دکتر «محمد فتاحی» روز سهشنبه در جمع خبرنگاران در اراک، افزود: از این تعداد، ۵۸ گروه ثابت و ۳۰ گروه سیار متشکل از ۲۶ نفر دکتر دامپزشک، ۵۱ بازرس بهداشتی گوشت و ۳۲ روحانی ناظر ذبح شرعی است که در طرح تشدید نظارت دامپزشکی استان مرکزی به صورت رایگان بر ذبح دامهای قربانی عزاداران حسینی ماه محرم نظارت میکنند.
وی بیان کرد: طرح نظارت بر ذبح بهداشتی و شرعی دامهای قربانی ماه محرم با هدف تامین گوشت سالم و حلال اجرا میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی، از عزاداران حسینی در ماه محرم خواست برای جلوگیری از انتقال بیماریهای مشترک از جمله تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو (CCHF) از دام به انسان، گوشت استحصالی از دامهای قربانی را به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری کنند و از کشتار دامهایی که دارای نشانههای ظاهری غیر طبیعی، آلودگیهای انگلی خارجی، قارچی و تبدار هستند، خودداری کنند.
فتاحی عنوان کرد: هماهنگی لازم با شهرداریهای استان مرکزی برای فعال بودن کشتارگاهها در تمام شهرستانهای استان در روز تاسوعا و عاشورای حسینی و آمادگی برای کشتار دامهای قربانی در راستای پیشگیری از انتقال بیماریهای دامی به انسان انجام شدهاست.
وی افزود: نیاز است مردم در هنگام ذبح دام، رعایت بهداشت فردی، استفاده از وسایل حفاظت فردی، ماسک و دستکش در زمان تماس با دام زنده، لاشه و آلایش دامی را در دستور کار خود قرار دهند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی به شهروندان توصیه کرد: در هنگام خرید فرآوردههای خام دامی به برچسب مشخصات (تاریخ تولید و انقضا) و مهر دامپزشکی دقت کنند و هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی شهرستان را از طریق تماس با سامانه اطلاعرسانی ۱۵۱۲ به ادارهکل دامپزشکی این استان برای پیگیری کارشناسان دامپزشکی اطلاعرسانی کنند.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یکهزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.
نظر شما