ملی مسکن در استان مرکزی است.

وی گفت: پیش از عید مردم برای دریافت قراداد خود به این اداره مراجعه کرده بودند که در نهایت ششم فروردین سال جاری این قرارداد از سوی وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شد.

معافیت مالیاتی و بیمه ای از قوانین ساخت و ساز بوده و از دست دولت خارج است اما به عنوان یکی از مطالبات متقاضیان به شورای مسکن استان جهت تصمیم گیری و اعلام به شورای ملی ارسال خواهد شد

رییس اداره راه و شهرسازی ساوه گفت: در همان زمان به متقاضیان اعلام شد که هرکدام از افراد که بیش از یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون ریال به عنوان آورده شخصی واریز دارند می توانند نسبت به انتخاب واحد خود اقدام کنند.

کاهش ۲ میلیارد ریالی سقف آورده متقاضیان اقدام ملی

وی یادآور شد: هم اکنون نیز اعلام شده افرادی که انتخاب واحد کردند نیز آورده خود را به چهار میلیارد ریال رسانده و نسبت به دریافت قرارداد خود اقدام کنند.

فضلی با بیان اینکه هم اکنون نیز با موافقت دولت مبلغ تسهیلات برای هر واحد از سه میلیارد به پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال رسیده است افزود: طبق اعلام شرکت پیمانکار به طور میانگین هزینه ساخت هر واحد حدود ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برآورد شده است.

وی خاطر نشان کرد: با افزایش تسهیلات، میانگین آورده اشخاص از ۶ میلیارد ریال به چهار میلیارد ریال رسیده و این موضوع نیز به بانک عامل پرداخت تسهیلات ابلاغ و هم اکنون در حال اجرایی شدن است.

پاسخ راه و شهرسازی در خصوص هزینه بالای محوطه سازی

رییس اداره راه و شهرسازی ساوه همچنین در خصوص مطالبه ۳۷۰ میلیون ریالی برای محوطه سازی نیز گفت: واحدهای بام ساوه که در اراضی شیب دار و پلکانی واقع شده افزایش قیمت تمام شده را به دنبال داشته است.

وی گفت: این مساله باعث شده که متراژ مفید و غیر مفید این واحدها به بیش از ۱۳۰ متر برسد این درحالی است که واحدهای مشابه در سایر نقاط شهرستان به کمتر از ۱۲۰ متر رسیده است.

فضلی افزود: با توجه به اینکه در این طرح دولت تنها موظف به تامین زمین و تسهیلات بوده و لازم است و این هزینه جز اعتبارات آورده شخصی محاسبه می شود و باید از سوی متقاضیان تامین شود.

وی در خصوص معافیت مالیاتی و بیمه ای نیز گفت: این مساله یکی از قوانین ساخت و ساز بوده و از دست دولت خارج است اما به عنوان یکی از مطالبات متقاضیان به شورای مسکن استان جهت تصمیم گیری و اعلام به شورای ملی ارسال خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha