چالشی که بیخ گوش تفریحات دریایی کیش نشست!

۳۱ تیر ۱۴۰۲، ۱۴:۴۶
کد خبر: 85177400
چالشی که بیخ گوش تفریحات دریایی کیش نشست!

کیش – ایرنا - تفریحات دریایی و ساحلی به عنوان یکی از پربازده‌ترین وسودآورترین حوزه‌های گردشگری در جهان است که جزیره زیبای مرجانی کیش نیز به دلیل ظرفیت‌های خاص در این حوزه، عملا یکی از قطب‌های گردشگری تفریحات دریایی در منطقه محسوب می‌شود.

به گزارش ایرنا، توسعه گردشگری با بهره‌مندی از ظرفیت تفریحات دریایی چنان نقشی در جذب گردشگر می‌تواند ایفا کند که درآمد حاصل از آن فراتر از فروش نفت باشد و این صنعت پر درآمد در توسعه اقتصادی کشور نیز نقش آفرینی کند.

جزیره کیش با دارا بودن ۲۲ کلوپ غواصی و تفریحات دریایی به عنوان خاستگاه تفریحات دریایی کشور محسوب می‌شود؛ در این کلوپ ها خدماتی از قبیل غواصی تفریحی و آموزشی، پاراسل، فلای برد، جت اسکی، شاتل، بانانا، اسکوتر زیر آبی، پدل برد، کایاک برد، اسکی روی آب و ماهیگیری ارائه می گردد که هر ساله گردشگران زیادی به منظور استفاده از تفریحات آبی و دریایی به جزیره زیبای کیش مسافرت می‌کنند.

در همین راستا نقش کلوپ‌های دریایی در توسعه صنعت گردشگری و ارتقاء خدمات تفریحات دریایی بر کسی پوشیده نیست؛ اما مدتی است که مباحثی در رابطه با کلوپ‌های دریایی کیش در فضای مجازی دست به دست می‌شود که نشان می‌دهد این حوزه حساس در این جزیره گردشگری می‌تواند آسیب پذیر باشد.

چالشی که بیخ گوش تفریحات دریایی کیش نشست!

تفریحات دریایی کیش آسیب پذیر شده است!

ماجرا از این قرار است که نحوه برگزاری مزایده ۲ کلوپ دریایی در کیش با انتقادات تند جامعه کلوپ‌داران همراه بوده است؛ به گونه‌ای که مدیرعامل جامعه کلوپ‌داران کیش طی یک نشست خبری به نحوه برگزاری مزایده واگذاری کلوپ‌های تفریحات دریایی این جزیره انتقاد کرد و مدعی شد که اگر این روند ادامه دار باشد، تفریحات دریایی به عنوان یکی از مهمترین و بزرگترین جاذبه‌های گردشگری کیش آسیب پذیر شده و فلج می‌شود.

«علی اقتصاد» در رابطه با انتقاد خود به مزایده اخیر ۲ کلوپ دریایی در کیش گفت: اهلیت سنجی در برگزاری این مزایده قربانی بی تدبیری و طمع شده است؛ شرکت عمران،‌ آب و خدمات کیش باید حساسیت لازم در این رابطه را داشته باشد که متاسفانه ندارد؛ عده‌ای در کیش به دلایل نامعلومی عزم در از بین بردن یکی از بزرگترین جاذبه‌های گردشگری این جزیره را دارند.

وی ادامه داد: به طور مثال، پیش‌تر به گونه‌ای بود که قرارداد کلوپ‌های دریایی ۲۰ ساله واگذار می‌شد که اخیرا مدت زمان قراردادها ۱۰ و سپس پنج ساله شد؛ اما متاسفانه امروز تصمیم بر آن شده است که مزایده‌های کلوپ‌های دریایی هر یک سال برگزار شود که این مورد آسیب جدی به این حوزه وارد می‌کند.

قراردادهای یک ساله، تیشه به ریشه تفریحات دریایی خواهد زد؛ با این سیاستی که در پیش گرفته شده است، عملا هیچکدام از کلوپ‌داران تمایلی به ارتقاء سطح کیفی و کمی خدمات نخواهند داشت و همین موضوع ما را با چالش‌های زیادی روبه رو خواهد کردمدیرعامل جامعه کلوپ‌داران کیش با بیان اینکه قراردادهای یک ساله، تیشه به ریشه تفریحات دریایی خواهد زد، اضافه کرد: با این سیاستی که در پیش گرفته شده است، عملا هیچکدام از کلوپ‌داران تمایلی به ارتقاء سطح کیفی و کمی خدمات نخواهند داشت و همین موضوع ما را با چالش‌های زیادی روبه رو خواهد کرد.

وی همچنین از نحوه برگزاری مزایده برای ۲ کلوپ و چگونگی برخورد با آن‌ها انتقاد کرد و گفت: متاسفانه این دو کلوپ به دلیل وقفه در پرداخت اجاره، قرارداد آن‌ها فسخ و برخورد نامناسبی با آنان شد؛ مالک یکی از این کلوپ‌ها موسس جامعه کلوپ‌داران کیش بود که توانست این برند را در سطح ملی و بین المللی مطرح کند اما متاسفانه شیوع ویروس کرونا و راکد شدن صنعت گردشگری در کنار فوت ایشان و واگذاری امور به وارثان،‌ سبب ایجاد مشکلاتی موقتی در اداره کلوپ شد و پرداخت اجاره بها را به تعویق انداخت.

«اقتصاد» ادامه داد: مسوولان شرکت عمران، آب و خدمات کیش بدون توجه به مشکلات پیش آمده و خدمات ارائه شده از سوی این کلوپ طی ۲۰ سال گذشته، متاسفانه نه تنها قرارداد آنان را لغو کردند بلکه با مشکلاتی که برایشان ایجاد شد، منزل مسکونی شخصی‌شان نیز که در رهن بانک بود،‌ توقیف گردید و شرایط سختی برای آنان رقم خورد.

وی با بیان اینکه نوع برخورد با برندسازان تفریحات دریایی کیش، عملا کلوپ‌داران را ناامید کرد، گفت: کلوپ داران کیش در تلاش بودند تا با کمک یکدگیر بدهی این ۲ کلوپ تفریحات دریایی را پرداخت کنند که متاسفانه با برگزاری یک مزایده فوری، حتی فرصت این نیز داده نشد.

چالشی که بیخ گوش تفریحات دریایی کیش نشست!

اهلیت سنجی در برگزاری مزایده کلوپ‌های دریایی ضروری است

مدیرعامل جامعه کلوپ‌داران کیش در رابطه با دلایل انتقاد به مزایده اخیر برگزار شده برای ۲ کلوپ تفریحات دریایی، اظهار کرد: این مزایده صرفا با اهداف خاصی برگزار شده و هیچ اهلیت سنجی صورت نگرفته است؛‌ قرار بر این بود تا نماینده‌ای از جامعه کلوپ داران برای اهلیت سنجی این مزایده، هنگام باز شدن پاکت‌ها حضور داشته باشد که متاسفانه با وجود موافقت‌های صورت گرفته، این مزایده بدون حضور نماینده جامعه کلوپ‌داران برگزار شد.

وی اضافه کرد: مدیرعامل شرکت عمران، آب و خدمات کیش به ما اعلام کرد که در روز برگزاری مزایده برای بررسی اهلیت شرکت کنندگان،‌ جامعه کلوپ داران کرسی خواهند داشت ولی متاسفانه برگزاری عجولانه و شبهه برانگیز مزایده بدون حضور نماینده‌ای از کلوپ‌داران همه ما را شوکه کرد.

آگهی مزایده به اطلاع سازمان منطقه آزاد نرسیده است

«اقتصاد» با بیان اینکه،‌ چاپ آگهی مزایده به اندازه‌ای عجولانه رخ داد که در اقدامی خلاف قانون حتی به اطلاع سازمان منطقه آزاد نیز نرسیده است، گفت: شرکت عمران، آب و خدمات از وقفه ایجاد شده در تودیع و معارفه مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد کیش سوء استفاده کرده و بدون اطلاع سازمان منطقه آزاد اقدام به چاپ آگهی مزایده کرد.

وی همچنین مدعی شد که معاون عمرانی سازمان منطقه آزاد کیش طی نامه‌ای رسما غیرقانونی بودن مزایده را اعلام و بیان کرده است که طبق قانون، هرگونه مزایده در نوار ساحلی باید با تایید کمیته راهبردی ساماندهی سواحل انجام شود.

مدیرعامل جامعه کلوپ‌داران کیش با بیان اینکه طبق پیگیری‌های انجام شده، به نامه معاونت عمرانی سازمان منطقه آزاد ترتیب اثر داده نشده است، ادامه داد: امیدواریم نهادهای بازرسی به این موضوع ورود کنند.

وی با اشاره به برخی اظهار نظرها مبنی بر درآمد بالای کلوپ‌های دریایی در کیش، گفت: در مزایده برگزار شده برای ۲ کلوپ تفریحات دریایی فقط سه متقاضی وجود داشته است که ۲ نفر از این سه نفر نیز زن و شوهر هستند؛‌ اگر کلوپ‌های دریایی طبق ادعای برخی آقایان پول پارو می‌کنند پس چرا استقبال از مزایده آنان اینگونه ضعیف بوده است؟

«اقتصاد» با ادعای اینکه در مزایده برگزار شده، شبهاتی وجود دارد، افزود:‌ به طور میزان متوسط اجاره بهای کلوپ‌های دریایی ماهانه ۱۲۰ میلیون تومان است؛ قیمت کارشناسی برای برگزاری مزایده ۲ کلوپ دریایی نیز یکی ۱۳۰ و دیگری ماهانه ۱۸۰ میلیون تومان بود که به یکباره با سه نفر متقاضی برای ۲ کلوپ دریایی اعلام شد که نفر برنده پیشنهاد اجاره ماهانه ۵۰۰ میلیون تومانی ارائه داده است.

چالشی که بیخ گوش تفریحات دریایی کیش نشست!

شاهد افزایش نجومی قیمت تفریحات دریایی خواهیم بود

وی ادامه داد: با ادامه واگذاری کلوپ‌های دریایی بدون اهلیت سنجی و اجاره بهای نجومی پیشنهاد شده می‌توان برداشت کرد که بزودی شاهد تنزل شدید خدمات ارائه شده از سوی کلوپ‌های تفریحات دریایی و افزایش نجومی قیمت‌ها خواهیم بود؛ آقایان بلایی که بر سر پلاژ بانوان آوردند را در کلوپ‌های دریایی نیز تکرار می‌کنند.

مدیرعامل جامعه کلوپ‌داران کیش با بیان اینکه سونامی افزایش قیمت تفریحات دریایی در کیش دور از انتظار نیست، اضافه کرد: در صورت ادامه روند کنونی، نرخ تفریحات دریایی در کیش که طی ۲ سال گذشته برای ایجاد جذابیت به گردشگران تغییری نداشته بود، به یکباره بیش از ۴ برابر افزایش خواهد یافت.

تفریحات دریایی نباید فقط برای قشر پر درآمد جامعه باشد

وی بیان کرد:‌ باید شرایطی فراهم آورد که تمامی اقشار جامعه امکان بهره مندی از تفریحات دریایی را در کیش داشته باشند نه اینکه با غربالگری فقط ارائه خدمات به قشر پر درآمد مد نظر قرار گیرد.

«اقتصاد» با بیان اینکه آماده واگذاری کلوپ‌های دریایی هستیم، گفت: شرایط به گونه‌ای سخت است که در صورت ادامه آن تصمیم به ترک کیش خواهیم گرفت؛‌ آماده‌ایم که در صورت قیمت گذاری لوازم موجود در کلوپ‌های دریایی از سوی کارشناس مورد تایید سازمان منطقه آزاد، نسبت به واگذاری کلوپ‌های دریایی اقدام کنیم.

