محمدامین بایزیدی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با توجه به آسیب سرمای بهاره به باغات گیلاس این منطقه امسال در حدود ۲ هزار تُن گیلاس در اشنویه برداشت شد در حالیکه سال قبل میزان برداشت بیش از چهار هزار تُن بود.
وی با اشاره به اینکه اشنویه یکی از قطبهای تولید گیلاس در منطقه است، افزود: سطح زیر کشت این محصول به ۸۱۸ هکتار رسیده که از این میزان ۴۹۸ هکتار بارده و ۳۲۰ هکتار غیربارده است.
مدیر جهاد کشاورزی اشنویه گفت: ارقام گیلاسی که در این شهرستان کشت میشود شامل تکدانهای مشهد، خوشهای، زرد دانشکده، سفید ارومیه و نوع محلی به نام (خومالی) است که این نوع گیلاس مزه و کیفیت عالی و خواهان زیادی دارد.
بایزیدی اضافه کرد: ارقام جدید گیلاس مانند «بینگ»، «لاپینر» و «ون» نیز به دلیل مقاومت و سازگاری بیشتر با محیط و ارایه یارانه این اداره با استقبال باغداران روبرو شده و در برخی باغات غرس شده است.
وی با بیان اینکه زمان برداشت گیلاس از اواسط خرداد ماه شروع و ۳۵ تا ۴۵ روز طول میکشد، ادامه داد: در فصل برداشت گیلاس بیش از هفت هزار نفر روز در زمینه برداشت و فروش این محصول مشغول به کار هستند.
بایزیدی با بیان اینکه باغداران این شهرستان از کمترین میزان سم برای تولید محصول استفاده میکنند، یادآور شد: با توجه به شرایط اقلیمی و قدمت طولانی در کشت گیلاس و کیفیت عالی این محصول، اشنویه به عنوان پایتخت گیلاس ایران مشهور شده است.
مدیر جهاد کشاورزی اشنویه در خصوص برگزاری جشنواره گیلاس هم گفت: امسال نیز این جشن با حضور چشمگیر باغداران، فعالان بخش کشاورزی و ادارات مختلف به مدت سه روز، ۱۴، ۱۵ و ۱۶ تیر ماه برگزار میشود.
وی تاکید کرد: معرفی ظرفیت و پتانسیلهای این شهرستان در زمینه های مختلف، جذب سرمایه گذار و ایجاد فضای مفرح و شاد از جمله اهداف این جشنواره است.
به گزارش ایرنا، شفافیت رنگ، طعم و عطر مطبوع و کیفیت مطلوب گیلاس اشنویه موجب شده تا این محصول مشتریان زیادی در داخل و خارج از کشور برای خود دست و پا کند.
گیلاس اشنویه طرفداران زیادی در داخل و خارج از کشور دارد که همه ساله علاوه بر تامین بخشی از بازار مصرف داخلی، قسمتی از آن نیز به کشورهای دیگر صادر میشود.
اشنویه در جنوب آذربایجانغربی واقع است.
نظر شما