به گزارش ایرنا، علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست و معاون رئیس جمهور روز پنجشنبه از مجموعه ورزشی آزادی و وضعیت پروژه تکمیل استادیوم فوتبال بازدید کرد.
سلاجقه در حاشیه بازدید از پروژه تکمیل و بازسازی ورزشگاه آزادی اظهار داشت: ابتدا به وزارت ورزش خدا قوت و تبریک میگویم. سازهای مثل ورزشگاه آزادی ۵۰ سال قدمت دارد و دستکاری کردن این سازه جرات میخواهد. فرزندان این کشور اینجا میآیند و سعی میکنند انرژی خود را تخلیه کنند. دست زدن به این ورزشگاه کار شجاعانهای بود و دولت پشت این کار است چرا که جوانان ما باید این فضا را تجربه کنند.
وی افزود: این سازه از نظر استحکام بسیار قوی بود و طراحی اصولی دارد اما ما از جنبه زیرساختی، مساحتی ۴۵ هزار مربعی داریم. با توجه به بحث تغییر اقلیم و شرایط دنیا، آب یکی از مسائل مهم کشور است. ما در کنار وزارت ورزش هستیم که در مواقع بارش آب مجموعه جمعآوری شود. به این نتیجه رسیدیم که سازههای بزرگ میتوانند به ما کنند چرا که در مواقع بارش آبهای سطح آنرا میتوان جمعآوری کرد.
رییس سازمان محیط زیست تاکید کرد: مواردی مانند ورزشگاهها، فرودگاهها و سازههای بزرگ اینچنینی، میتوانند تامین کننده آب باشند. من توضیحاتی شنیدم و شیب این مجموعه به نحوی است که کل آب آن جمعآوری و در یک مخزن نگهداری میشود و قابلیت بازیافت این را دارد که برای فضای سبز مجموعه استفاده شود. الان شدت بارش افزایش و مدت آن کاهش پیدا میکند که این بارشها مخرب است. به همین دلیل سازه ورزشگاه بر اساس اصول مهندسی سیلاب طراحی میشود.
وی افزود: موضوع فاضلاب نیز در ورزشگاه آزادی است چرا که جمعیتی که اینجا میآیند اگر هر نفر یک لیتر آب مصرف کنند، صد هزار لیتر آب و یا صد متر مکعب آب اینجا تولید میشود. بحث تصفیهخانه ورزشگاه نیز مطرح است و ما در سازمان محیط زیست کمک میکنیم و از سعی میکنیم از صندوق ملی محیط زیست به وزارت ورزش کنیم.
سلاجقه تاکید کرد: من وقتی سازه را به چشم خریدار نگاه میکردم، خیلی کار قشنگی، زیر ساختی است و دقتش مهم است. این کار زمان بر است اما کار جالبی است که صورت میگیرد.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست و معاون رئیس جمهور ادامه داد: موضوع دیگر بحث فضای سبز مجموعه است. این مجتمع چهارصد هکتار وسعت دارد و برای آن باید ۲۵ هکتار فضای سبز داشته باشیم. سعی میکنیم از ظرفیت جهاد کشاورزی استفاده کنیم. انشالله آبیاری فضای سبز قطرهای میشود. کارشناسان ما هم در کنار آنها هستند تا این کار صورت بگیرد.
وی اضافه کرد: موضوع بعدی بحث پسماند است. اگر قرار باشد صد هزار نفر بیایند، صد هزار بطری اینجا است و خودش یک حجم زیادی بطری و سایر تنقلات دارد و به مقدار زیادی پسماند تولید میکند. یک مجموعه مثل آزادی و جایی که جوانان ما میآیند تجربه کسب میکنند و به همین علت باید زیباترین مکان برایشان اینجا باشد و این ورزشگاه میتواند الگویی باشد برای محیط زیست سالم. اینکه پسماندش و یا فاضلابش چگونه جمع میشود و یا اینکه فضای سبزش چگونه محافظت میشود اهمیت زیادی دارد.
معاون رییس جمهور تاکید کرد: قبلا چون مسائل رعایت نمیشد، از سوی سازمان محیط زیست محدودیتهایی برایش به وجود آمده بود اما الان با این شرایط برای کمک در کنار وزارت ورزش هستیم.
نظر شما