چالشی که بیخ گوش تفریحات دریایی کیش نشست!

کیش بزرگترین پایگاه تخصصی تفریحات دریایی خاورمیانه را دارد

وی با اشاره به اینکه بزرگترین پایگاه تخصصی غواصی و تفریحات دریایی خاورمیانه در کیش واقع شده است، اظهار کرد: قیمت خدمات تفریحات دریایی در کیش حتی یک دهم کمترین قیمت‌ ثبت شده در نقاط دیگر جهان نیست؛ کلوپ‌داران کیش صرفا برای زنده نگه داشتن این حوزه و نقش آفرینی در توسعه گردشگری در تلاشند تا مانع افزایش قیمت‌ها شوند.

مدیرعامل جامعه کلوپ‌داران کیش با بیان اینکه نباید به سرمایه گذار نگاه ارباب رعیتی داشت، افزود: در تمامی دنیا از مشاغلی که در دسته جاذبه‌های گردشگری هستند، حمایت‌های مالی می‌شود؛ باید اعلام کنیم که شرایط رقم خورده به اندازه اسف بار است که فعالان حوزه تفریحات دریایی کیش به دنبال ترک این حوزه هستند.

وی با اشاره به تعامل تخصصی صورت گرفته در منقطه آزاد قشم با سرمایه گذاران حوزه تفریحات دریایی، بیان کرد: به زودی شاهد پیشی گرفتن قشم در تمامی حوزه‌های گردشگری از کیش خواهیم بود.

مزایده به ما مربوط نیست

انتشار انتقادات جدی به نحوه برگزاری مزایده کلوپ‌های دریایی کیش کافی بود تا به سراغ مدیرعامل شرکت عمران، آب و خدمات این جزیره رفته و از جزئیات ماجرا مطلع شویم؛ اما در همین راستا هرچند شرکت عمران، آب و خدمات سیبل انتقادات مدیرعامل جامعه کلوپ‌داران بود اما این شرکت اعلام کرد که مسوولیت حقوقی برگزاری مزایده بر عهده معاونت ورزش و تفریحات سالم کیش است.

چالشی که بیخ گوش تفریحات دریایی کیش نشست!

مزایده کلوپ‌های دریایی کاملا قانونی بود

سرپرست معاونت ورزش و تفریحات سالم کیش در رابطه ایرادات مطرح شده پیرامون مزایده کلوپ‌های دریایی به ایرنا گفت: مزایده کلوپ‌های تفریحات دریایی «شایان» و «دنیای زیر آب» قانونی و با رعایت آیین نامه مالی و معاملاتی مناطق آزاد و طبق دستورالعمل‌های موجود برگزار شد.

تخلیه ۲ کلوپ برای جلوگیری از تضییع بیت المال انجام شد

«عزیزاله فرضی پور» با بیان اینکه تخلیه ۲ کلوپ برای جلوگیری از تضییع بیت المال و حقوق سازمان منطقه آزاد و شرکت عمران، آب و خدمات کیش بوسیله مراجع قضایی انجام شد، افزود: بهره برداران قبلی این کلوپ‌ها به تعهدات مالی خود عمل نکرده و نسبت به ارسال تذکر و اخطارهای معاونت ورزش و تفریحات سالم و سرپرست حقوقی شرکت عمران، آب و خدمات کیش برای پرداخت معوقات خود، اقدامی نداشتند.

وی رابطه با نحوه برگزاری مزایده اظهار کرد: از مجموع ۱۲ پاکت فروخته شده، چهار پاکت تحویل دبیرخانه شد و در نهایت در جلسه بازگشایی پاکت‌ها، ۲ نفر برنده شدند.

وی ادامه داد: اینکه ادعا می‌شود که به دلیل سود ده نبودن کلوپ‌های دریایی، استقبالی از مزایده نشده است،‌ کذب است.

حضور نماینده جامعه کلوپداران در مزایده تخلف است

سرپرست معاونت ورزش و تفریحات سالم کیش، درخواست داشتن کرسی در جلسه کمیسیون معاملات برای جامعه کلوپداران دریایی را خلاف قوانین و آیین نامه مالی و معاملاتی مناطق آزاد عنوان کرد و ادامه داد: این کمیسیون صرفا با حضور اعضای قانونی و طبق آئین نامه مربوطه تشکیل می‌شود و پاکت‌های مورد نظر در حضور اشخاص شرکت کننده بازگشایی می‌شود.

وی در ارتباط با موضوع بیان شده مبنی بر اهلیت شرکت کنندگان در مزایده گفت: این موضوع از ۲ جهت توان مالی و اجرایی و از حیث تخصصی و فنی قابل بررسی است؛ شرکت کنندگان با توجه به اسناد و مدارک ارائه شده در این مزایده مدعی توان مالی و اجرایی هستند که در صورت عدم ایفای تعهدات خود، با ضمانت اجراهای قانونی و قراردادی مواجه خواهند شد که بهره برداران سابق این ۲ کلوپ نیز مشمول اعمال این ضمانت اجرایی شدند.

«فرضی پور» اضافه کرد: در ارتباط با توان تخصصی و فنی نیز به یقین با اقدامات نظارتی معاونت ورزش و تفریحات سالم و همزمان با انعقاد قرارداد و حین اجرا، با ابلاغ شیوه نامه‌ها و ضوابط مربوط که همه کلوپ‌ها در حال حاضر مکلف به رعایت آنها هستند، نظارت‌ها و اقدامات لازم صورت می‌گیرد.

چاپ آگهی به تایید بازرسی سازمان منطقه آزاد رسیده است

وی در پاسخ به اینکه « آیا هرگونه مزایده در نوار ساحلی کیش باید به تایید کمیته راهبردی ساماندهی سواحل برسد؟ و اینکه آیا مزایده این ۲ کلوپ دریایی به تایید این کمیته رسیده است؟» گفت: کلوپ‌های مذکور دارای کروکی مصوب بوده‌اند و چنانچه از حیث ضوابط و مقررات و طرح مذکور مغایرتی وجود داشت، طبعا به این شرکت ابلاغ می گردید؛ همچنین اسناد مزایده این شرکت وفق شیوه نامه جاری قبل از چاپ آگهی به تایید مدیریت بازرسی، معاونت توسعه مدیریت و همچنین مدیریت عمرانی سازمان رسیده و موارد اعلامی سالب بر انتفاع موضوع است.

در کلیه قراردادهای شرکت با اشخاص از جمله قرارداد اجاره کلوپ‌ها، این شرط به صراحت قید شده است که در صورت قرارگیری موضوع قرارداد در طرح‌های عمرانی و توسعه‌ای سازمان منطقه آزاد، طرف قرارداد متعهد به انتقال و جابجایی تا یک ماه پس از اعلام رسمی خواهد بودسرپرست معاونت ورزش و تفریحات سالم کیش گفت: به علاوه در کلیه قراردادهای شرکت با اشخاص از جمله قرارداد اجاره کلوپ‌ها، این شرط به صراحت قید شده است که در صورت قرارگیری موضوع قرارداد در طرح‌های عمرانی و توسعه‌ای سازمان، طرف قرارداد متعهد به انتقال و جابجایی تا یک ماه پس از اعلام رسمی خواهد بود.

وی همچنین در رابطه با موارد مطرح شده مبنی بر یک ساله شدن قراردادهای کلوپ‌های دریایی، اظهار کرد: قرارداد این کلوپ‌ها همواره یک ساله بوده و برخی موارد مطرح شده در این راستا صحت ندارد.

«فرضی پور» با تاکید بر اینکه کلوپ‌های دریایی همواره از حمایت‌های لازم برخوردار بوده‌اند، افزود:‌ در کنار این حمایت‌ها، برگزاری مزایده و رسیدن قیمت‌های اجاره بها به شرایط معقول، می‌تواند نقش بسزایی در ایجاد زیرساخت‌های ورزشی و تفریحی داشته باشد.

