به گزارش خبرنگار ایرنا، محبوبه رمضان زاده روز چهارشنبه در همایش الگوی سوم رفتاری زن در خانواده و جامعه اظهار کرد: هویت جدید تعریف شده برای زن در انقلاب اسلامی با هیچ یک از تفکرهای شرق و غرب هماهنگ نبود و از نگاه رهبر معظم انقلاب الگوی سومی در خصوص این شخصیت تعریف شد.
وی افزود: براین اساس الگوی سوم زن در انقلاب اسلامی بر ۲ پایه اصلی شامل معرفت شناسی الهی و یک شخصیت کنشگربراساس مقتضیات زمان مطرح میشود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: این الگوی سوم زن مسلمان تراز انقلاب اسلامی ویژگیهایی که خداوند در وجود او به ودیعه گذاشته و به موقع از آنها استفاده میکند مانند مهرمادری، صبر، ایثار، پشتکار و ظرافتهای زنانه و در کنار آن ایمان، عفت، حجب و حیا را نیز دارد.
وی اضافه کرد: این نقاط قوت زنانه در کنار ایمان،عفت، حجب وحیا یک موجود منحصر به فردی ایجاد میکند که میتواند در صحنههای مختلف نقش آفرینیهایی داشته باشد به این معنی که یک خانواده متعادل تربیت میکند و در عرصههای مختلف اجتماعی، سیاسی و در عرصه جهاد امربه معروف و نهی از منکر میکند.
رمضان زاده گفت: برخلاف تفکرغربی حجاب و حیا برای الگوی سوم زن دست و پا گیر نیست و عین رهایی، آزادی و آرامش است و در کمال امنیت، آزادی، رهایی و آرامش میتواند پتانسیلهای درونی خود را شکوفا و انجام وظیفه کند.
وی تاکید کرد: زن مسلمان از این نقاط قوت زنانه و از آن عاطفه هیچگاه به عنوان ابزاری برای ابتذال خود و جامعه استفاده نمیکند.
رمضان زاده گفت: انقلاب اسلامی حرف جدید و نگاه تحول آفرین به زن و براین اساس هویت جدیدی در تراز انقلاب اسلامی برای زن شکل گرفت.
وی در خصوص چرایی شکلگیری هویت جدید برای زن در انقلاب اسلامی گفت: براساس نگاه شرقی زنان همیشه در حاشیه قرار داشتند و تاریخ ساز، شخصیتهای تعیین کننده و تاثیرگذار در جامعه و صحنههای اجتماعی نبودند.
رمضان زاده ادامه داد: در جوامع غربی و سرمایهداری نیز که اصل بر انتفاع است کسی ارزش بیشتری دارد که سودآوری بیشتری داشته باشد براین اساس مردان با آن خصوصیات موفقتر بودند بنابراین در این جوامع مردان جنس اول و زنان در رده پائین تری قرار داشتند.
به گفته رمضان زاده در جوامع سرمایهداری با ادعای تساوی حقوق زن و مرد، آنان را به صحنههایی که جایگاه آنها در خلقت نیست میکشانند و ارزشگذاری زن براساس جذابیتهای ظاهری، جنسی تعریف شده و مورد انتفاع و استفاده ابزاری جنس برتر قرار میگیرند و تراژدی تلخ تر این است که زنان دچار بدفهمی شده و این مساله را باور دارند.
وی تاکید کرد: دستاورد نگاه غرب به زن جز تحقیر و ظلم به زن چیز دیگری نیست.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در خصوص نگاه اسلام به زن گفت: زن و مرد در درجه نخست بعنوان انسان خلق و در سیر الی الله هر دو ارزشگذاری میشوند.
وی اضافه کرد: از نظر اسلام زن و مرد ویژگیها و نقشهای متفاوتی دارند اما هر دو انسان و هدف قرب الی الله است و هیچ یک اسیر دیگری نیست بلکه هر دو به هم کمک میکنند تا در مسیر درست قرار گیرند.
رمضان زاده تاکید کرد: غرب همواره به دنبال دین زدایی و تحقیر دین بوده و حضور زن محجبه تاثیرگذار در صحنه سیاسی و اجتماعی خود بعنوان بزرگترین تبلیغ برای دین به شمار میرود.
دبیر ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر استان بوشهر گفت: همگان در برابر اجرا امر به معروف و نهی از منکر مسئولیت دارند و محدوده آن منحصر به قشر و صنف خاصی نیست و تمام آحاد جامعه را در بر میگیرد.
حجتالاسلام بهروز بهروزی بیان کرد: احیاء امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اسلامی تکلیف الهی است چون این مهم سبب رشد و پیشرفت جامعه در ابعاد گوناگون میشود.
بهروزی با اشاره به تدوین برنامه ویژه برای دهه نخست ماه محرم گفت: رسالت این ستاد احیا و ترویج فرهنگ احیاء امر به معروف و نهی از منکر در جامعه با همکاری نخبگان و صاحبنظران است.
دبیر ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر استان بوشهر گفت: این ستاد برنامههای مختلفی تدوین کرده که ارائه آسیبهای اجتماعی در نشست با مسئولان ارشد استان و تدوین راهکار برای برون رفت از مشکلات از آن جمله است.
مدیرکل تامین اجتماعی استان بوشهر نیز گفت: الگوی سوم زن مسلمان باید تاریخ ساز باشد و از الگوی شرق و غرب پرهیز کند.
جواد بازدرهوا اظهار کرد: زن مسلمان افزون بر اینکه نقش مادری و همسرداری را خوب ایفا می کند کنشگر اجتماعی، سیاسی و فرهنگی نیز باید باشد.
وی هدف از برگزاری همایش الگوی سوم رفتاری زن در خانواده و جامعه را حضور موثر بانوان در عرصه، بررسی چالشها و ارائه راهکارهای عملیاتی برای دستیابی به الگوی سوم زن مسلمان ایرانی عنوان کرد.
نظر شما