به گزارش خبرنگار ایرنا، این قطعنامه از سوی کشورهای برزیل و سوئیس ارائه شده بود که مورد حمایت آمریکا، انگلیس و سایر کشورهای غربی بود.
روسیه روز سهشنبه با تمدید یکساله عملیات کمکرسانی سازمان ملل به شمال غرب سوریه مخالفت کرد و رای گیری انجام شده در شورای امنیت را وتو کرد. مخالفت روسیه با تمدید این طرح درحالی است که قرار است، یک رایگیری دیگر درباره پیشنهاد مسکو برای تمدید این طرح به مدت ۶ ماه انجام شود.
طرح امداد رسانی سازمان ملل که از سال ۲۰۱۴ به شمال غرب سوریه کالاهایی مانند غذا، دارو و سرپناه ارسال می کرد، روز دوشنبه به پایان رسید.
چین در این رای گیری که به پیشنهاد سوئیس و برزیل ارائه شده بود، رای ممتنع داد، در حالی که ۱۳ عضو باقی مانده شورای امنیت به آن رای مثبت دادند.
سازمان ملل خواهان تمدید ۱۲ ماهه این طرح بود. از آنجایی که مقامات سوریه با این طرح مخالف هستند، سازمان ملل به مجوز شورای امنیت نیاز دارد. پیش از این در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۰ زمان این طرح به پایان رسید، اما یک روز بعد تمدید شد.
در طرح غربی ها خواسته شده بود تصمیمات مندرج در بندهای ۲ و ۳ قطعنامه ۲۱۶۵ (۲۰۱۴) شورای امنیت برای مدت ۱۲ ماه یعنی تا ۱۰ ژوئیه ۲۰۲۴ فقط برای گذرگاه مرزی باب الهوی تمدید شود و از دبیرکل درخواست شده بود که حداکثر تا ۱۰ ژوئن ۲۰۲۴ یک گزارش ویژه در مورد نیازهای بشردوستانه در سوریه ارائه کند.
به گزارش ایرنا، شورای امنیت سازمان ملل در نشست ۱۹ دی ماه سال گذشته خود به اتفاق آرا با تمدید ۶ ماهه باز بودن گذرگاه مرزی باب الهوی سوریه برای ارسال کمک های بشردوستانه به سوریه از طریق ترکیه موافقت کرده بود.
گذرگاه باب الهوی در مرز سوریه با ترکیه در اشغال گروه تروریستی تحریر الشام یا همان جبهه النصره سابق و گروهک های هم پیمان آن است.
دولت دمشق همواره تاکید کرده است که این گروه تروریستی کمک های بشردوستانه را مصادره و اجازه دسترسی مردم عادی سوریه به این کمک ها را نمی دهد و هرگونه کمک انسانی به مردم سوریه باید از کانال رسمی و از طریق دولت سوریه انجام شود تا به دست نیازمندان آن برسد.
پیش از این، مارتین گریفیتس مسئول کمکهای بشردوستانه و امدادرسانی سازمان ملل با بیان اینکه قطعنامه فرامرزی شورای امنیت درباره گذرگاههای سوریه در ۱۰ ژوئیه پایان می یابد، خواستار تمدید این مجوز برای ۱۲ ماه (یکسال) شده بود تا به گفته او، سازمان ملل و شرکای آن قادر به ارائه کمک های بشردوستانه باشند.
نظر شما