به گزارش ایرنا صنعت چاپ و نشر از صنایع پیشتاز در حوزه فرهنگ و هنر محسوب میشود و بیشتر فعالیتهای فرهنگی به ویژه مطبوعاتی و انتشاراتی با آن گره خورده است.
تاسیس نخستین چاپخانه کاشان در سال ۱۳۰۶
صنعت چاپ در کاشان به طور رسمی از سال ۱۳۰۶ آغاز به فعالیت کرد و اولین چاپخانه با نام چاپ ربانی توسط حاج محمدعلی ربانی راهاندازی شد.
در واقع قدمت طولانی صنعت چاپ در کاشان را باید به پیشینه فرهنگی و آموزشی این منطقه که شهرت ملی دارد، نسبت داد و بخش مهمی از آثار برجا مانده از بزرگان علم و ادب این منطقه مدیون چاپخانههاست.
اکنون نیز ۵۰ چاپخانه مجهز در کاشان مشغول فعالیت هستند که بخشی مهمی از اقتصاد فرهنگ این منطقه را تشکیل میدهد.
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان گفت: در حال حاضر چاپخانههای کاشان با تجهیزات و امکانات به روز، با ظرفیت بالا و کیفیت مطلوب محصولات چاپی، همتراز و همسطح با سایر استانها فعالیت دارند و در زمینههای پیش از چاپ، چاپ و پس از چاپ و با انواع مختلف چاپ سنتی، افست، لیتوگرافی، فلکسو و روتوگراور، سیلک، دیجیتال و چاپ خاص در شهرستان فعالیت دارند.
سعید ضابطی اظهار کرد: صنعت چاپ حساسترین نقش را در توسعه فرهنگی و اجتماعی یک جامعه برعهده دارد و هرچه این صنعت پیشرفت و توسعه بیشتری پیدا کند، میراث مکتوب یک کشور با کیفیت برتری به آیندگان سپرده خواهد شد.
چاپخانه های کاشان ظرفیت های خود را معرفی کنند
وی افزود: چاپخانهداران در کاشان در زمینه معرفی خود باید بیشتر کار کنند و یکی از دلایل اصلی خروج کارهای چاپی از داخل شهرستان به دیگر استانهای کشور همین موضوع است.
وی تصریح کرد: چاپخانهداران باید ظرفیتهای خود را به خوبی به مردم معرفی کنند زیرا در حال حاضر چاپخانههای کاشان ظرفیتهای کمنظیری دارند اما در بحث معرفی این ظرفیتها باید تلاش بیشتری صورت گیرد چون وظیفه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی صدور مجوز، نظارت و حمایتهای لازم است.
پرداخت وام با نرخ چهار درصد به چاپخانه ها
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان بیان کرد: برای حمایت از صنعت چاپ در شهرستان، از ابتدای سال پنج میلیارد ریال به چاپخانه داران وام با نرخ کارمزد چهار درصد در قالب تبصره ۱۶ پرداخت شد و تا پایان سال پرداخت این تسهیلات ادامه دارد.
ضابطی افزود: متقاضیان دریافت وام به ازای هر یک نفر بیمه شده ۱۵۰ میلیون تومان وام دریافت می کنند.
یک فعال صنعت چاپ در کاشان گفت: از سال ۱۳۸۷ فعالیت خود را شروع کردم، در حال حاضر صنعت چاپ در کاشان هزینه بالایی را بر چاپخانهدار تحمیل میکند زیرا تهیه مواد اولیه مثل کاغذ، زینک و سایر موارد هزینه بسیار بالایی دارد.
ارسال کارهای چابی به دیگر شهرستان ها از مشکلات چاپخانه داران کاشان
نرجس اصولی افزود: در حال حاضر بسیاری از کارهای چاپی کاشان به قم ارسال میشود و این هم از دیگر مشکلات این صنعت در شهرستان است چون یک ذهنیت اشتباه بین عموم شکل گرفته که کار چاپ کاشان ضعیف است در حالی که چاپخانههای این شهرستان به امکانات خوب مجهز هستند و کارهای چاپی را با کیفیت بالا انجام میدهند.
وی اظهار کرد: هرچند باید به سمت کارهای دیگر علاوه بر کارهای صرف چاپی رفت؛ در برخی استان ها چاپخانهداران به سمت کارتنسازی و جعبهسازی هم رفتهاند تا این صنعت پابرجا بماند و این اتفاق باید در کاشان هم رخ دهد.
کارخانه داران تولید جعبه را به چاپخانه ها سفارش دهند
اصولی تصریح کرد: کارخانهداران در کاشان که تولید دارند باید تهیه جعبه خود را به چاپخانههای داخل شهرستان سفارش دهند تا کار چاپخانهها هم تقویت شود و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی هم میتواند میزبان یک جلسه با حضور تولیدکنندگان و چاپخانهداران شهرستان باشد و در این خصوص همراهی بخش تولید با صنعت چاپ کاشان را تقاضا کند.
وجود ۵۰ چاپخانه در کاشان علاوه بر بعد فرهنگی دارای ظرفیتهای اقتصادی از جمله درآمدزایی و اشتغالزایی نیز است که در کنار توجه و حمایتهای مالی و فنی باید برای معرفی و تبلیغات آن نیز کوشید.
شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.
نظر شما