به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد مهدی اسماعیلی روز پنجشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی استان چهارمحال و بختیاری که در محل مصلای بزرگ امام خمینی (ره) شهرکرد برگزار شد، اظهار داشت: روز گذشته ۲۱ تیر ماه سالروز مقاومت تاریخی مردم ایران در برابر هجمهای بود که بنیان جامعه ما را هدف قرار بود بهطوریکه در ۲۰۰ سال قبل اگرچه با غرب در مسائلی از جمله حوزه های نظامی، اقتصادی و نظیر آن در گود بودیم اما درگیری اصلی ما درگیری فرهنگی بوده است.
وی ادامه داد: اما در برابر این تهاجم فرهنگی مهمترین اقدامی که ایران انجام داد که در نظام بینالملل نظیر نداشت شکلگیری و پیروزی انقلاب اسلامی بود و این انقلاب مهمترین مقاومت فرهنگی در برابر استیلای فرهنگی غرب به شمار میرود.
اسماعیلی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پذیرای هرگونه انتقاد و پیشنهاد است، تصریح کرد: گوش شنوایی برای انتقادات، پیشنهادات و راهکارهای حوزه فرهنگی داریم اما اینکه برخی ناآگاهانه و یا برخی تعمدانه القا میکنند وضعیت فرهنگی مردم نسبت به گذشته نزول پیدا کرده است را یک اتهام بزرگ میدانم.
انقلاب اسلامی، جامعه ایرانی را مومنتر و عفیفانهتر کرده است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: دادهها نشان میدهد انقلاب اسلامی، جامعه ایرانی را مومنتر و عفیفانهتر کرده است و امروز جامعه ایرانی نسبت به ۵۰ سال گذشته با ایمانتر است و صلابت دینی بیشتری دارد هرچند درگیر یک تهاجم فرهنگی گسترده قرار داریم.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: ارزش و اعتبار کاری که انقلاب اسلامی برای جامعه جهانی کرده در چشم مردم دنیا نمایانتر است تا در چشم مردم کشور و امروز ایران با رهبری داهیانه مقام معظم رهبری در خط مقدم مقاومت در برابر دنیا غرب قرار دارد و تمدن غرب و آمریکا در حال افول است و شواهد بیبدیلی برای این موضوع داریم بهطوریکه هر حوزهای را که نگاه میکنید سیر نزولی تمدن غرب و قدرتگیری تمدن توحیدی را مشاهده میکنیم.
وی به اقداماتی که در حوزه فرهنگی طی ۲ سال اخیر شکل گرفته است اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین اقداماتی که در این مدت در حوزه فرهنگ و هنر انجام دادیم این بود که دوگانههایی که دشمن تلاش میکرد بهعنوان گسل فرهنگی مطرح کند از میان برداشتیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: رییسجمهور خود را سرباز نظام و شاگرد مکتب امام راحل میداند و از آنجاکه حوزه فرهنگ همواره یکی از دغدغههای رهبر معظم انقلاب بوده است و ایشان یک شخصیت بینظیر فرهنگی است، توجه به فرهنگ همواره مورد توجه دولت و شخص رییسجمهور قرار دارد.
میزان اشرافیت رهبر معظم انقلاب به حوزه فرهنگ برای هر آدم منصفی غیرقابل تصور است
اسماعیلی با بیان اینکه میزان اشرافیت رهبر معظم انقلاب به حوزه فرهنگ برای هر آدم منصفی غیرقابل تصور است، افزود: این موضوع از ۲ منظر دارای اهمیت است، یکی اینکه ما متولیان فرهنگی اولا چه مقتدایی داریم و دوم اینکه آسیبشناسی کنیم چه تکالیفی را نتوانستیم عمل کنیم و چه رسالت سنگینی برعهده داریم.
وی با تاکید بر اینکه ما نیازمند به کارگیری عناصر جدید در مدیریت فرهنگی هستیم، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در این حوزه رهنمودهای راهگشایی دارند و باید واقعیت های موجود را بخوبی شناسایی و رصد کنیم و بتوانیم با نسل جوان ارتباط بگیریم.
اسماعیلی افزود: امروز نسل جوان بسیار مومنتر و ولایتمدارتر از گذشته است بهطوریکه در ماه محرم سال گذشته ۸۱ درصد جوانان و نوجوانان لباس سیاه بر تن کردند و امسال نیز در راهپیمایی ۱۰ کیلومتری جشن غدیر در تهران و سایر نقاط کشور حضور چشمگیری داشتند.
وی با بیان اینکه در مدیریت فرهنگی شیوه نوی حکمرانی را مدنظر داریم، گفت: در دولت سیزدهم به دنبال تصدیگری نیستیم بلکه به دنبال نظارت، حمایت و تسهیلگری هستیم.
اسماعیلی افزود: در زمینه نظارت کار سختی برعهده داریم چراکه شبکهای در حوزه فرهنگ و هنر از دولتهای قبل در کشور شکل گرفته که باید این رویه را تغییر و زیستبوم فرهنگ موجود را تغییر دهیم و من خود را موظف میدانم این زیستبوم، ریلگذاری و ساختار را تغییر دهم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: این زیستبوم شکل گرفته را بر مبنای قدرت نظارت، حمایت و تسهیلگیری تغییر میدهم و در این میان در تلاشیم فضا را برای جبهه انقلاب فرهنگی باز کنیم و مسجد را محور برنامههای فرهنگی و هنری قرار دهیم.
اسماعیلی با بیان اینکه مسجد باید محور فعالیت های فرهنگی کشور قرار گیرد، اظهار داشت: در گام بعدی باید تمام آییننامهها و قوانین موجود را در بخشهای سینما، مطبوعات، موسیقی و سایر بخشها تغییر دهیم.
تدوین سند موسیقی کشور در دولت سیزدهم
وی از تدوین سند موسیقی کشور خبر داد و گفت: این سند ماه آینده در شورای هنر کشور مطرح و تصویب میشود تا برای نخستین بار سند موسیقی کشور را در اختیار داشته باشیم، این سند مبتنی بر دیدگاههای رهبر معظم انقلاب است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در دولت سیزدهم ریالی به جریاناتی که با انقلاب اسلامی زاویه دارند، کمک نمیکنیم، افزود: این موضوع را وظیفه شرعی خود میدانیم.
اسماعیلی با بیان اینکه دشمن سال گذشته گلوی ما را گرفته بود تا فرهنگ و هنر را خفه کند، تصریح کرد: ما با جریان تروریسم فرهنگی مواجه هستیم چراکه عدهای در داخل تلاش داشتند ما را تحریم و تهدید کنند اما در چنین شرایطی جشنواره فجر را باشکوه برگزار کردیم و نمایشگاه کتاب با هفت میلیون بازدیدکننده اجرا شد.
وی با بیان اینکه امسال قدمهای جدیدی را در حوزه فرهنگ و هنر کشور برداشتیم، اظهار داشت: تلاش داریم بنای نوین فرهنگی کشور را مبتنی بر آرمانهای انقلاب اسلامی به طور مجدد بنیانگذاریکنیم و در این میان نیروهای مومن و انقلابی، بچههای اهل نماز جمعه و جماعت و کسانی که در برهههای حساس کشور جان خود را برای انقلاب میدهند، نور چشم ما هستند و این مسیر را با کمک آنها با قوت ادامه میدهیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیتهای فرهنگی و هنری استان چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و گفت: مردم این استان در دوران مشروطه، انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و سالهای پس از آن وفاداری خود را به کشور، نظام و اسلام ثابت کردهاند و از سرمایههای فرهنگی کشور به شمار میروند.
اسماعیلی افزود: مهمترین مولفه فرهنگی این استان، مولفه انقلابیگری آنست و برای ارتقای شاخصهای فرهنگی و هنری این استان کمک میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: روز ۲۰ بهمن که سالروز بیعت تاریخی مردم این استان با امام راحل است نیز به عنوان روز چهارمحال و بختیاری در تقویم کشور نامگذاری شده است.
به گزارش ایرنا، محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز پنجشنبه بهمنظور شرکت در نشست شورای فرهنگ عمومی، نشست با استاندار و مجمع نمایندگان و حضور در مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره موسیقی محلی کشور ویژه مناطق زاگرسنشین به چهارمحال و بختیاری سفر کرد.
نظر شما