۵ مرداد ۱۴۰۲، ۱۳:۳۹
کد خبر: 85181517
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نماز جمعه؛ مظهر وحدت و شکوه امت

۵ مرداد ۱۴۰۲، ۱۳:۳۹
کد خبر: 85181517
نماز جمعه؛ مظهر وحدت و شکوه امت

ایلام - ایرنا - نهاد نورانی نماز جمعه یکی از ثمرات سبز و ماندگار انقلاب اسلامی و نمادی از نایره نبوت و آیینه امامت است که به یمن خون پاک شهدا و اوج ایثار جوانان جان برکف این مرز و بوم به ارمغان آمد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نماز جمعه، این جایگاه عزت مند و اتحادآفرین از مهمترین تعالیم تربیتی اسلام و آرمان اولیاء و انبیای عظام است که به یمن استقرار حکومت دینی در جمهوری اسلامی ایران اقامه آن به یک سنت پایدار و تکلیفی الهی و انقلابی تبدیل شده است.

سفر نماز جمعه هم دیدار است و هم زینت و زیبایی، هم جمال است و جلال و جلالت حق تعالی؛ به فرموده حضرت امام محمد باقر (ع)، نماز جمعه سنتی از پیامبر اسلام ‌(ص)، بشارتی برای مؤمنان و توبیخی برای کافران است.

نجوای سرمدی، زمزمه ای ابدی، معجونی معنوی، مقصودی الهی و مقصدی بسوی خدای حکیم است که شمیم او روح و جان مسلمانان را خوشبو می‌کند.

نماز جمعه یک امر پر فضیلت و یک عبادت توام با سیاست است که اهمیت برپایی آن برابر با زیارت خانه خدا و نمایانگر زندگی دنیا و زهد آخرت است.

نماز جمعه؛ مظهر وحدت و شکوه امت

این فریضه اجتماعی علاوه بر آراستگی های عقیدتی و الهام های سیاسی و اجتماعی، باعث تلطیف جان و طهارت روح شده و بر اساس منویات معصومین (ع) انکار علنی و ترک تعمدی آن نیز ابطال دیگر واجبات شرعی را در پی دارد.

این کنگره کامل هفتگی بخاطر منزلت معنوی و ساختار سیاسی خود در کنار رشد فکری، ارتقای عقلانیت جمعی و تسبیح و تحلیل های مثبت، ابزاری آهنگین برای تقویت مشارکت‌ های عمومی، حماسه های ملی و نیز التیامی بر مصائب جمعی همانند سیل و زلزله و آسیب فراگیر کرونا و سایر حوادث روزگار هم است.

نهاد نماز جمعه بعنوان قلب تپنده فرهنگی هر شهر و دیار یکی از برکات ماندگار و پر شمار انقلاب اسلامی‌ است که از ابتدایی ترین روزهای پیروزی این نهضت الهی با تدبیر حضرت امام خمینی (ره) شکل گرفت و جلوه و جوانه آن هم اکنون در ۹۰۰ شهر و دیار کشور نمایان است.

این تریبون عمومی بواسطه شکل و محتوای سیاسی و عبادی آن با همه سازمان های فرهنگی و منابر و مساجد و مدارس و مراکز علمی و آموزشی منتزع و متفاوت است.

امامان جمعه بصورت مستقیم و غیرمستقیم نمایندگان مقام معظم رهبری محسوب و با حکم ایشان منصوب می شوند و به همین خاطر نیز کلام و گفتارشان نافذ و اغلب متولیان امور اجرایی موظف به پیگیری مطالبات خطیب نماز جمعه و در راستای رفع حوایج مردم است.

به تعبیر شیرین و شیوای مقام معظم رهبری، امامت جمعه روح یک شهر و یک شخصیت موجه و متزیّن به صفات حسنه تقوا و طهارت است که از کلیه شئونات علمی و اخلاقی نیز برخوردار است.

معظم له با اشاره به خصوصیات برجسته و تاثیرگذار امامان جمعه در هدایت و اداره صحیح جامعه می‌ فرمایند؛ امامت جمعه شخصیتی است ایده آل، عالم، خطیب، موجه، انقلابی و دارای بینش عمیق سیاسی که روح یک شهر محسوب می‌شود.

سنگر نماز جمعه، مهمترین کانون جمعیتی و کرانه عظیم عاشقی است که در روز جمعه میزبان قشرهای مختلف جامعه بدون رنگ و نژادی خاص بوده و بطور مرتب و منظم ریز تا درشت مسائل و مشکلات و معضلات گوناگون مردم توسط امام جمعه که نماینده سیاسی مقام معظم رهبری نیز تلقی می گردد تبیین، تشریح و ارائه می‌شود و صاحب منصبان اجرایی و تقنینی و قضایی نیز مامور اجرا و برطرف کردن نواقص و کمبودهای مدنظر امام جمعه می شوند.

نماز جمعه؛ مظهر وحدت و شکوه امت

نماز جمعه با توجه به سوابق و سنوات ثمربخش خویش همواره در کاهش آسیب های اجتماعی، ترویج و تعمیق نیازهای مردمی و همچنین تبلیغ و تبیین خدمات نظام بسیار مفید و اثرگذار است.

مواعظ مکرر و اندرزهای ارزشمند این سفیران صلح و سازندگی به قدری عالی و اثربخش و مشکل گشاست که با وجود عصیان و جنون اجانب و عداوت و حسادت ایادی استکبار جهانی، تاکنون ده ها نفر از خطبای نماز جمعه بدست منافقین منحرف مظلومانه به شهادت رسیده اند.

این سنگر سترگ از بدو پیروزی انقلاب اسلامی و اقامه اولین نماز جمعه بوسیله عارف نستوه و مجاهد خستگی ناپذیر ( مرحوم آیت الله سید محمود طالقانی ) با حکم حضرت امام (ره) در پنجم مردادماه سال ۵۸ تاکنون از هرگونه خطای راهبردی و انحرافات تعمدی مصون بوده و از دین و دنیای مردم و مملکت پاسداری نموده است.

امیدواریم این صدای صادق و این محراب مقدس همچنان از گزند سونامی های سیاسی و جمودهای جناحی مصون و محفوظ بوده و تا ایستگاه آخر عدالت و انسانیت و آزادگی را فریاد کند.

به گزارش ایرنا، اولین نماز جمعه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با حکم حضرت امام خمینی (ره) توسط مرحوم آیت الله سیدمحمود طالقانی در تاریخ پنجم مردادماه در دانشگاه تهران اقامه شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha