شیرجه در آغوش مرگ

۲۹ تیر ۱۴۰۲، ۷:۰۷
کد خبر: 85175308
شیرجه در آغوش مرگ

شیراز-ایرنا-افزایش دما، داغی هوا و لذت آب تنی و تن سپردن به خنکای آب موجب شده تا برخی از اهالی فارس با بی‌احتیاطی در آغوش مرگ شیرجه زده و موجبات افزایش ۱۹ درصدی تعداد غرق شدگان این استان را فراهم آورند.

به گزارش ایرنا، بی احتیاطی و فراموش کردن اصول ایمنی توسط برخی موجب شده که آب مایه حیات و زندگی معنی خود را تغییر داده و به عاملی برای گرفتن نفس و زندگی بدل شود.

گرمای تدریجی هوا و افزایش تفریحات و طبیعت گردی در کنار جاری شدن آب بسیاری از رودها و نهرهای فارس در پی بارش های نسبتا مناسب سال زراعی جاری در بسترهایی که طی یک دهه گذشته رو به خشکی گذاشته بود موجب شده برخی بی گدار به آب زده و جان خود را با خطر جدی مواجه کنند.

فرار از گرما،بعضی خانواده‌ها را به خصوص در روزهای تعطیل برای تفریح روانه طبیعت و یا حاشیه سدها کرده و برخی نیز در این تفریحات،هوای آبتنی به سرشان زده و تنی به آب می زنند در صورتی که شنا کردن در این مناطق می‌تواند خطرناک باشد و جان آنها را نیز تهدید کند.

طی هفته‌های گذشته خبرهای غرق شدگی در سطح فارس رو به فزونی گذاشته از غرق شدن کودک و بزرگسال در رودخانه،تنگ،سد و حتی استخر ویلاهای اطراف کلانشهر شیراز ...

شیرجه در آغوش مرگ

آمادگی ۲۴ ساعته تیم‌های تخصصی غواصی و امداد آبی فارس

رییس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون آتش نشانان شیرازی به دلیل دارا بودن تخصص چندین ماموریت در سطح استان برای جستجو غرق شدگان داشته‌اند.

هادی عیدی پور افزود: آتش نشانی شیراز ۲ تیم تخصصی غواصی و نجات آبی متشکل از ۲۰ نیروی خبره در اختیار دارد که ۲۴ ساعت شبانه روز در آماده باش کامل قرار دارند.

وی ادامه داد: این ۲ تیم ویژه نجات آبی به تجهیزات روز دنیا مجهز است که حدود ۲ دهه سابقه فعالیت دارد و به صورت مداوم نیز به روز شده است و تمام این افراد مدارک بین المللی غواصی و نجات آبی دارند و مداوم دوره‌های آموزشی تخصصی را کسب کرده و همچنین با فدراسیون نجات غریق نیز در ارتباط هستند.

رییس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شیراز اضافه کرد: سه مربی و مدرس غواصی در سازمان آتش نشانی جذب کار شده تا اطلاعات و آموزش های لازم و به روز را به صورت دائمی به تیم های تخصصی نجات آبی منتقل کنند.

شیرجه در آغوش مرگ
شنا در مناطق خطرناک و ناآشنا ممنوع

وی در ادامه تاکید کرد: مردم و اهالی استان فارس باید به توصیه های لازم خصوصا در تابستان امسال توجه جدی داشته و بدون شناخت قبلی در آبگیرها و رودخانه ها اقدام به شنا کردن نکنند.

عیدی پور اظهار کرد: حتی اگر افراد شناخت قبلی هم از منطقه داشتند نباید در محل هایی با عمق بالا و رودخانه های خروشان شنا کنند.

وقتی شناگر در گرداب گیر افتاد...

وی با بیان اینکه پشت سدها و آبگیرها محل مناسبی برای شنا کردن نیست،گفت: این محل ها به دلیل اینکه خاک و املاح ته نشین شده، باتلاقی است و افراد در صورت شنا کردن در این محل ها به پایین کشیده خواهند شد.

شیرجه در آغوش مرگ

وی توصیه کرد: افراد نباید در محل هایی که تابلو شنا ممنوع نصب شده است اقدام به این کار کنند.

شنا در پشت سدها و آبگیرها ممنوع

رییس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز گفت: پست سدها و آبگیرها شنا کردن کاملا ممنوع است و افراد باید به این موضوع توجه داشته باشند تا جان خود را به خطر نیاندازند.

عیدی پور خاطرنشان کرد: اگر عمق آب در رودخانه تا زانوی افراد بالا است این امکان که شخص را آب با خود ببرد زیاد است و اشخاص باید از شنا کردن در این محل‌های پرهیز کنند.

وی در ادامه عنوان کرد: در سطح استان فارس این مساله رخ داده که بعضا افرادی بومی با وجود آشنایی و تجربه قبلی در رودخانه و آبگیرها شنا کرده اما دچار حادثه و غرق شدگی شده‌اند،پس مردم بومی و آشنا با محیط نیز نباید بدون رعایت اصول ایمنی اقدام به شنا کردن در این محل‌ها کنند.

رییس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز تاکید کرد: توجه به این توصیه ضروری است که مردم از شنا در محل هایی که از پیش با آن محیط آشنایی ندارند به جد خودداری کنند و حتی شنا کردن در محل‌هایی که نسبت به محیط و سطح آب و ... آشنایی وجود دارد نیز با حفظ ضوابط ایمنی باشد.

سومین مرگ ناشی از صدمات غیرعمدی غرق شدگی است/در طبیعت و هنگام تفریح مراقب کودکان باشید

وی تاکید کرد: غرق شدگی از جمله مشکلات جدی فصل تابستان به شمار می‌رود چرا که تعطیلی مدارس از یک سو و افزایش مسافرت های هموطنان و رفتن به مناطق تفریحی از سوی دیگر آمارغرق شدگی در این فصل را به نوعی افزایش می دهد به نحوی که سومین مرگ ناشی از صدمات غیر عمدی دنیا بعد از سوانح ترافیکی و سقوط محسوب می شود.

عیدی پور ادامه داد: غرق شدگی در میان کودکان یکی از مسایل جدی است که به دلایل تحرک بیش از حد کودکان ،کنجکاوی آنها و عدم درک صحیح از مخاطراتی که آنها را تهدید می کند بیش از سایر گروه های سنی مشاهده می شود ،همچنین عدم مراقبت و نظارت صحیح والدین از فرزندان یکی ازمهمترین عوامل غرق شدگی در میان کودکان است.

شیرجه در آغوش مرگ
افزایش ۱۹ درصدی تعداد حوادث غرق شدگی در فارس

رییس مرکز اورژانس فارس نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: تعداد غرق شدگان امسال در سطح این استان ۲۵ نفر بوده که به نسبت سال گذشته ۱۹ درصد رشد داشته است.

محمد جواد مرادیان افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان خردادماه امسال ۲۵ نفر در سطح استان دچار غرق شدگی شدند.

وی ادامه داد: در مدت مشابه سال ۱۴۰۱ در سطح فارس ۲۱ نفر غرق شدند که مقایسه این آمار نشان از رشد ۱۹ درصدی تعداد غرق شدگی طی سال جاری دارد.

شنا ممنوع!

رییس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی فارس اضافه کرد: با توجه به گرمای هوا و افزایش سفرهای تابستانی به شهروندان توصیه می شود که از شنا کردن در مناطق ممنوعه جدا خودداری کنند.

وی افزود: هنگام شنا کردن یا بازی در آب عواملی مانند خستگی و ضعف، آشنا نبودن به محیط و آب‌های عمیق، مهارت نداشتن در شنا، تشنج و توقف بیش از حد مجاز در زیر آب باعث می‌شود که فرد برای تنفس به راحتی به سطح آب نیاید و غرق شدگی اتفاق بیفتد.

مرادیان یادآور شد: هنگام غرق شدگی فرد به علت کمبود اکسیژن دچار استرس و هراس می‌شود و به طور غیرطبیعی برای نجات جان خود تقلا می‌کند.

وی اظهار کرد: نخستین و حیاتی‌ترین کار برای نجات یک فرد در حال غرق، خارج کردن هر چه سریع‌تر او از آب است و سعی شود فقط با استفاده از چوب یا طناب یا جلیقه نجات و یا تشکیل زنجیره انسانی به وی کمک کرد و به سرعت نیز با اورژانس تماس برقرار کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha