حامد خسروشاهی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: رسانههای رسمی که بیان کننده موضع صریح دولتها و کشور به زبان کشور مقابل باشد عامل دیگری است که به برداشتهای نامناسب و ناصحیح دامن میزند.
وی افزود: مردم ۲ کشور ایران و جمهوری آذربایجان قرنها در پرتو تاریخ و فرهنگ مشترک و تنیده با یکدیگر زندگی کردند خیابان تبریز در باکو، محله و مسجد قرهباغیها در تبریز، نام خانوادگی بادکوبهای و گنجهای در ایران و مشابه این اتفاق در جمهوری آذربایجان، میراث مشترک نوروز دین و زبان مشترک بین اکثر مردم ۲ کشور نمونههایی از این اتفاقها است.
خسروشاهی افزود: مردم ۲ کشور ایران و جمهوری آذربایجان بدون اغراق دارای بیشترین اشتراکات در منطقه هستند حال سوال اینجاست که با این همه اشتراکات، مشکلاتی که در چند سال گذشته بین ۲ کشور به وجود آمده است از کجا ناشی میشود؟ پاسخ به این سوال از اینجا آغاز میشود که خط مقدم تنش بین ۲ کشور رسانهها هستند.
وی افزود: موارد متعددی در سالهای اخیر پیش آمده است که به عنوان یک ایرانی که آذربایجانی هستم و روزانه با این زبان در خانواده، تاکسی، اتوبوس و اداره با هموطنانم صحبت می کنم، در مواجهه با برداشت رسانههای جمهوری آذربایجان از اتفاقات ایران خندیدم که این برداشتها درست نیست و عکس این اتفاق هم برایم رخ داده است.
خسروشاهی ادامه داد: یک ضرب المثل عربی میگوید راه درست از جایی آغاز میشود که راه غلط از همان جا آغاز شده است یعنی برای ترمیم روابط بین کشورها ابتدا باید نگاه رسانهها را درست کنیم.
پژوهشگر مسائل قفقاز اظهار کرد: افتتاح وبسایت آذری ایرنا در خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی گام مهمی در این مسیر است تا مواضع مقامات رسمی ایران به طور شفاف اطلاع رسانی شود و سوء تفاهمات جلوگیری کند. وی ادامه داد.
خسروشاهی گفت: در کنار مواضع مقامات رسمی ایران جشنوارههای سینمایی موسیقی ،تئاتر، رویدادهای ورزشی توانمندیهای ایران به خصوص در بخش تکنولوژیها از دریچه ایرنا آذری تقدیم مردم جمهوری آذربایجان و آذری های ساکن خارج از این کشور هستند همینطور آذریهای روسیه، ترکیه و گرجستان خواهد شد.
وی افزود: یک ضرب المثل معروف ایرانی میگوید میتوانی همسر خود را انتخاب کنی اما انتخاب همسایه با تو نیست جبر مکانی موجب همزیستی بین مردم ۲ کشور شده است اما مسترکات تاریخی و فرهنگی و مذهبی خاطرات شیرینی را ترسیم کرده است بر این اساس مطمین هستم ۲ همسایه نمی توانند طولانی مدت در یک سو تفاهم زندگی کنند و به زودی شاهد رفع مسایل خواهیم بود.
پژوهشگر مسائل قفقاز اضافه کرد: در سالهای قبل از همهگیری کرونا هر وقت به زیارت امام هشتم شیعیان امام رضا علیه السلام میرفتم در صحن حرم گروههای مختلف مردم جمهوری آذربایجان را میدیدم که پرچم این کشور را در دست دارند یا این پرچم را به لباس خود نصب کردهاند، این روزها زائران امام رضا دلتنگ و مشتاق زائران آذری است.
وی ادامه داد: البته در جمهوری آذربایجان نیز که البته تعداد کمی در ایران میدانند ۲ خواهر امام رضا علیه السلام در این کشور مدفون هستند و زیارتگاه باشکوهی دارند.
خسروشاهی افزود: افتتاح سایت آذری ایرنا گام مهم و مبارکی است در جهت تقویت روابط و مناسبات ۲ کشور جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران که مردم ۲ کشور را به هم نزدیکتر میکند.
به گزارش ایرنا، وبسایت آذری خبرگزاری جمهوری اسلامی به عنوان یازدهمین زبان خارجی ایرنا با حضور مدیرعامل ایرنا و مقامات سفارت ایران و مدیران رسانه ای جمهوری آذربایجان در باکو افتتاح شد. به گفته علی نادری مدیرعامل، دفتر ایرنا در باکو نیز بزودی فعال خواهد شد.
نظر شما