به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی در بازدید از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، «محمدمهدی برومندی» در چهارمین جلسه شورای راهبردی تحقیقات باغبانی کشور که در سالن جلسات حوزه ریاست پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد، ضمن قدردانی از ابتکار عمل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در تشکیل شوراهای راهبردی تحقیقات، آن را به منزله پل ارتباطی بخش تحقیقات و اجرا خواند و در ادامه با اشاره به چالشهای بخش اجرا در معاونت امور باغبانی به نقش پررنگ تحقیقات در رفع چالشهای موجود تاکید کرد.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی از سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان پشتوانه اجرایی تحول کشاورزی در راستای حل چالشهای این بخش یاد کرد و افزود: بسیاری از توفیقات حوزه اجرا در بخشهای مختلف کشاورزی حاصل تلاش محققان در موسسات و مراکز تحقیقاتی سازمان تات است و بدون برنامهای که مبتنی بر دانش باشد راه به جایی نخواهیم برد.
تولید ۸۰ میلیون اصله نهال سالم
«حسین جعفری» سرپرست معاونت پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: ۶۰ تا ۸۰ میلیون اصله نهال در کشور تولید میشود که اگر سالم بودن آنها مهم است باید روی هستههای اول سالم کار کنیم.
وی افزود: سالمسازی هسته اولیه گیاهان باغی باید از اولویتهای معاونت باغبانی و موسسه تحقیقات علوم باغبانی در تولید هسته اولیه باشد و پس از تولید هسته سالم، لازم است بخشهای دیگر زنجیره تولید نهال سالم در دستور کار قرار گیرد.
تعیین اصالت ژنتیکی محصولات باغبانی
«صالحیجوزانی» رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ضمن معرفی فعالیتها و دستاوردهای این پژوهشگاه به تشریح پروژههای خاتمه یافته و در حال انجام پژوهشگاه بیوتکنولوژی در حوزه باغبانی پرداخت.
وی از پروژههای تهیه کیت تعیین اصالت ژنتیکی محصولات باغبانی، پروتکل تهیه پایههای ارقام خرمای مجول، تعیین اصالت ژنتیکی ارقام بادام کشور و تهیه پروتکل تولید انبوه پایههای سیب مالینگ مرتون به عنوان پروژههای مهم مرتبط با حوزه باغبانی نام برد و بر آمادگی پژوهشگاه برای هرگونه مساعدت و همکاری با معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد.
اعضای شورای راهبردی تحقیقات باغبانی کشور از بخشهای مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بازدید کردند.
نظر شما