به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان در اجلاس وزرای جنبش عدم تعهد که در مرکز همایشهای شهر باکو در حال برگزاری است، انجام اصلاحات جدی در سازمان ملل را ضروری خواند و افزود: شورای امنیت سازمان ملل متحد یادگار گذشته بوده و مطابق با واقعیت های کنونی جهان نیست.
وی در این اجلاس که با عنوان «جنبش عدم تعهد؛ متحد و استوار در مواجهه با چالشهای نوظهور» به مدت ۲ روز در حال برگزاری است، تاکید کرد: نمایندگی کشورهای بیشتر در شورای امنیت سازمان ملل و گسترش ترکیب اعضای آن برای گسترش عدالت لازم است.
رییس جمهور آذربایجان با بیان مخالفت خود با همه انواع استعمار نو اظهار کرد: فرانسه یکی از کشورهایی است که استعمار نو را همچنان ادامه می دهد.
وی مناطق تحت کنترل فرانسه خارج از اروپا را بقایای منزجر کننده امپراتوری استعماری فرانسه عنوان کرد و گفت: حدود ۱.۵ میلیون الجزایری طی نسل کشی فرانسه جان خود را از دست دادند.
علی اف با اشاره به تداوم مداخله فرانسه در امور داخلی کشورهای دیگر افزود: فرانسه در تلاش است تا خود را به عنوان مدافع اقلیت ملی ارمنی در آذربایجان نشان دهد.
وی با بیان این که سخنرانی های نژادپرستانه مقامات و نمایندگان مجلس فرانسه در حال افزایش است، قتل یک نوجوان ۱۷ ساله مسلمان توسط پلیس فرانسه را نشانه دیگری از نژادپرستی و اسلام هراسی در این کشور ذکر کرد.
رییس جمهور آذربایجان همچنین خواستار عذرخواهی کشور فرانسه به خاطر گذشته استعماری و اقدامات نسل کشی خود شد.
وی در ادامه سخنرانی خود، از تلاش جنبش عدم تعهد بر روی ایجاد پلتفرم زنان این تشکل خبر داد.
علی اف اضافه کرد: با این اقدامات که در راستای پایداری نهادی انجام شده، قطعا میراث موفقی را برای روسای جمهور بعدی میزبان اجلاس این جنبش به جا خواهیم گذاشت.
وی همچنین خواستار تلاش مشترک کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در خصوص مسائل مشترک از جمله مقابله با بلایا و بیماری های همه گیر شد و ادعا کرد: آذربایجان در مقابله با بیماری کووید. ۱۹ به بیش از ۸۰ کشور کمک کرده است.
رییس جمهور آذربایجان، همچنین پیروزی کشورش در جنگ دوم قره باغ را «پیروزی حقوق و عدالت بین المللی» خواند و مدعی شد: ارمنستان در سرزمینهایی که اشغال کرده بود، اقدام به کشتار، فرهنگکشی و بومکشی کرده است.
وی با ادعای این که ارمنستان همچنان به ایجاد فاجعه زیست محیطی در مرز با جمهوری خودمختار نخجوان آذربایجان ادامه می دهد، گفت: اگر ارمنستان علاقهمند به صلح در منطقه است، باید نیروهای مسلح خود را به طور کامل از قره باغ خارج کند.
علی اف در ادامه با بیان این که ما نگران تلاشهایی هستیم که اسلام را با خشونت و تروریسم یکسان می بیند، گفت: جنبش عدم تعهد به عنوان قهرمان واقعی چندجانبه گرایی و دومین نهاد بزرگ پس از سازمان ملل متحد، باید جایگاه خود را در نظم جهانی در حال تغییر پیدا کند.
وی با اشاره به این که جنبش عدم تعهد بیشتر از گذشته در معادلات جهانی مهم است، اظهار کرد: باید قاطعانه حول «اصول باندونگ» بایستیم و صدای خود را علیه نقض حاکمیت و تمامیت ارضی، مداخله در امور داخلی کشورها بلند کنیم.
به گزارش ایرنا، اجلاس دو روزه وزرای جنبش عدم تعهد با عنوان «جنبش عدم تعهد؛ متحد و استوار در مواجهه با چالشهای نوظهور» از امروز در مرکز همایشهای شهر باکو پایتخت جمهوری آذربایجان آغاز شده است.
حسین امیر عبداللهیان وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران، سایر وزرای خارجه و معاونان وزرا و نمایندگان سران این جنبش از کشورهای مختلف در این اجلاس حضور دارند.
امیرعبداللهیان قرار است در حاشیه این اجلاس با برخی از همتایان خود و معاونان وزرای خارجه از کشورهای فلسطین، سوریه، ازبکستان، اوگاندا، ترکیه، سومالی، بنگلادش، بورکینافاسو، اتیوپی، اندونزی، تونس، آفریقای جنوبی، هند و همچنین جیحون بایرام اف وزیر خارجه جمهوری آذربایجان دیدار و گفت و گو کند.
سخنرانی تاتیانا والووایا مدیر دفتر سازمان ملل متحد در ژنو به نمایندگی از دبیرکل سازمان ملل متحد ادامه برنامه امروز اجلاس خواهد بود.
جنبش عدم متعهد در سال ۱۹۶۱ میلادی در اوج جنگ سرد در بلگراد پایتخت یوگسلاوی سابق تأسیس شد و شامل کشورهایی است که به هیچیک از بلوکهای قدرت جهانی (آمریکا و شوروی سابق) وابستگی و تعهدی نداشته و به عبارتی در جبهه کمونیسم یا سرمایهداری نیستند.
این سازمان پس از جنگ سرد تاکنون به فعالیت خود ادامه داده است و ۱۲۰ کشور عضو آن هستند و ۲۱ کشور نیز به عنوان ناظر در این سازمان فعالیت میکنند.
نظر شما