اسماء محمدی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سی و ششمین دوره مسابقات جهانی سپک تاکرا از پانزدهم تا بیست و هشتم تیرماه در شهر کورات تایلند و با حضور ۳۴ تیم از کشورهای مختلف جهان برگزار شد که تیم های ملی سپک تاکرای مردان و زنان کشورمان در مجموع موفق به کسب سه مدال نقره و چهار برنز شدند.
وی ادامه داد: تیم ملی ایران در ۲ بخش آقایان (بزرگسالان و زیر ۲۱ سال) و بانوان شرکت داشتند که در مجموع هفت مدال در بخش های سه مدال نقره در بخش رگو و کواد مردان و ایونت مردان همگی در دیویژن یک و چهار نشان برنز در هوپ تاکرا مردان، زیر ۲۱ سال پسران، رگو زنان دیویژن یک و کواد زنان دیویژن یک بدست آوردند.
محمدی اظهار کرد: در این دوره از رقابت ها از استان کرمانشاه رسول تندر، مهدی قبادی، سینا رضایی و محمد صفایی مجد به عنوان بازیکن، رضا رستمی به عنوان سرمربی و حسین رشیدی به عنوان سرپرست در تیم اعزامی حضور داشتند که بیشترین تعداد بازیکن را در میان سایر استان ها به خود اختصاص داده بودند.
نایب رییس انجمن های ورزشی استان کرمانشاه با بیان اینکه این استان قطب این رشته ورزشی در کشور است یادآور شد: هم اینک علاوه بر تعداد زیادی از آقایان که در رده های مختلف سنی در تیم ملی مردان از این استان عضویت دارند، چهار بازیکن نیز در تیم ملی بانوان حضور دارند.
به گزارش ایرنا، هم اینک حدود ۴۰۰ نفر در استان کرمانشاه در رشته سپک تاکرا فعالیت دارند.
سپک تاکرا یا بوریاوالی ورزشی شبیه والیبال است که بهجای دست از پا برای گذراندن توپ از تور استفاده میشود، این بازی از ورزشهای بومی جنوب شرق آسیا است و در تایلند، مالزی، لائوس و اندونزی بسیار محبوب است.
سپاک در زبان مالایی به معنای لگد زدن است و تاکرا در زبان تایلندی به معنی توپ است.
این رشته در تایلند معمولاً فقط تاکرا نامیده میشود و در لائوس به تای تاکرا معروف است، در فیلیپین هم این ورزش به سیپا (Sipa) معروف است، والیبال با پا هم نامی است که به این ورزش در ایران دادهاند.
مسابقات بینالمللی سپک تاکرا زیر نظر فدراسیون جهانی سپک تاکرا برگزار میشود و سپک تاکرا قهرمانی جهان (با عنوان جام پادشاهی) هرسال در بانکوک برگزار میشود.
سپک تاکرا در برنامه مسابقات بازیهای آسیایی و بازیهای آسیایی داخل سالن هم قرار دارد.
نظر شما