به گزارش ایرنا، در سفر مهرماه ۱۴۰۰ رییس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد اعتبارات چشمگیری در قالب وام های بانکی و تسهیلات بلاعوض برای این طرح مهم به تصویب رسید اما به دلیل عدم اجرای تعهدات مجری طرح، بیواتانول باشت همچنان در بلاتکلیفی و رکود به سر می برد.
اهمیت تکمیل این طرح مهم صنعتی و اقتصادی استان با تصویب مصوبه سفر نخست رئیس جمهور کاملا مشخص است زیرا با احداث آن حداقل برای هزار نفر اشتغال مستقیم و غیر مستقیم در شهرستان محروم باشت ایجاد خواهد شد.
نبود شغل و بیکاری یکی از دردهای مزمن این استان به ویژه منطقه محروم باشت است که سبب مهاجرت های بی رویه به استان های همجوار برای یافتن شغل شده است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در رابطه با سفر رئیس جمهور گفت: در این سفر پروژه هایی در استان در دست اقدام است و پروژه هایی هم در سفر رئیس جمهور کلنگ زنی می شوند که استان را متحول می کند.
سید علی احمدزاده ادامه داد: حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان به طرح ها و پروژه های استان برای ایجاد تحول، توسعه و رفع محرومیت در سفر دور دوم اختصاص می یابد.
به گفته کارشناسان تکمیل و بهره برداری از کارخانه بیواتانول یکی از مهمترین راه های برون رفت از مشکل بیکاری در این منطقه است و همچنین زمینه تولید روزانه ۲۰۰ تن کنجاله تخمیری و ۲۰۰ هزار لیتر سوخت سبز در روز را فراهم می کند.
قرار است ۲۳هزار متر مربع سازه شامل ۱۷هزار مترمربع ساختمان اصلی،۲ هزار متر مربع ساختمان اداری، چهار هزار متر مربع ساختمان تاسیساتی و سیلو به ظرفیت ۳۰ هزار تن در این کارخانه احداث شود.
اتانول یا الکل اتیلیک با فرمول شیمیایی C۲H۵OH را میتوان به دو روش پتروشیمیایی (هیدراسیون یا به عبارتی احیای غیرمستقیم و یا احیای مستقیم گاز اتیلن) و زیستی تولید کرد. بیواتانول (اتانول زیستی) توسط تخمیر اجزای کربوهیدراتی مواد گیاهی تولید میشود.
روشهای مرسوم تولید بیواتانول که به سوختهای زیستی نسل اول معروف هستند، بر پایه استفاده از محصولات نشاستهای مانند ذرت و گندم و محصولات قندی مانند نیشکر و چغندرقند هستند.
طبق اعلام کارشناسان تولید سوخت اتانول (Ethanol fuel) به عنوان سوخت اصلی موتور یا یک افزودنی به بنزین به کاهش آلودگی هوا هم کمک می کند به عبارت دیگر بهره برداری از این طرح می تواند سهمی اثرگذار در کاهش آلایندگی های زیست محیطی و سلامت انسان و موجودات زنده نیز داشته باشد و زیستاتانول بر خلاف نفت، انرژی تجدیدپذیر محسوب می شود.
۴۵۰ میلیارد تومان در سفر نخست رئیس جمهور برای کارخانه بیواتانول باشت مصوب شد
مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: سفر مهرماه ۱۴۰۰ رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد به انضمام متمم سفر ۲۱۷ مصوبه در پی داشت که ۶مصوبه مهم زیرساختی آن سهم سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بود که تاکنون طرح ها دارای پیشرفت فیزیکی مطلوبی هستند.
کریم روزبهان افزود: ۶ طرح مهم شامل پتروشیمی گچساران، پتروشیمی دهدشت، صنایع پلیمر گچساران، کارخانه قند یاسوج ، کارخانه هربی فارمر (گیاهان دارویی) و بیواتانول باشت جزو مصوبات سفر رئیس جمهور به استان بود.
مدیرکل سازمان صنعت، معدن وتجارت استان کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: تکمیل کارخانه بیواتانول باشت از مصوبات سفر نخست رییس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد است اما با وجود گذشتن یک سال از سفر هیات دولت به استان به دلایل مختلف روند اجرایی طرح به کندی در حال انجام است.
روزبهان ادامه داد: ۴۵۰ میلیارد تومان در سفر رئیس جمهور برای آن تصویب شده اما اعتبار مورد نیاز آن به دلایل مشخص هنوز تخصیص نیافته است و این طرح در مجموع به هزار میلیارد تومان برای تکمیل نیاز دارد.
سرمایه گذار جدید برای تکمیل کارخانه بیواتانول باشت اعلام آمادگی کرده است
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیواتانول باشت یک سوخت سبز است که از نهاده های دامی همچون ذرت تولید یک الکل سوختی ایجاد می شود و از تفاله آن خوراک دام و طیور تولید می شود.
سید احسان عسکری افزود: قرار بود تامین مالی حدود ۴۰۰ میلیارد تومان در این کارخانه صورت بگیرد و کنسرسیومی از بانک تجارت و ملت شکل گرفتند و این کنسرسیوم منابع مالی را تا سقف ۳۵۰ میلیارد تومان تامین کردند.
وی عنوان کرد: در حالی که ایمیدرو که خود متولی و سرمایه گذار اصلی پروژه کارخانه بیواتانول بود در تأمین آورده ناتوان بود و نتوانست سهم آورده اش را تامین کند.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: از این جهت کار بر روی زمین ماند و قطعا این کارخانه یکی از مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور است.
عسکری تاکید کرد: هم اینک یک سرمایه گذاری اعلام آمادگی کرده و قرار است رایزنی هایی بین ایمیدرو و این سرمایه گذار شکل دهیم تا این سرمایه گذار بیاید و شروع به کار کند.
اتانول سوختی بهترین جایگزین MTBE جهت بهبود عدد اکتان بنزین مصرفی کشور است؛ در حال حاضر مصرف اتانول سوختی با هدف بالا بردن بهینه عدد اکتان در دنیا روز به روز در حال افزایش است و با توجه خطرات زیست محیطی MTBE ، اتانول میتواند جایگزین این ماده شده و تا پنج درصد با بنزین مصرفی کشور ترکیب شود.
با توجه به مصرف روزانه بیش از ۶۰ میلیون لیتر بنزین در کشور، حداقل روزانه سه میلیون لیتر اتانول مورد تقاضای شرکت ملی پخش و پالایش است تا جایگزین ماده MTBE شود.
ساخت کارخانه بیواتانول باشت موجب کاهش چشمگیر آلایندگی، بهبود اشتغال و اقتصاد استان و رونق تولید خواهد شد.
مردم این استان به ویژه جوانان بیکار منطقه از رئیس جمهور محترم دولت مردمی و عدالت محور انتظار دارند در سفر دور دوم به این کارخانه توجه ویژه ای صورت گیرد و احداث آن از سر گرفته شود.
نظر شما