آمریکا نمی‌تواند در نقش قاضی و مدعی حقوق بشر ظاهر شود

تهران - ایرنا - کارشناس مسائل آمریکا گفت: این کشور نمی‌تواند در نقش دادرس و قاضی و مدعی حقوق بشر در دنیا ظاهر شود؛ کسی که درونش از ظلم و تبعیض مملو باشد نمی‌تواند در جایگاهی باشد که از دیگران بازخواست بکند.

امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا در گفت وگو با ایرنا؛ در خصوص نژادپرستی سیتماتیک در آمریکا زیر پرچم حقوق بشر آمریکایی اظهار کرد: از ازل تا ابد نابرابری ظلم و بی‌عدالتی وجود داشته و خواهد داشت و این برای همه جوامع بوده است؛ ما نباید تعجب کنیم که در امریکا بی‌عدالتی وجود داشته باشد یعنی نباید تصورمان این باشد که در همه جای دنیا ظلم و بی‌عدالتی هست اما در آمریکا وجود ندارد؛ بنابراین در آمریکا هم ظلم و بی‌عدالتی دیده می شود اما چیزی که مسأله را پیچیده می‌کند این است که کشوری که خودش را مبارز با ظلم معرفی می‌کند در خودش ظلم و بی‌عدالتی وجود داشته باشد. او نمی‌تواند در نقش دادرس و قاضی و مدعی حقوق بشر در دنیا ظاهر شود. کسی که درونش از ظلم و تبعیض مملو باشد نمی‌تواند در جایگاهی باشد که از دیگران بازخواست بکند.

وی ادامه داد: باید این نکته را هم در نظر گرفت که آنقدر که دولت آمریکا در خارج از مرزهای این کشور سهم دارد در داخل مرزهای خودش سهم ندارد آنقدر این موارد زیاد است که اوباما رئیس جمهور اسبق آمریکا در سازمان ملل اعلام کرد در کشور ما نقض حقوق بشر وجود دارد؛ یعنی به قدری این مسأله محرز هست که رئیس جمهور آمریکا هم نقض حقوق بشر در کشورش را تأیید می‌کند.

کارشناس مسائل آمریکا افزود: نهادهای زیادی در آمریکا اعلام کرده اند که حقوق بشر در این کشور نقض می‌شود و البته الگوی بدی هم به جهانیان ارائه داده چرا که بعد از جنگ جهانی دوم آمریکایی‌ها مدعی بودند که به یک الگو و استانداردهای حقوق بشری در دنیا تبدیل شده اند. اگرچه این کشور در دهه های ۱۹۴۰ تا ۱۹۶۰ میلادی رویکرد قابل‌قبول‌تری نسبت به قرن ۲۱ در خصوص حقوق بشر داشت اما هر چه بیشتر گذشت، آمریکا از یک مدعی مدافع حقوق بشر به یک ناقض واقعی حقوق بشر تبدیل شد؛ به گونه ای که الان در گوانتانامو و ابوغریب شکنجه غرق مصنوعی در حال اجراست.

وی خاطرنشان کرد: وقتی آمریکایی ها حقوق بشر را آشکارا نقض یا از ناقضان حقوق بشر دفاع می‌کنند عملا به مجوزی برای بقیه کشورها تبدیل می شود. مثلاً محافظه‌کاران نوین آمریکا نظریه دادند که اگرچه عراق (دوران صدام) در حادثه ۱۱ سپتامبر نقشی نداشته اما اگر ما الان اقدام نکنیم و با صدام برخورد نکنیم یک حادثه ۱۱ سپتامبر دیگر تکرار خواهد شد که درنتیجه جنگ پیش دستانه آمریکا علیه عراق به یک رویه در جهان تبدیل شد؛ درنتیجه یکی از همسایگان شرقی ما با همین استدلال جنگ پیش دستانه علیه همسایه شمالی خودش راه انداخت یا موارد مشابه دیگر.

کارشناس مسائل آمریکا گفت: تکنیک‌های زیادی در زمینه نقض حقوق بشر داریم که در سازمان‌های امنیتی کشورهایی که آمریکایی‌ها معتقدند دیکتاتورند، در حال اجراست که این روش ها سال‌های قبل توسط سازمان امنیت و اطلاعات آمریکا (سیا) تحقیق و آزمایش شده و جواب داده است؛ حالا این تحقیقات در اختیار دیگران قرار می‌گیرد و آنها هم از آن استفاده می‌کنند.

وی با تأکید بر اینکه نقض حقوق بشر در آمریکا مصادیق زیادی دارد و تردیدی در آن نیست بیان کرد: مواردی چون نقض حقوق زنان، اقلیت‌ها و سیاه پوستان، نابرابری اقتصادی، فقر و... بخشی از این ناعدالتی ها و ظلم‌ها در آمریکاست؛ ضمن اینکه بحث الگوسازی و هنجارسازی نقض حقوق بشر در سایر کشورها هم هست. کسانی که در حوزه حقوق بشر فعالیت می‌کنند معتقدند که در یکی دو دهه اخیر علت افت حقوق بشر در سطح جهان این است که آمریکایی‌ها به راحتی حقوق بشر را نقض می‌کنند. مواردی چون زندان های گوانتاناما، ابو غریب یا مواجهه با افغانها، مردم سومالی، یمن، سوریه و ...

ابوالفتح تصریح کرد: این در حالی است که در داخل خود آمریکا نیز حقوق بشر به شدت نقض می‌شود؛ از وضعیتی که برای زندانیان این کشور وجود دارد گرفته تا عدم رعایت حقوق حقوق زنان، اقلیت‌های مذهبی و... از همین روست که در سال‌های اخیر جنبش‌هایی میان شهروندان آمریکایی شکل گرفته که جنبشی چون «جان سیاه‌ها ارزش دارد» یکی از آنهاست یا جنبش هایی که در حوزه مباحث فرهنگی اجتماعی اقتصادی و معیشتی است مانند جنبش‌های کارگری و مبارزاتی که برای رفع نابرابری ها انجام دادند که هنوز هم بخشی از این نابرابری ها ادامه دارد؛ همچنان شاهد وجود این دست جنبش ها و مبارزه ها برای دست یافتن به حقوق عادلانه در میان مردم آمریکا هستیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha