نفیسه حسینی یکتا به مناسبت روز ملی طب سنتی (۲۵ تیر) در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، افزود: سند ملی گیاهان دارویی در زمره اسناد بالادستی کشور است که بسیار دقیق و با جزئیات در حوزه کشاورزی و گیاهان دارویی، طب سنتی و داروسازی سنتی تدوین شده است اما در اجرا با کندی مواجه هستیم.
وی اظهار داشت: تسریع در اجرایی شدن مصوبه ارتقاء ساختار دفتر طب ایرانی به معاونت، اجرایی کردن سند ملی گیاهان دارویی و ادغام خدمات طب ایرانی در ساختار نظام سلامت ضروری است.
حسینی یکتا با اشاره روند اجرایی شدن طرح ادغام خدمات طب ایرانی در نظام سلامت تاکید کرد: باید به جایی برسیم که طب ایرانی جایگاهی همچون طب رایج در کشور پیدا کند و مردم به راحتی به خدمات طب سنتی دسترسی داشته باشند.
به گفته وی، طب ایرانی یک طب مبتنی بر شواهد علمی و مطرح در عرصه جهانی است و با عنوان پرشین مدیسین از سمت سازمان جهانی بهداشت به رسمیت شناخته شده و باید قدر این گنجینهای را که در طول تاریخ به دست ما رسیده است را بدانیم و در قالب نشستها و سمینارها ظرفیتهای این مکتب غنی طبی را به همگان معرفی کنیم.
این مقام مسوول در وزارت بهداشت، افزود: با توجه به مقالات و مستنداتی که فراهم شده و مطالعات و پژوهشهایی که در این حوزه صورت گرفته است؛ در دنیا حرف برای گفتن داریم، طب ایرانی میتواند دریچه ای برای پیشرفت در حوزه نظام سلامت باشد و در صورت توسعه منطقی؛ به عنوان فضایی در جهت رونق اقتصادی و اشتغال مدنظر قرار گیرد.
حسینی یکتا با اشاره به فعالیت هشت دانشکده طبایرانی در کشور، گفت: بیش از ۵۰۰ نفر در رشته طبایرانی فارغ التحصیل شدهاند و تقریبا همین تعداد نیز در حال تحصیل هستند.
وی افزود: دانشکدههای علوم پزشکی متقاضی تاسیس دانشکدههای طب ایرانی هستند و آموزش ۲ واحد طب ایرانی در هفت رشته و تدوین درسنامه برای این رشتهها در برخی دانشگاهها از کارهای دیگری است که در این زمینه انجام شده و بیش از ۶۰ هزار دانشجو تا به امروز این رشته را گذراندهاند. همچنین پیشنهاد برگزاری دورههای مهارتی برای رشتههای پرستاری و پزشکی از جمله کارهایی است که صورت گرفته است.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به فعالیت های دفتر طب ایرانی و مکمل در حوزه بین الملل توضیح داد: در این زمینه تعاملات بسیار خوبی در سطح بینالملل داریم چراکه صاحب یکی از طبهای سنتی دنیا هستیم؛ هر اقدام در راستای بینالمللی سازی طب ایرانی، علاوه بر آن که ظرفیتهای این حوزه را نشان میدهد فرهنگ جمهوری اسلامی را منتقل میکند و ما در دفتر طب ایرانی این حوزه را جدی دنبال میکنیم.
توجه دولت مردمی به توسعه طب ایرانی
حسینی یکتا با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم و در سند تحول دولت مردمی، توسعه طب ایرانی و استفاده از ظرفیتهای آن مورد تاکید ویژه قرار گرفته و به منظور تحقق اهداف اسناد بالادستی موظف به انجام اقدامات موثر در این زمینه هستیم؛ گفت: باید براساس اسناد داخلی به احیا کردن این نوع طب اقدام کنیم و به صورت تلفیقی و ادغام یافته در نظام سلامت در کنار طب رایج از آن بهره مند شویم.
وی افزود: رویکرد سازمان جهانی بهداشت طب تلفیقی است؛ یعنی طب رایج و طبهای سنتی و مکمل باید با هم تلفیق شوند تا بهترین خدمات را در حوزه سلامت به مردم ارائه دهند. در داخل کشور هم اسناد بالادستی همچون سند ملی گیاهان دارویی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و بند ۱۲ سیاستهای کلی نظام سلامت ابلاغی رهبر معظم انقلاب را داریم و اینها اسناد بالادستی و ملی هستند و باید در کشور اجرایی شوند.
حسینی یکتا تاکید کرد: اگر ارتقاء ساختار دفتر طب ایرانی انجام شود؛ اجرای اسناد بالادستی و سیاستهای کلی نظام سلامت و طرح ادغام خدمات طب ایرانی در نظام سلامت، چه در دانشگاههای علوم پزشکی و هم در سطح وزارت بهداشت تسهیل خواهد شد و نیز از سواستفاده برخی افراد غیر علمی که اقداماتشان منجر به تخریب چهره علمی این مکتب طبی میشود، گرفته خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: زمانی به بیمار ارائه بهترین خدمات را داریم که بهترین شیوهها و روشها را برای درمان به کار ببریم که این اتفاق در سیاستگذاریها دیده شده و مسیر آن در حال سپری شدن است. باید به جایی برسیم که طب ایرانی جایگاهی همچون طب رایج در کشور پیدا کند و مردم به راحتی به خدمات طب سنتی دسترسی داشته باشند.
نظر شما