به گزارش ایرنا، یوسف غفارزاده روز سه شنبه در جریان بازدید معاون آب و آبفای وزیر نیرو از طرح های خط دوم آبرسانی و رینگ (حلقه) جنوبی کلانشهر تبریز اظهار کرد: آب شرب تبریز از چهار منبع خط آبرسانی زرینه رود ۵۵ درصد، خط آبرسانی نهند ۱۳ درصد، ۱۱۵ حلقه چاه ها در دامنه های سهند (هروی، سعید آباد، قزلجه میدان) ۳۱ درصد؛ و قنات ها یک درصد تامین می شود که در صورت مشکل برای هر یک از این تاسیسات تامین آب برای مناطق مربوطه آن از سایر منابع ممکن نخواهد بود و همین موضوع علت احداث رینگ(حلقه) آبی تبریز را مهم تر کرده است.
وی با بیان اینکه طول رینگ جنوبی تبریز ۲۷ کیلومتر است، گفت: این رینگ به خط انتقال آب از زرینه رود وصل است و با اتصال آن به رینگ شمالی که در آینده ایجاد می شود علاوه بر اینکه آب پایدار و با کیفیت یکسان در اختیار شهروندان قرار می گیرد چاه های تامین آب تبریز در دامنه سهند نیز بسته می شود.
غفارزاده ادامه داد: رینگ جنوبی آب تبریز شامل زیر پروژههای مخزن ١٠ هزار مترمکعب، ایستگاه پمپاژ به ظرفیت سه مترمکعب بر ثانیه، مخزن ١٠٠ هزار مترمکعبی و خط انتقال به طول ٢٧ کیلومتر در قطرهای یکهزار و ۶۰۰ ، یکهزار و ۴۰۰ و یکهزار میلی متر است.
وی همچنین به پیشرفت ۹۸ درصدی مخزن ۱۰۰ هزار مترمکعبی کلانشهر تبریز اشاره کرد و گفت: برای این طرح یکهزار میلیارد تومان اعتبار به قیمت روز هزینه شده است و با بهره برداری از آن مجموع ظرفیت مخازن آب تبریز به ۴۵۰ هزار مترمکعب میرسد و تاب آوری تبریز را به میزان حدود ۶ ساعت افزایش میدهد.
به گزارش ایرنا، سرانه مصرف آب در شهرستان تبریز در فصل تابستان به ۲۵۰ لیتر در شبانه روز می رسد.
در شهر ۲ میلیون نفری تبریز میزان مصرف آب پنج هزار و ۴۰۰ لیتر بر ثانیه است که در زمان اوج مصرف به پنج هزار و ۷۰۰ لیتر بر ثانیه می رسد.
نظر شما