به گزارش یکشنبه روابط عمومی اداره کل امور اقتصادی و دارایی یزد، "محمد جلال" در نشست شورای آرد و نان این استان افزود: سامانه هوشمند یارانه آرد و نان، میزان آرد مورد نیاز هر منطقه، تخصیص آن، تبدیل آرد به نان و محاسبه میزان فروش را به صورت هوشمند محاسبه و تحلیل می کند.
وی گفت: در فرایند فروش در صورتی که کارت خوان دچار مشکل شد فروش نان نباید متوقف شود و نانوایان باید در هر شرایطی نان را به مردم عرضه کنند.
وی اظهار داشت: در صورت بروز چنین مشکلی، نانواها هر روشی را که مد نظر دارند نان را به مردم عرصه کنند و با شماره تماس که روی کارتخوان است تماس بگیرند و زمان قطعی و خرابی را اعلام کنند.
جلال گفت: سامانه به صورت هوشمند عملکرد نانوایی در فروش نان را در همان ساعات و روز مشابه، محاسبه خواهد کرد و بر مبنای عملکرد قبلی آن روز، کمک هزینه نانوایان پرداخت خواهد شد.
وی با بیان اینکه میزان اختلال در کارت خوان ها عدد بالایی نیست گفت: به ازای هر ۱۵۰ روز کاری حدود ۶ ساعت اختلال ایجاد می شود.
وی اقتصاد نانوایان را مورد توجه و تاکید دولت خواند و گفت: آنچه در دولت مورد توجه جدی قرار گرفته اقتصاد نانوا است و رویکرد دولت حل مسائل اقتصادی نانوایان است.
مجری طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان کشور ادامه داد: برای ترمیم اقتصاد نانوایان معادل ۴۰ درصد قیمت نان فروخته شده از طریق کارتخوان های هوشمند، در پایان هر روز به عنوان کمک هزینه به حساب نانوایان واریز میشود.
وی با بیان اینکه برای کمک به اقتصاد نانوایان تسهیلات بیمه ای و بانکی هم در نظر گرفته شده است افزود: نانوایان نان سنتی که نظام پخت آن تنوری و غیر مکانیزه و بر پایه نیروی انسانی است اجازه تعیین نرخ متفاوت تری خواهند داشت تا اقتصاد آنها جبران شود.
وی گفت: بالاترین مرجع سیاست گذاری کارگروه آرد و نان استان است و فرمانداران اختیار ویرایش در میزان سهمیه ارد و نان و اختصاص نان به گروههای خاص از جمله هیات های مذهبی و بیمارستان را دارند.
وی ادامه داد: با توجه به توزیع خمیرمایه با قیمت مناسب که از اقلام جدی هرینههای نانوایان است، مقرر شده است که خمیرمایه در سامانه یکپارچه توزیع آرد و در کنار آرد با نرخ مصوب توزیع شود تا بازارهای واسطهای حذف و هزینههای تولید نان کاهش یابد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد هم در این نشست با بیان اینکه به لحاظ قیمت و کیفیت بهترین نوع نان در یزد پخت می شود گفت: حدود ۷۰ درصد نان یزد تنوری و به صورت سنتی پخت می شود.
محمد علی شاه حسینی افزود: مردم یزد نان را نعمت خدادادی می دانند که باید قداست آن حفظ شود و یزد دارای نانوایان باتجربه ای است که در سایر استان ها و حتی کشورهای حوزه خلیج فارس فعالیت دارند.
اعضای شورای آرد و نان و روسای اتحادیه های نانوایان یزد نیز در این نشست مسایل و مشکلات فراروی نانوایان از جمله ساماندهی سهمیه آرد، مشکلات کارت خوان ها و بازنگری در قیمت نان را مطرح کردند.
بیش از یک هزار نانوایی در استان یزد فعالیت دارند که اغلب آنها به دستگاه کارت خوان طرح توزیع یارانه آرد و نان مجهز هستند.
نظر شما