به گزارش ایرنا از روابط عمومی ادارهکل بنادر و دریانوردی هرمزگان، اسماعیل مکیزاده در این راستا افزود: باتوجه به حساسیت زیست محیطی و مجاورت در منطقه تردد دریایی (TSS) تنگه هرمز از یک سو و نظر به خطرات وقوع سوانح منجر به آلودگی نفتی از سوی دیگر، تجهیزات مقابله توسط ادارهکل بنادر و دریانوردی هرمزگان تامین شده است.
وی بیان کرد: تجهیزات این مرکز شامل بومهای مهار آلودگی از نوع فنس بوم- بوم کرتین (بومهای پرشده از هوا) و بومهای جاذب اسفنجی و پمپهای انتقال مواد نفتی از سطح آب به مخازن نگهداری آلودگی است.
معاون دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان ادامه داد: همچنین انواع مواد شیمیایی پراکنده آلودگی نفتی و ورقهای جاذب مواد نفتی در انبار سرپوشیده و در بخش شناوری نیز شناورهای جستجو و نجات دریایی و پاکسازی آلودگی دریا در بندرگاه یاد شده مستقر شده است.
مکی زاده گفت: براساس تفاهمنامه همکاری دوجانبه با سازمان منطقه آزاد کیش، مکان نگهداری تجهیزات اضطرار در دریا و مقابله با آلودگی نفتی در اختیار مرجع استانی (اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان) قرار میگیرد و انواع تجهیزات و شناورهای مرتبط نیز توسط ادارهکل بنادر استان تامین خواهد شد.
وی با بیان اینکه مرکز نگهداری شامل سالن نگهداری تجهیزات، دفتر کار و محل اقامت کارکنان خواهد بود، اظهار کرد: با توجه به اهمیت موضوع و برای حفظ آمادگی بیشتر قرار است، کارگاه آموزشی تئوری و عملی مقابله با آلودگی نفتی در محل جزیره کیش برگزار شود.
به گفته مکیزاده، به منظور پوشش گستره آبی استان هرمزگان در برابر خطرات آلودگی نفتی علاوه بر مرکز اصلی نگهداری مقابله با آلودگی در بندر شهید رجایی، مرکز فرعی مقابله با آلودگی بندر جاسک و مرکز نگهداری جزیره قشم نیز راهاندازی خواهد شد.
وی با اشاره به لزوم حمایت از محیط زیست دریا با بهکارگیری توان عملیاتی و تخصصی سازمان بنادر افزود: بنادر تابعه مانند لنگه، بندر شهید باهنر و شهید حقانی نیز به تجهیزات مقابله با آلودگی مجهز شده به شکلی که تیمهای مقابله با آلودگی به صورت ۲۴ ساعته در آن بنادر مستقر هستند.
معاون دریایی ادارهکل بنادر و دریانوردی هرمزگان خاطرنشان کرد: علاوه بر بنادر ملکی سازمان بنادر، در تمام پایانههای تخلیه و بارگیری مواد نفتی مانند جزایر لاوان و سیری تیم مقابله مجهز به تجهیزات و شناور مخصوص نیز مستقر شده است.
نظر شما