محمدباقر حاج کاظمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۲۲ گروه دامپزشکی استان بر فرایند ذبح دام های قربانی از هشتم تا یازدهم محرم در سطح استان به ویژه در حسینیه و زینبیه اعظم زنجان نظارت می کنند.
وی با بیان اینکه اغلب دام های ذبح شده به کشتارگاه ارجاع داده نمی شوند، اضافه کرد: با توجه به روزهای گرم سال توصیه می شود، ذبح دام ها به صورت نیابتی انجام شود.
این مسوول تاکید کرد: ذبح نیابتی دامهای نذری در محل کشتارگاهها موجب ارتقای بهداشت عمومی جامعه و پیشگیری از بروز بیماریهای خطرناک همچون تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تب مالت در انسان میشود.
وی گفت: کشتار دام ها در کشتارگاه ها طبق نظارت شرعی و با کیفیت بهتری انجام می شود درحالیکه برخی از عزاداران حسینی اصرار دارند ذبح دام در مقابل دستههای عزاداری انجام شود.
حاج کاظمی با بیان اینکه برای پیشگیری از بروز بیماری ها توجه به مسائل بهداشتی در امر ذبح دام ضروری است، افزود: دراین خصومص هماهنگی های لازم با دستگاه های متولی امر همانند دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری و هیات امنای حسینیه و زینبیه اعظم و سایر هیات ها، کشتارگاه ها و شرکت های قطعه بندی و بسته بندی انجام شده است.
وی اظهار داشت: توصیه می شود در هنگام ذبح دام از دستکش، عینک، ماسک و چکمه و استفاده کرده و برای جلوگیری از ورود خونابه به کانال و جوی های شهر، ذبح دام را در نزدیک چاه جذبی انجام دهند و خونابه های ناشی از شست و شو را به طرف چاه هدایت کنند.
حاج کاظمی با بیان اینکه در مراکز دام مجاز، ناظران بهداشتی مستقر هستند تا دام های سالمی را به متقاضیان تحویل دهند، افزود: دام هایی که در جاهای دیگر به فروش می رسد از سلامت آنها اطمینان کافی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه کشتارگاه های دام در محرم فعال خواهد بود، اضافه کرد: ناظران به تعداد کافی در کشتارگاه ها مستقر هستند تا خدمات بهتری را به عزاداران حسینی ارائه کنند.
مدیر کل دامپزشکی استان زنجان به شهروندان توصیه کرد: از مصرف گوشت تازه و آلایش نیم پز خودداری کنند و گوشت تازه را حداقل به مدت ۲۴ ساعت و آلایش دام را به مدت ۴۸ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد یخچال نگهداری نمایند.
نظر شما