تاکید سازمان منطقه آزاد به تایید کمیته راهبردی

وی در رابطه با برخی موارد مطرح شده در فضای مجازی پیرامون برگزاری مزایده ۲ کلوپ دریایی، بیان کرد:‌ هیچ مورد خلاف قانون و مبهمی در این راستا رخ نداده که قطع یقین در غیر این صورت نهادهای بازرسی و قضایی پیش‌تر از این به موضوع ورود می‌کردند.

اما پیگیری‌های خبرنگار ایرنا حاکی از ارجاع نامه‌ای از سوی سازمان منطقه آزاد کیش به شرکت عمران، آب و خدمات است که در آن بر ضرورت تایید هرگونه مزایده نوار ساحلی جزیره در کمیته راهبردی ساماندهی سواحل تاکید شده است.

چالشی که بیخ گوش تفریحات دریایی کیش نشست!

معاون عمرانی سازمان منطقه آزاد کیش در گفت و گو با ایرنا و در توضیح کمیته راهبردی ساماندهی سواحل اظهار کرد:‌ برای جلوگیری از هرگونه آلودگی‌های بصری و زیست محیطی، طرح راهبردی سواحل در قالب کمیته‌ای متشکل از معاونین سازمان منطقه آزاد کیش حدود ۱۱ ماه پیش تصویب شده و عمل به ضوابط این کمیته ضروری است.

«سعید پورزادی» ادامه داد: فعالیت هرگونه پروژه در محدوده ۶۰ متری به مساحت ۸۰۰ هکتار باید ضمن رعایت ملاحظات حقوقی به تایید کمیته راهبردی ساماندهی سواحل برسد.

قراردادهای یک ساله مانعی برای ارتقاء کیفیت تفریحات دریایی است

وی با بیان اینکه معتقدیم قراردادهای یک ساله با کلوپ داران مانعی برای ارتقاء کیفیت تفریحات دریایی است، افزود: کلوپ‌های دریایی برای ارائه خدمات نیازمند تجهیزات گران قیمتی همچون قایق و سایر لوازم تخصصی هستند که علاوه بر آن جذب نیروی انسانی متخصص و ایجاد زمینه لازم برای به کار گیری آنان، شرایطی را فراهم آورده که قراردادهای یکساله عملا مانعی برای ارتقاء کیفیت خدماتی کلوپ داران هستند.

چالشی که بیخ گوش تفریحات دریایی کیش نشست!

تفریحات دریایی و گردشگری برند کیش است

معاون عمرانی سازمان منطقه آزاد کیش با بیان اینکه تفریحات دریایی و گردشگری برند کیش است، گفت: تمامی تلاش‌ها باید به نحوی باشد که این برند روز به روز تقویت شود؛ به طور مثال بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال برای توسعه فرودگاه و ۱۰ هزار میلیارد ریال نیز برای توسعه بنادر کیش هزینه شده است و تمامی این هزینه‌ها صرفا برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری است.

وی ادامه داد: نباید نگاه ما به گونه‌ای باشد که صرفا برای درآمد چند میلیونی سبب آسیب پذیری برند تفریحات دریایی کیش شده و هزینه‌های چند هزار میلیاردی برای توسعه این صنعت را عملا با اعمال برخی سلیقه‌ها نادیده بگیریم.

«پورزادی» با تاکید بر ضرورت حمایت از فعالین حوزه تفریحات دریایی در چهارچوب قانون، اظهار کرد:‌ هرگونه افت کیفیت خدمات ارائه شده و اتفاقی ناگوار در این حوزه می‌تواند تاثیر منفی در برند گردشگری کیش باشد.

به گزارش ایرنا، بیش از چند ۱۰ هزار میلیارد ریال برای توسعه زیرساخت‌های صنعت گردشگری کیش هزینه شده و به نظر می‌رسد هرگونه کشمکش در مباحثی ریز اما کلیدی گردشگری نه تنها کمکی به ارتقاء کیفیت خدمات تفریحات آبی نخواهد کرد بلکه می‌تواند حوزه گردشگری کیش را نیز در آینده‌ای نه چندان دور با چالش‌هایی روبه رو کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha