مصطفی بوعذار روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: با تشکیل شورای توسعه فرهنگی استان خوزستان میتوان به اهداف مد نظر مقام معظم رهبری و تقویت جریان هنر انقلاب دست یافت و از اقدامات بدون خروجی، تصمیمات سلیقهای و غیرکارشناسی در عرصه فرهنگ و هنر جلوگیری کرد.
وی آسیبشناسی رویدادهای فرهنگی را از دیگر کارکردهای این شورای پیشنهادی با حضور نخبگان، فرهیختگان و هنرمندان برشمرد و خواستار توجه جدی مسئولان به نظرات هنرمندان در راستای پرهیز اجرای برنامههای شعاری شد.
برگزیده جشنواره بینالمللی تئاتر صاحبدلان، سهم استان خوزستان در تولید آثار فرهنگی و هنری پیرامون رخدادهای فرهنگی، دینی و انقلابی را ناچیز خواند و گفت: جای خالی رویدادهای موثری فرهنگی و هنری در استان احساس میشود و اقداماتی که صورت میگیرد نیز نمیتوانند به یک جریان در این حوزه تبدیل شوند.
وی توضیح داد: به عنوان مثال در رویداد تاریخی همچون ۱۵ خرداد تنها به چاپ چند بنر اکتفا شد در صورتی که باید اندیشهها و مبانی آن رویداد در قالب آثار فرهنگی و هنری تبیین و نمود پیدا کند؛ وقتی این اتفاق با زبان هنر بیان نشود جهاد تبینیی صورت نمیگیرد و مفاهیم ارزشی و انقلابی همچنان برای نسل جوان ناشناخته باقی میماند.
بوعذار افزود: به عنوان مثال در رویدادی همچون هفتم تیرماه، اندیشههای شهید بهشتی باید برای نسل جوان و امروزی بازگو شود اما شاهد هستیم که تنها به چند پیام تبلیغاتی یا بنر بسنده میشود.
فاصله گرفتن از آثار هنری ریشهدار
وی گفت: در حوزه هنر انقلاب از کارهای ریشهدار، اثربخش و عمیق فاصله گرفته شده است و در این زمینه کوتاهی نهادهای فرهنگی و هنری مشهود است. حوزه هنری استان خوزستان به عنوان یک نهاد مهم باید در تبیین اندیشههای هنر انقلابی و رویدادهای تاریخی و انقلابی نقش تاثیرگذارتری داشته باشد.
مدیر کانون تئاتر انقلاب و دفاع مقدس خوزستان گفت: حوزه هنری خوزستان میتواند بهترین تریبون برای هنرمندان و فرهیختگان جهت تبیین مبانی هنر انقلاب باشد.
وی گفت: با وجود هنرمندان انقلابی خوزستان همچنان جای یک اثر فاخر هنری و درخشان در حوزههای مختلف همچون موسیقی، سرود، هنرهای نمایشی و ... خالی است.
نظر شما