«کوروش شمس» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا ضمن بررسی روند فعلی معاملات بازار سهام، اظهار کرد: در بازارهای مالی امکان هر گونه نوسانی وجود دارد و فعالان بازار نباید چندان نگران وضعیت فعلی معاملات بورس باشند.
وی به نوسانات اخیر شاخص بورس در بازار و عوامل تاثیرگذار بر آن اشاره کرد و افزود: از نظر بنیادی شرایط حاکم در بازار مانند دوران اوج بورس در سال ۹۹ نیست که حال بخواهیم اکنون در انتظار ریزش شدید شاخص باشیم.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: اکنون فاکتورهای بنیادی که تعیینکننده مسیر معاملاتی بورس هستند، به نحوی است که میتوانند هدایت کننده مسیر بازار به سمت صعود باشند، با توجه به چنین مسالهای خطری تهدیدکننده معاملات بورس نیست که سهامداران بخواهد نگران ریزش شدید شاخص بورس در بازار باشند.
بازار سهام از پتانسیل خوبی برای رشد برخوردار است
شمس با بیان اینکه بازار سهام اکنون از پتانسیل خوبی برای رشد برخوردار است، گفت: پس از نوسانات شدیدی که بازار در ۲ سال گذشته تجربه کرد اکنون بازار در وضعیت خوب معاملاتی قرار گرفته و در صورت ثبات در فاکتورهای بنیادی دیگر نمیتوان برای بازار ریزشهای شدید چند وقت گذشته که منجر به خروج معاملات بورس از مسیر اصلی خود و نیز ضرر وزیان سهمگین سهامداران در بازار سهام شده بود، را متصور باشیم.
وی ادامه داد: با ریزش شدید قیمت دلار در بازار پیشبینیها با تغییر همراه خواهند شد و در صورت رخ دادن چنین اتفاقی شاهد وجود تغییراتی در مسیر معاملات بازار سهام خواهیم بود.
کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه این احتمال وجود دارد که توافق در برجام و نیز افت قیمت دلار به کانال ۴۰ هزار تومان باعث ایجاد نوسانات شدید در بازار شود، افزود: در غیراین صورت بازار ادامهدهنده مسیر فعلی خود خواهد بود و نمیتوان چندان نگران افت و خیز شدید شاخص بورس در بازار باشیم.
به گفته شمس، اکنون هیچ خطری تهدید کننده معاملات بورس نیست و بازار پس از ریزشی که از سال ۹۹ تجربه کرد نسبت به سایر بازارهای سرمایهگذاری بسیار ارزان است.
خطر جدی تهدیدکننده معاملات بورس نیست
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بورس تا پایان سال میتواند بیشترین بازدهی را در اختیار سهامداران قرار دهد یا خیر، افزود: با توجه به ارزندگی بازار سهام برای سرمایهگذاری اما نمیتوان چنین پیشبینی را ارائه داد که بازار تا پایان سال ۱۴۰۲ نسبت به سایر بازارهای سرمایهگذاری پیشتاز در کسب بازدهی است.
کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: همچنان بازار سرمایه از برخی موارد رنج میبرد اما موضوع تهدیدکنندهای نمیتواند این بازار را تحت تاثیر خود قرار دهد و باعث ایجاد نوسانات شدید شاخص بورس مشابه سال ۹۹ شود.
شمس افزود: نوسانات شدیدی که بازار در سال ۹۹ تجربه کرد باعث شد تا سهامداران اعتماد خود را نسبت به این بازار از دست بدهند و با توجه به پایین بودن قیمت سهام شرکتها دیگر استقبال چندانی از سوی سهامداران برای سرمایهگذاری در این بازار صورت نگیرد.
عوامل تاثیرگذار در رشد دوباره شاخص بورس
وی به عوامل تاثیرگذار در رشد دوباره شاخص بورس اشاره کرد و گفت: رشد بازار سهام در گرو رشد عوامل بنیادی است، قیمت دلار به عنوان یکی از محرکهای اصلی رشد بازار تلقی میشود که در وضعیت فعلی نرخ دلار در بازار به ثبات نسبی دست پیدا کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه معتقد است که در کنار قیمت دلار مسایلی مانند نرخ بهره و قیمتهای جهانی تعیین کننده مسیر اصلی بازار هستند که اکنون بازارهای جهانی در رکود به سر می برند.
شمس تاکید کرد: بازار سهام به هیچ عنوان برای سرمایهگذاری گران نیست و میتواند در وضعیت فعلی اقتصاد کشور به عنوان بازاری مناسب برای سرمایهگذاری به سرمایهگذاران معرفی شود.
راههای بازگشت اعتماد به سهامداران
وی تاکید کرد: بازار سهام بازاری است که تابع برخی از فاکتورهای کلان بنیادی است، هرچه شاهد ثبات در تصمیم گیریها، فاکتورها و عوامل بنیادی تعیین کننده مسیر بازار باشیم بازار به ثبات بیشتری دست پیدا میکند و اعتماد سهامداران به این بازار برای سرمایهگذاری بیشتر خواهد شد.
کارشناس بازار سرمایه به وجود نوسان در شرایط سیاسی و اجتماعی حاکم در کشور اشاره کرد و گفت: در کنار آن برخی تصمیمگیریها در مورد قیمتگذاریها و تصمیمات متغیر در خصوص عرضه خودرو در بورس ایجاد کننده نوسان در معاملات بازار خواهد شد.
شمس تاکید کرد: باید در تصمیمگیریها به ثبات برسیم تا سهامداران بتوانند با دقت بیشتری نسبت به معاملات خود در بازار تصمیمگیری کنند.
توصیه به سهامداران
وی در پایان به سهامداران توصیه کرد و گفت: سهامداران باید به طور حتم برای کسب بازدهی مناسب از بورس به سمت سرمایهگذاری در سهام بنیادی و سهام eps محور پیش بروند و در صورت عدم اطلاعات کافی از سرمایهگذاری در بورس، سرمایه های خود را به صورت غیرمستقیم و از طریق صندوقهای سرمایه گذاری وارد این بازار کنند.
نظر شما